Hjälp med inkoppling och val av rgb fläktar

Permalänk
Medlem

Hjälp med inkoppling och val av rgb fläktar

Tjena. Är ny här på sweclockers och har en fundering angående RGB fläktar och inkoppling av dom. Första frågan är, Har en Fractal Designe Focus G chassi med plats för 6 fläktar (2 st fronten, 2st top, 1 bak och 1 i botten).
Har ett Gigabyte Z390 gaming x moderkort med 4st fläkt anslutningar. Hur kan jag få det att funka med 6st fläktar. Såg att de fanns en y-gren, betyder det att om man kopplar två fläktar så styrs båda som 1 fläkt?

Nästa fråga är, vad finns det för bra RGB fläktar? Är mest intresserad för att det ska vara tyst och samtidigt generera bra luftflöde men även kunna lysa. Har kollat runt lite och sett både Corsair LL serie, ML serie och QL serie. Kollade in även Cooler Master Fan MF120 HALO och Fractal Design Prisma AL 140 ARGB PWM. Men det skiljer sig en del i pris och även luftflöde osv. Blir bara förvirrad! Vad rekommenderar ni? Finns det några andra fläktar ni skulle kunna rekommendera? Har noctua nh-d15 cpu kylare så har ingen radiator i chassit.

Permalänk
Medlem

Jag köpte såna här och är otroligt nöjd för priset. Du får även med en splitter så du kan använda 5st fläktar med 1 uttag från moderkortet.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07PDRV2VB/ref=sr_1_11?dchild=1...