Kommer ni ta covid-19 vaccin när det kommer?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bengt-Arne:

Ska man tolka det som att du inte skulle styrt personen från dörren med 178 gånger högre chans till dödlighet?

Lite i stil med "Oj, där kommer en att drukna!" varvid man går sin väg och glömmer bort det...

Ja. Jag är inte intresserad av att styra andra personer, och anser att ingen borde styra andra personer med tvång.

Nej, om en person håller på att drunkna är det rimligt att anta att personen vill bli räddad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Vi är inte vaccintvångsförespråkare, vi är vaccinförespråkare. Ingen säger att du måste vaccinera dig, vi säger att ju fler som vaccinerar sig dess bättre. Jag förespråkar också icke-aggressionsprincipen men det betyder inte att jag är överens med alla andra icke-aggressionsprincipförespråkare om allt. Det skulle inte fungera eftersom inte alla icke-aggressionsprincipförespråkare är överens om allt annat än just att inte hemfalla åt aggression. Men jag föredrar att så många som möjligt vaccinerar sig för att så fort som möjligt få stopp på pandemin.

Jag tycker också att alla som vill ska vaccinera sig. Men det verkar reta upp en del rejält att alla inte vill och då ska man ta till våld, det enda jag säger är att det är fel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

Tankarna är många kring vaccin och vissa har fått för sig att det utvecklats alldeles för snabbt för att vara säkert. Dessa personer jämför med andra vacciner som brukar ta 5-10 år att utveckla. Vad de missar är den ofantliga budgeten och resurser som funnits att tillgå så forakningstid delat med budget/resurser blir extremt långsam utveckling helt plötsligt. Jaja, det var mina egna reflektioner. Nu till frågan:

Kan ju ha och göra med att det bygger på redan existerande Sars-vaccin.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av SLINKY95:

Absolut inte, först och främst vet man inte vad alla dessa vaccin innehåller.

Sen tror jag inte ens regeringen själva vet vad dom sysslar med, verkar mest tramsa runt.

Tror mer på en bra kosthållning och träning.

Förutom att det bokstavligen står på bipackssedeln..

Skrivet av SLINKY95:

Absolut inte, först och främst vet man inte vad alla dessa vaccin innehåller.

Sen tror jag inte ens regeringen själva vet vad dom sysslar med, verkar mest tramsa runt.

Tror mer på en bra kosthållning och träning.

Det viktiga här är TROR. Vilket bevisat sig inte stämma alls eftersom professionella atleter i form av fotbolls och ishockeyspelare drabbats ganska hårt.

Skrivet av Haziza:

De kan ju bestämma vilka vaccin vi ska ta och just nu vill de inte ge Astra dåligt rykte och vi har ju alla hört hur folkmyndigheten killgissat i över 1 år nu, alltså NOLL förtroende.

Covid inte är värre än säsongsinfluensa därför avstår jag, hade viruset faktiskt vart dödligt hade jag såklart tagit vaccin!

Skönt att vi har faktiskt har lite frihet kvar i det här landet men de dagarna är väl räknande med det politiken som vi har runt om i EU.

Och du gör vadå...? Har själv COVID-19 just nu och att kalla det för en säsongsinfluensa är skrattretande okunnigt. Jag har dagligen 39 graders feber, jag har problem att andas och försöker jag lyfta något i huvud taget så börjar världen snurra och jag måste sova ett par timmar.

Skrivet av snraway:

Jag förstår inte hetsen mot människor som väljer att avvakta lite tills mer forskning finns på bordet. Mängder med studier kring vaccinens säkerhet pågår. Det finns givetvis anledningar till detta, och det är att det saknas långsiktig forskning.

190 döda har hittills rapporterats in i av vården i Sverige som misstänkta biverkningar av vaccinen.
1800 personer (ca 0.1% av de som vaccineras) har rapporterats in under Läkemedelsverkets definition: "...biverkning som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse."
Med respekt för säkerligen några fall av slumpen är detta ändå data man bör beakta.
Källa: https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/i...

Vilken risk folk vill ta är absolut inte självklar.
Den stora majoritetsgrupp bland de 1 miljon svenskar som haft covid-19 och som visat sig klara viruset som en vanlig förkylning (och har viss immunitet) har självklart allt att vinna på att vänta lite på att forskningen ska hinna ikapp, och vården lära sig mer om biverkningarna.

