Presentationstråd för nya (och gamla) medlemmar

Permalänk
Medlem

Hej! Stockholmskille som har börjat nörda ner mig runt tech rent allmänt sista året, har hållt mig att regga mig på Sweclockers tills nu men har älskat att hänga här och läsa trådar sen innan. Kollar mycket tech youtubers/GamersNexus/LTT osv.

Kul att vara här på riktigt nu!

Permalänk

Hej allesammans!

Jag är ganska ny medlem här på sweclockers. Tycker att det är jättekul att vara medlem hos sweclockers för det är mycket folk som engagerar sig i b.l.a. forumet och annonser.

Permalänk
Skrivet av WhiteLantern:

Hej! Jag heter Christer är 60+ jobbar som programmerare sen 20 år, har haft eget företag där jag utvecklat styrsystem och ljudutrustning. Varit lärare i eltele. Så jag har ett ganska så stort teknik intresse. Jag har tyvärr fått problem med hörseln så jag kan inte längre avgöra vad som låter bra, Jag har varit ljudteckniker i 15 år så det är ett hårt slag. Har 4 katter och en fru en Triumph Spitfire ute i garaget som jag renoverar, har byggt verkstan och huset jag bor i. Jag är ganska så mycket allt i allo men naturligtvis kan jag inte allt. Därför är det fint att vara med i ett forum där man kan få glada tillrop och få hjälp där man inte riktigt själv har koll.

Läste ditt inlägg och tänkte svara, vilken resa! vad kul för dig att ha ett sånt händelsefullt liv. Det som lät mest spännande var ju att du har jobbat inom programmering, själv börjat att plugga programmering i år också. Vad är dina upplevelser/utmaningar just i programmering branschen över senaste åren?
Hälsningar,

Permalänk
Medlem

Hej!
Här är en dataintresserad senior som försöker hålla sig ajour så gott det går även på den tekniska fronten. Jag kan fråga mer än 100 kloka människor hinner svara … och varje svar väcker fram minst tio nya frågor. Sån är jag och det står jag för.
Det känns att alla instanser som tillverkar elektroniska apparater tar för givet att alla människor är tekniknördar som bara kan allting utan att nånsin behöva fråga. Totalt fel, enligt mig.
Jag är en Mac-människa, så den fronten intresserar mig kanske mest. Inte lap tops etc. utan stationära maskiner som vanliga människor har råd att köpa. Sen vill jag gärna hänga med i utvecklingen gällande mobiler etc. Ljudåtergivning är väldigt viktigt för mig. Och inte just strömmande musik utan riktig musik med finljud genom stereo.

Permalänk
Medlem

kunskapstörst

Hej!
Är man 40-talist har man inte så stor kunskap om datorer
så jag hoppas att jag kan snappa upp lite kunskap här för att kunna hänga med mina barnbarn i snacket som dom kör utan att känna mig alltför dum
Den minsta är nio år o vet mer än vad jag vet om detta ämne
Då får man försöka att lära sig

Permalänk

Hejsan!

Mitt mål är att bygga (en vegansk) skynet av begagnade delar från tradera, och swec verkar vara ett väldigt trevligt forum! Annars är jag själv en väldigt lat student som just börjat min master.

Permalänk
Medlem

Tjena!

Lurkat här i närmare 20 år, så det är dags att joina nu. Det som fick mig över kanten var att jag bygger en ny burk då min 4670/660GT börjar kännas lite trött. Hade höga förhoppningar om Black Friday nu men det fanns inte så mycket att hänga i någon form av tidig julgran där. Blir ett litet utdraget bygge helt enkelt. Ska spana lite på begagnat-marknaden tänkte jag.

Kanske blir att jag skriver av mig i gubbgnäll-tråden också av och till.

Tidigare "jobbat med data" men håller till i vården numera.

Permalänk
Avstängd

Hej,

Jag har använt mig av denna hemsida ofta och kände nu att det var dags att bli medlem.

