Surrande från högtalare när jag interagerar med datorn eller processorn gör saker (?!?)

Permalänk

Surrande från högtalare när jag interagerar med datorn eller processorn gör saker (?!?)

Jag använder mig av 2 st studio-monitorer inkopplade till ett audio interface, som i sin tur är kopplat via USB till frontpanelen på min dator. Surrandet händer dels när jag spelar ett spel, eller laddar in något, men också när jag rör på musen, skrollar eller klickar på windows-knappen på tangentbordet. Det sker inte bara när jag skrollar utan att faktiskt något rör sig på skärmen, utan bara i webbläsare eller program där man kan skrolla. Surrandet har olika "kvalité" och styrka beroende på vad jag gör. Exempelvis om jag har Minecraft öppet är det helt annorlunda till om jag skrollar på Spotify, vilket i sin tur är annorlunda till om jag rör runt musen på min primära bildskärms skrivbord, medans jag inte får något surrande när jag rör runt musen på min sekundära skärms skrivbord. Super-skumt beteende alltså. Surrandet är inte öronbedövande direkt, men definitivt störande.

Högtalare: JBL 305p mkII
Audio interface: Behringer U-Phoria UMC22
Chassi: fractal design define 7 compact
Moderkort: ASUS ROG STRIX B550-E GAMING

Kan ange fler komponenter om ni tror det hjälper

Permalänk
Medlem

Tror man behöver en separat DAC för att lösa sånt där

Permalänk

Jag hade så på ett par studiomonitorer pga jordproblem, kopplade jag in högtalarna i ett annat uttag än det datorn satt kopplat i så fungerade det.
Elektrikern sa att allt var okej i både högtalare och uttagen som allting var kopplat i men det var något med jorden som orsakade det (flera år sen så minns inte orsaken riktigt minns bara att jag bytte ut monitorerna för att ett par andra fungerade bättre)

Permalänk
Medlem

Klassiskt problem. En sån här hjälpte för mig:

https://www.thomann.de/se/behringer_microhd_hd400.htm

Permalänk

Kan du fortfarande höra surrandet om du lyssnar genom interfacets hörlurs kanal? Om det surrar även då så kan man nog stryka dina högtalare från misstänk-listan

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | Sapphire R9 280

Permalänk
Medlem

är som sagt jordproblem, troligen på signaljord i usb kabeln.

Testa att

1. Vända/vrida stickproppen på högtalarnas 220v kontakt(skämtar inte)
2. Byta USB Sladd o byta usb uttag på datorn

// LZ

Permalänk
Medlem

Hade liknande problem men löste det genom att tejpa över jorden i uttagen till högtalarna i elförgrenaren med silvertejp. Man kan ju göra det på seriösare sätt om man vill men jag har inte märkt någon negativ biverkning på över 1 år.

Typ såhär