Ganska allvarligt design/val problem på många möss idag!

Permalänk
Medlem

Som jag sa visst dubbel klick kan bero på att fjäder tappar orken och är ganska vanligt på brytare som körs inom/mycket närmare spec än omrons 50M brytare.
Men på dessa brytare (när dom används i dagens möss som kör dom oerhört långt under minimum spec) gör att dom minuter efter att ha tillverkas ligger oerhört nära gränsen på att ett klick registreras som ett klick heller inte (i en av dagens möss).

Och söker man runt på tex g502 omron så är dubbel klick lite mer vanligt än missade klick/klick släpper när man håller ner knappen och det är då efter ganska kort tid.
Jämfört med dubbelklick på andra möss med dom "sämre" omron brytarna heller andra brytare som får dubbel klick efter betydligt längre tid
Dvs!
I omron 50M fallen=inte utsliten fjäder.
I övriga "sämre" brytare=kan vara utsliten fjäder.

Och JO det kommer slita mer på brytaren med kraftigare fjäder verkan, dvs ju kraftigare fjäder desto hårdare kommer ytorna att hamras ihop vid varje tryck.
Hade detta ej varit sant så hade livstiderna för dessa brytare troligen varit oerhört mycket längre!
Då det tex hade gått att använda mycket starkare fjädrar för att då motverka att fjädern tappar styrka.

Allt detta tas upp rätt bra i filmen i första inlägget, och även att det kan hjälpa att dra ner usb pollrate från tex 1000mhz till nåt lägre, och även att firmware kunde utvecklas bättre och skjuta upp i alla fall dubbelklick problemen i en viss tid.
Dock så ÄR ju grund problemet att dom körs extremt långt under 5v/100mAh fortfarande kvar så det handlar enbart om att förlänga livstiden en ganska kort tid i förhållande till den mekaniska livstiden som fortfarande har år kvar när dessa problem kommer upp i dagens möss.