Spotify höjer priset – dyrare än Apple Music

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av deppan:

De skulle ju kunna sluta ge sina chefer 50 miljoner om året istället, men nä.

De hade omkring 144 miljoner betalande kunder för c:a ett halvår sen, så om priset höjs med (i snitt) strax över 10 kr per användare så är det runt 1440 miljoner kr per månad de får in extra. Det blir bra många chefer om man ska dra in på deras 4 miljoner/månad.

Även om siffran på 144 miljoner kunder är totala användare (med familjeabb osv) och inte antal betalningar per månad de får in så lär det fortfarande inte vara i närheten av nog att dra in på några miljoner här och där.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av hasseb64:

Säkert en i raden av prishöjningar, först locka in folk i beroende sedan smyghöja för att casha ut.
Repeat!
Köper jag en skiva för 139:- i månaden har jag den kvar månaden efter oavsett dragningar på mitt konto
Spotify kommer aldrig hända inte andra steamingtjänster heller, suckers!

Bara faktumet att slippa hålla på med skivor är värt varenda krona. Jag har haft mina spellistor i 10 år och de har då inte försvunnit heller oavsett dragningar på kontot.

Permalänk
Medlem

Med denna höjning kommer jag faktiskt spara pengar... För jag har betalt för familj för mig å sambon, och nu upptäckte jag att dom hade duo....

Visa signatur

linux-folk är fan den nya sortens veganer. ingen frågar, diskussionen har inget med linux att göra.
Linux-folk: Jag kör Linux....

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Tycker inte riktigt det är applicerbart här. Du har absolut en poäng när det kommer till streamingtjänster på film/serier då det finns för många och för utspritt material.

Men så är det verkligen inte i musikbranchen. Det räcker liksom att ha Spotify, YouTube music eller apple music. Finns ingen direkt anledning för vanligt folk att ha alla.

Ja det är helt klart bättre inom musik, men inte alla låtar och artister finns på alla

Permalänk
Medlem

Så som musikindustrin ser ut så tycker jag prishöjningen känns rimlig.

Permalänk
Medlem

Haft spotify sedan lansering här med! Är väll inga pengar att bråka om.. alla avgifter höjs ju löpande varje år... hyran..avgifter inom skola... etc

Permalänk

Jag hoppar mellan Spotifys och Tidals diverse erbjudande som brukar komma några ggr per år, oftast kring Black Friday och dylikt (3 månader för total 99 kr osv). Så jag betalar aldrig fullpris under ett helt år. Tidal/Spotify hade lätt varit värt om det så kostade 300 kr i månaden imo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Linus:

hur mycket skivor får man för 1300:-? lär ju bli ganska enkelspårigt att lyssna på typ samma musik hela tiden?

Beror supermycket på. Men i Sverige ca 20 - 280kr/styck. 30 för begagnade som finns i drösvis och 280 för nysläpp med extramaterial. Får en känsla när jag shoppar att extramterialskivan blir vanligare, men inte så konstigt när det är folk med intresse som köper skivorna ändå. Små incitament att släppa "billiga" skivor till massorna i dagsläget.

Befinner man sig i Tyskland är det billigare (iaf för metalheads). Nya hittar du för 150 ish (beroende på Europriset) men varierar kraftig där med. Finns även en hel drös bra musik att köpa på Bandcamp, för allt mellan 5kr till 100 spänn för en flac nedladdning. Det är dock lite andra band du hittar där.

Själv samlar jag fortfarande på CD, trevligt att äga musiken och för att det är roligt att leta skivor. Så skönt att hitta den "där" man velat ha i flera månader! Eller att köpa en pga intressant omslag, slå på och upptäcka att den var så jävla bra. Lite skattjakt över det som streaming tyvärr inte kan replikera.

Men trots allt så sker en stor del av mitt lyssnande sker över Spotify för satan vad det är bekvämt för att bara slå på och lyssna, samt för discovery. 109kr/månad för den mesta musiken man kan tänkas vilja lyssna på är egentligen inte speciellt dyrt. Ännu billigare för en hel familj. J

Permalänk
Medlem

Själv är jag något förvånad över att jag fortfarande får ha kvar mitt gamla Spotify Unlimited-konto för 49 kr/mån. Det var väl en 7 år sedan eller så som de lade ner den typen av abonnemang, men man ska väl inte klaga

Permalänk
Medlem

Inget konstigt alls egentligen, priset har varit detsamma i över 10 år och det var dags för en prisjustering för att kompensera för inflation.