Struntprat. Det finns noll belägg att folk har dött av vaccinet.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av mryang:

1. Enligt socialstyrelsen hade vi 938 döda per 100K pandemiåret 2020.

Jämför: 2015 - 929 (-0,97%)

Varför kan man inte se en dramatisk ökning av döda 2020, särskilt med tanke på att vi demografiskt var fler äldre människor? ELLER är dessa siffror att anses som dramatiska? Jag kanske läser siffrorna fel.

2. För att skydda människor mot för tidig död, borde vi inte unisont förbjuda alkohol, rökning och snabbmat? Samtidigt borde friskvård bli skattefritt och mer eller mindre gratis för de som är i riskgruppen (+70). Varför har man inte infört det? ELLER är Corona rent statistiskt sett farligare/dödligare än fetma, alkohol och rökning? (Ser jag på siffrorna så verkar så dock inte vara fallet, vilket givetvis gör frågon än mer aktuell. Det dör fler människor worldwide av enbart rökningsrelaterade sjukdomar än av Covid och då är inte alkohol inräknat. Jag kan ha fel dock.)

3. Jag ser många som bär munskydd peta sig i ögonen och näsan till och från. Är inte det farligare än att bära själva masken? Det är väl så corona sprids - genom näsan? Ska man inte sluta att ta sig på ansiktet för att undvika smittspridning? Borde det inte vara förbjudet att peta sig i näsan då det är där Coronaviruset penetrerar kroppen? ÄNDÅ SER JAG FOLK MED MASK PETA SIG I NÄSAN - MED FINGRET!

Varför är det inte en stor debatt/upplysning kring att sluta att peta sig i näsan och ögonen?

Moderna skriver t.ex så här:
https://www.modernhealthcare.com/clinical/researchers-identif...

4. Varför är det inte obligatoriskt att mäta antikroppar mot virus före man tar vaccin? Eller är kroppens eget immunförsvar sämre än vaccinet?

5. Moderna säger att deras vaccin skyddar mot alla varianter och mutationer av viruset. Hur troligt är det med tanke på att vissa som tagit vaccin fått C19 igen eller är det bara en extrem extrem olyckligt sammanträffande?

Några funderingar innan jag tar Vaccinet.

För andra sjukdomar går ned i antal när folk slutar röra sig fritt.

https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2021/overdodlighe....

Sverige hade en hög överdödlighet förra året t.ex.

Skrivet av griid:

Du kan inte jämföra covid-19 med influensan. De som inte vaccinerar sig mot allvarliga smittsamma sjukdomar är egoister - ja.
Det är precis det här tänket som är egoistiskt "alla andra har redan vaccinerat sig, så då slipper jag"

Se bara på de mässlingsutbrott vi haft i världen bland barn där föräldrar vägrat vaccinera sina barn i det allmänna vaccinationsprogrammet.
https://www.svd.se/vaccinkritiker-bromsar-masslingsskydd-i-sa...

Skrivs mycket om att vaccinmotståndare är ett stort världsligt hot.

Andra sjukdomar som vattkoppor, som varit starkt kontrollerade i över 30 år har börjat komma tillbaka för att folk tror på dessa anti-vax myter och konspirationer. Vill minnas att jag läste en artikel om att en "community" i centrala USA haft en ökning på över 1000% när det kommer till mässling pga. att familjen i området lyssnat på anti-vaxers. Om man frågar mig så borde socialen ingripa om ett barn riskerar att fara illa pga. korkade föräldrar.

Skrivet av snraway:

..Men du har inte förmågan att bemöta mig sakligt?

Folk har försökt möta dig sakligt men du vägrar ju lyssna.

Skrivet av Mindfighter:

Flygskam... Vaccin-skam... o.s.v., de vill att folk ska hålla sig till flocken... livrädda för folk som har en egen tanke. Nu tycker jag iofs att man ska ta vaccinet, men jag stör mig nog mer på får-mentaliteten som hela tiden dyker upp nuförtiden i alla möjliga frågor...

Problem kan ju uppkomma när ens "egna tankar" går stick i stäv med vad forskningen pekar på och utsätter grupper i onödan.

Ibland så verkar folk tro att man är stor och stark om man går emot "pappa staten" och därigenom missar tecknen på vilken fårskalle man egentligen är.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av mrqaffe:

Det är väl synnerligen aggressivt mot ens medmänniskor när någon tycker sig ha rätt att smitta andra med en potentiellt dödlig sjukdom ? Det är terrorism snarare än icke aggressivt.