Man får många bra tips och hjälp av medlemmar på forumet!

Permalänk
Medlem

Som många andra en mångårig lurker. Men med t.ex inet's rabatt registrerade jag mig, och kan väl lika gärna engagera mig lite i forumet också i stället för att stå och se på. Uppskattar klimatet här jämfört med många andra forum i samma nisch, som kan vara lite hetsiga och sura. Forskar i yrket med allt vad det innebär med dataanalyser och grafiska presentationer. Ägnar fritiden med trädgård, tv-spel och bryggning av rusdrycker.

Permalänk

Hej, är på quest på att krama ur så många fps från min 4790k som går utan att köpa nyare cpu och hittat en guldgruva här. Inte för att jag spelar krävande spel (mest Oxygen not included och Rimworld) utan för att det är kul. Annars jobbar med IT, byggt min egen elcykel (25 km/h my ass), en dag kommer att bygga en myrgård i plexiglas. God fortsättning!

Permalänk
Medlem

Hej, jag har läst mycket här i många år om att bygga datorer och mining. Sen jag bytte till MAC för 10 år sedan har det inte varit så mycket byggande. En del mining av cryptovalutor har krävt databygge. Roligt med crypto.. spännande. Ska bli superkul att se om 10-20 år om det försvunnit eller tagit över eller någonstans mittemellan! Tjingalong /Jonathan

Permalänk

Tjenixen!

17 årig kille (Snart 18) från GBG här. Registrerade mig på sidan så att jag kan följa några RTX relaterade trådar, men sen så har jag nog god nytta av forumet i framtiden så kommer definitivt stanna kvar här hehe.

Själv gillar jag olika typer av tekniska prylar från olika tider. Allt från modernt till vintage och det kan vara vad som helst, från datorer, till radio, till vinylspelare etc

Studerar också spelprogrammering i gymnasiet, har nu gjort det i typ 2 år nu. Riktigt kul faktiskt, man får verkligen använda sina galna kreativa tankar på ett roligt sätt

Älskar även musik, producerar elektronisk musik (Specifikt DnB) på fritiden, dock så har jag inte releasat något officiellt då jag bara gör det för personligt bruk

Det var allt från mig, vi ses!

Permalänk
Medlem

Hej! Hamnade här igen av en slump efter att ha googlat på grafikkortsrelaterade frågor. Då jag var en flitig besökare av forumet i mina yngre dagar fick för mig att testa mig fram om jag kunde minnas mitt namn och lösen och jajamen, lyckades efter ett par försök Sjukt när man ser man reggade sig 2002 och knappt varit aktiv här efter 2005, känns inte så längesen alls.

Fel år
Permalänk
Medlem

Hello,

New member here! Joined mainly because of the marked palce as I am looking for parts for a new (semi wife approved) project as I sold my PC and just had to replace it immidiatly in this "great" marked today. Oh well, here we are!
Been an avid fan of computers for the past 21 years and will continue being so for as long as I live.

Permalänk

Tjena

Ny-gammal här, och har varit inne bland trådarna utan ett konto men nu har datorbyggandet tagit fart igen, nu när det fullständigt exploderat.

30 år och arkitekt i vardagen och datorfantast på övrig tid.

Tech snubbe med en bakgrund inom mekatronik och automation.

Ishockey och golfRAGE som fysisk aktivitet.

Skall bli skoj att hänga här igen.

Hoppla!

§9
Visa signatur

🎮 → 12900K • Z690 • 32GB, 3200mhz • 3080 TUF OC • EKWB Hardtubes
🖥️ → Odyssey G9 49" 240 hz
⌨️ → GMMK Pro 75%
🖱️ → G-Pro Wireless Superlight
🎧 → SS Nova pro Wireless

Permalänk
Avstängd

Tjoo!

Antar det är dags att presentera sig själv..