Permalänk
Medlem

Kör både Spotify och Tidal HiFi, Spotify är värt det för spellistor och användarupplevelse, Tidal är värt det för tillgången till Master mixar. Om man är ljudnörd. Köpte min senaste CD för runt 20 år sen. Ja, det börjar bli dyrt men det var skivor också en gång i tiden och nu slipper man i alla fall att det tar en massa plats. Önskar dock att mer pengar gick till artisterna, det är kanske svagheten med Streaming tjänster.

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Har aldrig betalat för Spotify. Rippar mina egna skivor och lägger in på telefonen. Blir mycket billigare så i längden + att det är högre kvalitet. 1300kr/år är faktiskt ingen liten summa.

Hade varit mycket dyrare för mig, beror på hur man använder Spotify. Men mina spellistor med en nuvarande summa på sisådär 5 000 låtar hade inte varit billig att köpa, speciellt inte när man tar hänsyn till hur många låtar jag behövde lyssna på för att hitta de 5 000 jag valt ut. Samt spellistor jag bara rent av skrotat genom åren som jag inte räknar med. Kombinerat med de tusentals timmar jag lyssnar på musik per år (rekord är ~3 100h på ett år enbart på Spotify) så är 1 300kr rent av billigt för värdet iaf jag får. (Jag är iofs med i familjeabonnemang så ännu billigare till och med.) Nu har jag inte ens tagit med tidsbesparningen av att inte behöva beställa, rippa och indexera skivor.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk

Sagt upp skiten för länge sedan. Jag tycker Google musik är bättre, dels vill jag ofta se musikvideo även på min mobil när jag är ute, men jag tycker youtube bättre föreslår rätt musik åt mig. På köpet slipper jag dessutom youtubereklam.
119kr månaden betalar jag för detta. Dyrt som tusan..

Alla slags grupprabatter tycker jag för övrigt är konstiga, de förekommer överallt i samhället, men det blir en politisk diskussion.

Permalänk
Medlem

Kör YouTube Premium så har YouTube Music på köpet så behöver inte Spotify.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem
Skrivet av myra:

I det stora hela känns det som en skitsumma om jag ska vara helt ärlig.

Visst är det! Och det är också det som är tanken, man höjer lite i taget så att man inte förlorar kunder. Jag menar, vem slutar använda en välanvänd tjänst för 10-20 kr?

Min uppfattning är att små betalningar är allmänt trixigt att hålla koll på för allmänheten och detta har företag lärt sig att utnyttja. Har egentligen flera exempel där man tittar i efterhand och inser att man totalt betalat bra mycket mer än vad man hade kunnat tänka sig. Ingame mickro betalningar är ju standard men även steams årliga rea har man i efterhand insett att man kanske la lite väl mycket pengar där och då är jag ändå ganska ekonomisk. Men spelen var ju så billiga stycket

De små höjningarna på de olika tjänsterna är en sak man får inte häller glömma som vissa nämner att man måste lägga ihop dessa och faktiskt titta på vad det är man betalar i månaden. Jag skulle säga att väldigt få har faktiskt koll på detta.

För min del innebär denna höjningen att vi går från familj till duo av den enkla anledninge att jag inte ens kände till duo. Frågan är om det ens fanns när vi tecknade familj för X antal år sen. Nej det är inga stora pengar vi pratar om men som sagt det har en betydelse ihop med alla andra små betalningar.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Sitter på ett familje-abonnemang, så jag tycker nog att det är värt det trots höjningen. Vissa måndader måste jag erkänna att det blir ganska dyra lyssningstimmar, men men. Mest jag och frugan som lyssnar och döttrarna är ännu lite unga för att uynyttja det till fullo, men de har iaf varsin profil så att det kan ha sina egna listor, favortier etc.

Visa signatur

- R5 5600X | 32GB RAM | GTX 1080 | ASUS ROG STRIX B550-I | NZXT H1 -

Permalänk
Medlem

Har bjudit morsan på Premium via Family, men nu räcker det ju med Duo istället. Dock vill den att man skriver in sin adress. Hur vet Spotify om man är bosatt på samma adress?

Permalänk
Medlem

Den låga förtjänsten från Spotify, etc har en hel del artister kunnat acceptera då de kunnat tjäna mycket mer pengar på konserter, digital spelning av musik har då setts mer som marknadsföring.

I och med corona så blir det ju inte mycket livespelande för artister, så priset kan mycket väl gå upp ordentligt i framtiden om saker inte ordnar sig. Också mycket möjligt att de riktigt populära artisterna går ihop och skapar egna tjänster.

Permalänk
Medlem

Värt varenda öre!

Permalänk
Medlem

Då har de ju mer pengar till att utveckla desktop programmet så jag kan spela upp mina lokala lossless filer, tycker det är dåligt att det inte går spela all lokal musik när det fattas mycket i deras utbud.

