Permalänk
Medlem
Skrivet av BergHa:

Eller ödlor, andra rovdjur, alla gnagare, andras katter.

det stämmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pamudas:

Det här kan ju knappast vara lagligt? Om de medvetet tar in katten d.v.s. Det är upp till var och en att skydda sig själv från att få in katter då dessa har "laglig rätt" att röra sig fritt. Det är ens eget ansvar att se till så katten inte tar sig in till sig. Men samtidigt är det ditt ansvar att ha koll på katten.

Läs lite på https://www.viivilla.se/djurliv/regler-och-lagar-for-utekatte... speciellt följande:

Tror faktistk att det är det då de har låtigt katten lämna deras egendom. Och katters natur att se fler än en person som familj.
Att släppa in är en sak att sätta ut mat till en som svulten är en annan sak. Vi hade en här som som såg ut att inte våga gå hem efter ett bråk med en annan katt. Vi vet inte men skadorna såg man samt undernärd. Men hen var ett ungdjur. fick några rivmärken men hen kom tillbaks och åt ute på gården senare. Tog några månader innan vi fick reda på var ifrån den kom.

Hors brorsan så gick en kattunge in i deras hus och stod och klagade på att det inte fans vatten i köket. Efter pratat med grannarna viste de att den brukade gå in och ut genom balkon dörren och i detta fall gått in i fel hus och ställt sig i köket för att där brukade den ha en vattenskåll.

Hoppas det löser sig. Kattar har sine personligheter.
Då mamsen och pappsen skafade hus igen för vad 18? år sedan så hade grannen en katt. Den ansåg att deras tomt var hans. Då de låg och sov la han sig ofta på bordet på deras veranda. Alt gick in i garaget och sov på bilarna. Inte så uppskattat med rivmärkena på laken. Sen ombonade farsan om det hela då kom han inte in. Så han slog ner vaserna på bordet han sov på på natten. Dagtid var han hos husse och matte, men på natten bevakade han sitt revir.

Dom är roliga de små vännerna. Och som sakt hoppas det löser sig.