40+ som levt livet med massa fester, resor och alko tills kroppen sa ifrån i somras.
Efter lite funderingar så försöker man ta tillbaka ens gamla datorintresse..
Ren skär uppförsbacke men ser framåt ändå, hur tufft livet må kan vara.

Visa signatur

Be quiet! Pure Base 500dx | Seasonic FOCUS GX 750W | TUF Gaming b550-Plus Wifi | Rysarn 5800x | Dark rock 4 | G.Skill 32GB DDR4 3600MHz CL16 Trident | Rx Vega 56 Nitro+ | Kioxia Exceria Plus 500GB/Kingston A2000 500GB | AOC C27G1 144hz |

Permalänk
Medlem

Hej alla, jag heter Kilian. Jag är 36 år gammal. Bor i Stockholm. Arbeta i fastigheter. Jag är assistent till en chef. För närvarande behåller jag alla kommersiella fastigheter på hyra lokal Stockholm. Trevligt att träffa er alla. Jag hittade nyligen denna gemenskap. Det är väldigt intressant för mig eftersom jag älskar allt som rör teknik.

Permalänk
Medlem

Hi

Hi my name is Dan 27yo. I come from Italy and I moved to Stockholm a few months ago for work. I am passionate about technology and especially computers. I enjoy helping others find the best pc configuration that fits their needs and wallet, even though lately it's kinda depressing due to the shortage of components and crazy prices.
I'm currently planning on bringing some of the components of my old PC from Italy and start building a new one here.

Visa signatur

Currently new to Sweden and don't have Swish yet.
Can pay through my Swedbank bank account.

Permalänk
Medlem

Janne 55 år och driver en webbyrå mm även jobbat med pc teknik, men många år sedan nu. Är intresserad av allt med datorer, mest mjukvara. Älskar spel, spelar War Thunder-Enlisted och Uboat varje dag 365 dar året runt
Börjat blogga och mer till, jobbar även som tidningsbud 50 % Så jag gilalr forum därför är jag här !

Permalänk
Testpilot

Tjena SweClockers!

Namnet är André, men går under alias Yatagarasu både här på detta forumet och ett flertal andra ställen. Är utöver en medlem sedan 2011 även en Testpilot här på forumet sedan ett par månader tillbaka i skrivande stund. Har en god närvaro i marknaden samt diverse sub-forum här på Sweclockers, framförallt trådar relaterade till hjälp med nybyggen samt felsökning.

Är en kis i min senare 20-års ålder med brinnande passion för teknik i alla dess former!
Datorhårdvara, prisvärda ljudprylar och spelrelaterade mjukvaror är väl min specialitet kan man väl säga. Är "fader" till två stycken katter tillsammans med min bättre halva, bosatt med djupa rötter i Gävle-trakterna.

Första egna datorn var någon gammal Dell-maskin med en Intel P4:a som jag fick efter farsan. Heroes III och Red Alert 2 tog därefter upp en stor del av barndomen. Första riktiga 'speldatorn' jag byggde helt själv efter mycket slit med jultidningar och att dela ut reklam var med en Intel i5 760, en kolossal 64GB SSD och dubbla GTX 460 – Vrålåk för sin tid!

Har tävlat inom e-sport i CS, Battlefield och League of Legends. Idag är jag en inbiten Battlefield-fantast med en myriad av andra intressen bortom spel. Bland annat spenderar jag en hel del tid med att måla Warhammer och set-pieces, flyga drönare och leka hobby-fotograf när jag får en släng av kreativ inspiration.

Behöver du hjälp, har frågor eller funderingar kring något eller bara vill chatta?
Dra iväg ett PM så kan vi säkert komma fram till något utifrån min förmåga

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | VGN K75 Pro | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem

Tjena alles,

Thram heter jag är 29 och är adopterad från Thailand.

Har haft ett brinnannde intresse för IT sedan tidiga tonåren då man började spela Tzar och Emperor Battle for Dune på en bärbar 98 Toshiba dator.

Detta övergick lite senare till mitt nuvarande jobb som nätverkstekniker hos ett av Sveriges största fastighetsägare för campus områden.