Permalänk
Medlem

Har för mig att Spotify gått med förlust sedan start men kan ha fel. Var väll bara en tidsfråga. Dock kan jag tycka att det är förhållandevis dyrt när video streaming kostar ungefär lika mycket. Det måtte vara betydligt billigare att streama musik än video om man tänker på infratsrukturen och dylikt. Men vad vet jag, licenser och liknande kanske kostar mycket?

Oavsett så är jag beredd att betala för tillgängligheten och enkelheten. Har haft premium sedan 2010 och har varit nöjd. Hade det varit billigare att köpa skivor? Ja. Hade det varit enklare och mer bekvämt? Nej. Man måste räkna sin egen timpeng ibland.

Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Har aldrig betalat för Spotify. Rippar mina egna skivor och lägger in på telefonen. Blir mycket billigare så i längden + att det är högre kvalitet. 1300kr/år är faktiskt ingen liten summa.

Fast om du kör familjekonto och delar så blir det ju rätt billigt.
(Med höjningen)
189/6 = 31,5Kr i månaden, ca 378Kr om året.

Permalänk
Medlem
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Har aldrig betalat för Spotify. Rippar mina egna skivor och lägger in på telefonen. Blir mycket billigare så i längden + att det är högre kvalitet. 1300kr/år är faktiskt ingen liten summa.

Jobbar hellre extra dom timmarna det tar att göra det jobbet.

Visa signatur

14900KF--Apex Encore--RTX 4090--G.Skill 2x24GB DDR5-8000--Dynamic Evo XL
12900K--RTX 2080Ti--Gigabyte Z690 Aorus Master--4X16GB DDR5 6000
Ljud: Lewitt Connect 6--Shure SM7B
Skärmar: Neo G8 4K 240hz--Huawei 3440x1440 165hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Har aldrig betalat för Spotify. Rippar mina egna skivor och lägger in på telefonen. Blir mycket billigare så i längden + att det är högre kvalitet. 1300kr/år är faktiskt ingen liten summa.

Du får ju tänka på all tid du lägger ner också. Tid som du kunde spenderat med familjen eller jobbat. Jobbar har två timmar i min egna firma så kan jag fakturera 1700kr. Visst det är skatt och skit men va fan välkommen till 2021.😅

Sedan kostar väl skivorna dig en slant också?

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum

Permalänk
Medlem

Känns ändå ganska rimligt, i hur många år har det kostat 99:-/mån? Rimligtvis bör lönerna ha gått upp med minst 10% under den tiden också, annars är det dags att börja fundera på att byta jobb.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Inget som kommer få mig att sluta med Spotify direkt, inte en gigantisk ökning. Men det känns ju extra surt att betala mer för en tjänst som aldrig varit sämre. Appen (Android) är så dålig att det är djupt frustrerande, Mac versionen är definitivt bättre men även där har jag haft lite issues.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Har aldrig betalat för Spotify. Rippar mina egna skivor och lägger in på telefonen. Blir mycket billigare så i längden + att det är högre kvalitet. 1300kr/år är faktiskt ingen liten summa.

Fast det beror helt och hållet på hur du lyssnar på musik. Jag har nog plöjt ned minst 10000kr på Spotify än så länge, men då har jag lyssnat på långt mer än knappt hundra skivor som den summan gett om jag lagt dem på skivor istället.

Hade gärna sett dem lägga mer pengar på artister.

Permalänk
Medlem

Spotify är det bästa som har hänt för en så pass aktiv musiklyssnare som jag är. Hade betalat 199 kronor i månaden om det hade kostat det.

Visa signatur

Also sprach Zarathustra

Permalänk
Medlem
Skrivet av foxzox7:

Intressant att studenterna fick den största höjningen. Från 49 till 65kr #bottenavsamhällspyramiden

Skolan är gratis och ni får studiebidrag. Spara krokodiltårarna.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Avstängd

Gå över till FLAC och tänk inte mer på saken! Ja, inte lika brett utbud men majoriteten av all ny musik nu är skit. Liknande går att säga om streama 4K vs äga UHD-BD.

All bra hårdrock, heavy metal, boogie, jazz, ballader, klassisk musik, film- & TV-spels musik, hiphop, (k-)pop, techno, trance, och dubstep - för den som gillarr det, finns tillgängligt i FLAC!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

börjar bli dyrt nu. finns ju många konkurrenter som erbjuder paketabonnemanger. tänker t.ex. på Apple One där familjeabonnemanget kostar 199kr/mån då får man mycket mer än bara musik. är Spotify egentligen värt det priset som de tar ut idag?