Permalänk
Medlem

Nybygge startar inte

Nu ger jag snart upp. Köpt nya delar och byggt ihop enligt konstens alla regler.
Moderkort. B550-f gamiing (uppdaterad med senaste bios)
Cpu: amd 5800
Minnen: g.skill ripjaws 3600 16gb×2
Men kommer inte ens in i bios när jag startar datorn. Moderkortets rgb börjar lysa när jag slår på psu. Därav har jag lyckats uppdatera bios.
Men har provat allt tycker jag.
Just nu inga minnesstickor i, m2 hdd inte i, gpu inte i.
Det ända som är i är psu, cpu, cpu fläkt o chassifläktarna

Snälla hjälp mig blir tokig

Permalänk
Medlem

Du behöver GPU. 5800X har inte integrerad grafik.

Permalänk
Medlem

För att få allt att funka så behöver du såklart ha alla komponenter i datorn förutom ssdn men du vill ju gärna ha nåt att installera operativsystemet och annat på.
Kabel till monitor som går från grafikkortet då det inte är någon integrerad gpu i processorn.

Permalänk
Medlem

Helt sjukt. Bytte psu och sen bytte tillbaka. O nu startar systemet iaf. Ska börja sätta in delar. Börjar med.gpu iaf

Permalänk
Medlem

Kommit in i bios men lyckas inte installera w10 via usb stickan...
Blir trött på detta.
Orkar inte pilla med ram hastighet o sådant nu vill få igång datorn

Permalänk
Medlem
Skrivet av PaPaGoja:

Kommit in i bios men lyckas inte installera w10 via usb stickan...
Blir trött på detta.
Orkar inte pilla med ram hastighet o sådant nu vill få igång datorn

Hur många diskar har du i burken? W10 klarar sällan av att det finns mer än endisk vid installationstillfället.

Lycka till!