Spelar fortfarande en hel del: POE, Warzone, Valorant, LoL TFT.

Permalänk

Hej, Victor heter jag och är 27+ vid detta laget. Inte direkt en ny medlem men absolut inte heller en gammal räv.

Jobbar inte men pluggar lite smått.

Alltid vart teknik intresserad och varit en speciell liten udda snöflinga :')

Intressera mig för teknik innan jag ens börja skolan, nyfiken i en strut och läkarna hittade aldrig en diagnos även om det konstaterades att jag inte var normal.

Annars intressanta fakta är att jag byggde min första analoga tv mottagare av misstag när jag var 9

Permalänk
Medlem

Hej

Daniel heter jag, fyller 41 i sommar. Är en Norrlänning som visst blivit både 20, 30 och 40 som medlem här på SweC. Minns att det var något "vajjKalle" tidigt 2000 som gjorde att man var tvungen att omregistrera sitt konto. Så att jag varit registrerad sedan 2001 stämmer inte, det är lite längre tillbaka så.

Har varit en PC gamer och enthusiast sedan 1993 då jag fick min första PC. Överklockade den stolt från 25 MHz till 33 MHz genom att flytta en bygel på moderkortet, och där var intresset för överklockning och benchmarking fött. Nu för tiden har jag tur om jag får 2-3 timmar för gaming eller byggande i veckan. Spelar då mest CRPG's (Baldur's Gate, Mass Effect, The Witcher etc.).

Jobbar som Infrastructure Technician för en konsult firma i Stockholm, så jobbar 8 timmar framför en skärm för att kunna spendera all ledig tid framför en annan skärm. Har 2 barn och en sambo. Älskar att titta på fotboll (Bayern München, Tyska Landslaget, The Arsenal) och allting Scifi som finns.

Visa signatur

ASUS ROG Crosshair X670E Gene| AMD Ryzen 9 7800X3D Delidded | Custom EK Watercooling| WD Black SN850X 1TB + WD Black SN850X 2TB| Corsair Vengeance, DDR5-6600 64GB (2 x 32GB) @6400MHz CL 30-38-38-76| AMD Radeon RX 7900 XTX| LG UltraGear 45GR95QE OLED| MSI MPG A1000G PCIE5 1000W| Lian Li O-11 EVO|

Permalänk
Medlem

Varför inte?

Erik heter jag och är i skrivande stund 35. Jobbar som specialistundersköterska inom Linköping Kommuns äldreomsorg på Serviceboende, och har jobbat i kommunen i snart 10 år. Är allmänt teknik intresserad men intresset blommar alltid ut lite extra när det är dags att bygga en ny dator som jag gärna gör själv och är spelglad.

Jobbar heltid och har familjeliv så spelandet ligger lite på sparlåga, men när det beger sig så spelar jag gärna sci-fi- & skräckgenre spel. Har en något brokig historia på SweC. Jag har varit medlem sedan 2016, och blivit bannlyst vid ett tillfälle då jag skapade ett annat konto i samband med identitetsbyte online men blev insläppt igen och har därefter varit känd under det här nicket. Skriver skapligt sällan, men läser dagligen på SweC.

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk

Björn heter jag. Blyg, lång, skäggig, 33 och jobbar som IT-tekniker på ett ingenjörsföretag.

Första datorn var en C 64 med kassettstation. Därefter 486... pentium 3, 4, dual core, osv. En fantastisk utveckling att få uppleva.

När jag inte stirrar på pixlar för att googla problem, så matar jag många akvariefiskarna eller spelar med vänner.

Favoritsyssla. Brädspel, film och god mat tillsammans med vänner!

Visa signatur

| Chassi: Nått vitt mög med glas och snurrande grejer -|- CPU: Snabb -|- Moderkort: Vit, många lampor -|- GPU: Långsam -|- Ram: Många -|- Skärm: LG 34" - Gsync" |

Permalänk
Medlem

Varm i kläderna efter att ha gjort en Tinderprofil så jag smider medans järnet är varmt!

Jocke heter jag, är 35 år och farsa till fem barn. Alltid brunnit för teknik och spel sedan barnsben. Varit medlem här sedan 2004 och har nog alltid gått in minst ett par gånger per dag. Jobbar ca 200% varannan vecka och har barnen de andra veckorna så spelandet har legat på paus ett tag.

Har jag tid över i livet så lägger jag det på musikproduktion och har jag tid över efter det så blir det gärna lite spelande. Stort framväxande intresse är DIY så det finns nästan alltid en såg, virke och lödkolv framme.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk

Hej

David heter jag, 35 från Stockholm. Började hänga på sweclockers under 2003 men nåt strula med registreringen så jag satt mest och och läste om klockning och kollade in gallerierna till året därefter:D
Första klockningen blev via bygel på en AMD K6 166@233. Sen har det byggts testats och fixats en hel del med allt möjligt moddande xD Sen blev det familj och ett litet skrutt och då försvann tiden. Livet har sina goda stunder ändå!
En riktig inbiten rackare för felsökning fix och trix.

Har jobbat med tillverkning och montering av allehanda produkter, snubbla in på Atlascopco och lärde mig El och Hydraulik. Senaste åren Servicetekniker för fordonstvättar.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Elakekocken, angenämt.

34 år och köksmästare till yrket. Dessförinnan som kock i olika former, från comi upp till sous chef.
Har du frågor om mat eller kokkonstens väsentligheter så finns det svar på mycket vare sig det är till nybörjaren, amatören eller hemmaproffset.
På grund av att jag inte har behov av att göra mig till kvarterskändis, rikskändis eller bli någon potentiell gästs ”vän”, så behåller jag mitt namn och arbetsplats okänd.

Tycker om teknik i form av hemelektronik och datorer på hobbynivå.
Älskar att jämföra produkter med varandra och basera köp på fakta och tester, sen behåller jag mina fungerande don in i det längsta.
Börsamatör. Jobbar mig upp till semi-pro i varje fall.

Bor i lägenhet med mina två barn, har en särbo och ett bonusbarn. Planen är att flytta ihop när tillfälle ges.

Har hängt på sweclockers till och från, har ofta en åsikt om det mesta men lärt mig relativt väl med hjälp av Sweclockers eminenta moderatorpatrull när det är läge att låta en diskussion ebba ut - det är inte alltid vare sig värt eller lönt att ta en fight - även om man vet att man sitter på lösningar på alla världens problem.

Övrigt; Kör Toyota (hybridhistoria), kollar gärna på film. Nån gång en serie. Behöver jag något råd angående datorer eller annat relaterat till hemelektronik, är Sweclockers forum det jag helst söker i.
Prismedveten.
Miljömedveten.
Kvalitetsmedveten.
Ställer gärna obekväma frågor.
Dricker ibland kallnat kaffe från igår.

Något sånt.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Htbtoma
34 år, sambo och ett barn på två år, ett barn till på väg.
Bor i lägenhet i Norrköping men är just nu i färd med husbygge utanför staden.
Jobbar som B2B säljare inom skogsindustrin, mer specifikt så säljer jag framförallt mot bygghandel och industri men även mot emballagetillverkning m.m

Det är alltså mig ni indirekt ska förbanna över att trallen blivit så dyr 😁

Datornörd sedan barnsben även om det numera blir högst ett par timmar i veckan. Övriga intressen är friluftsliv, fiske, matlagning, discgolf, brädspel och rom.

Visa signatur

▪ R5-5600x - Aurous x570 elite - 32 GB DDR4 - MSI RTX 3060ti OC
▪ Nintendo Switch - iPhone XR

Permalänk
Medlem

Per här!

32 år. Medlem sedan 2008. Spelar en hel del spel och arbetar med nätverkssäkerhet och även trådlösa nätverk.