Statistiken för sverige idag är att dö med covid är 1,35%. Enligt folkhälsomyndigheten är det 90% av avlidna 70+ och 96,4% 60+. Är du under 60år är risken att du dör med covid 0,05% enligt FHMs statistik.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f...

Det finns hel del fall där människor dött dagarna efter sprutan. Är sprutan orsaken eller är det en slump? Om det är av sprutan är det då värt risken för gruppen under 60 år om att dö med covid är chansen 0,05%? Eller möjliga biverkningar?

Går att kolla i amerikanska databasen https://wonder.cdc.gov/vaers.html
1. Group Results By: VAERS ID
3. Select vaccine characteristics: COVID19 - Kan klicka på OPEN för att välja vilket vaccin.
7-11. Välj datumperiod.

Filtrerade alla vaccin och bara dödsfall och fick 3609 stycken rapporterade med beskrivningar som kan vara värda att läsa. Är något av dom rapporterade dödsfallen orsakade av vaccinsprutan? Finns det dödsfall orsakade av covid-spruta som inte kommit in i denna databas?

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Cirkulerar också videoklipp på covid-vaccineringar på ledade människor som är suspekta. Allt från att korken är på, nål saknas, sprutan är redan i botten när nålen går in i armen. Eller som Fauci som tog sprutan och dagen efter i en intervju pekade på andra axeln när han pratade om den vanliga ömheten efter injektion. Kom han inte ihåg vilken axel han hade ont i från sprutan dagen innan?

Permalänk
Medlem
Skrivet av sphinx:

Ja. Jag är inte intresserad av att styra andra personer, och anser att ingen borde styra andra personer med tvång.

Nej, om en person håller på att drunkna är det rimligt att anta att personen vill bli räddad.

OK! Du är beredd att ingripa vid drunkning, det är ju bra!

Men hur blir det med dörrvalet? Eller det är tvång?

Vi kan höja oddsen och säga att om personen tar fel dörr så riskerar även ett par okända att stryka med, hur gör man då?

Det senare är vad som kan ske om inte tillräckligt många tar vaccinet, vilket då kan ses som en medveten handling som sätter andras liv på spel Precis som när en alkoholpåverkad sätter sig bakom ratten, som ex.
Är rätt säker på att den alkoholpåverkade anser att du utövar tvång, om du nu mot förmodan skulle ta nycklarna från den.

Principen om "ingen borde styra andra personer med tvång." låter fint, och ja den fungerar i vissa delar när en människa enbart ansvarar för sig själv och dess handlingar endast drabbar den själv.

Men när en människas handling drabbar andra?
Menar du verkligen att den principen gäller även då?
Det är då i mina ögon snudd på fanatisk snedvriden religiös tankegång, ett valt utanförskap från vårt samhälle.

Att köra bil med alkohol i blodet är straffbart enligt lag, varför?
Att någon vägrar ta vaccin och genom sin handling kan skada/döda andra enligt liknande slump som en alkoholpåverkad bakom ratten.
Borde då inte även det vara straffbart?
Ska man verkligen inte ingripa när man ser att någon med sin handling riskerar att skada/döda andra människor?

För mig så är gränsen solklar!
Drabbar det endast dom själva och ingen annan, så OK!
Riskerar det att drabba någon annan, då är olika grad av tvingande medel nödvändigt!
Tvingande medel har vi via våra lagar, utan dom så kan man fråga sig hur det skulle se ut...

Men... Då har redan någon blivit skadad/dödad, är det verkligen rätt?

Hört talas om förebyggande? Det är vad vaccination handlar om!
Precis som man tar nyckeln från en alkoholpåverkad, stoppar ungdomar från att gå in i brottets bana, skapar lagar och förordningar i syfte att motverka att människor blir skadade/dödade.
Allt detta är tvingande i form av krav, är du verkligen emot dom?
.

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Stank:

Statistiken för sverige idag är att dö med covid är 1,35%. Enligt folkhälsomyndigheten är det 90% av avlidna 70+ och 96,4% 60+. Är du under 60år är risken att du dör med covid 0,05% enligt FHMs statistik.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f...

Det finns hel del fall där människor dött dagarna efter sprutan. Är sprutan orsaken eller är det en slump? Om det är av sprutan är det då värt risken för gruppen under 60 år om att dö med covid är chansen 0,05%? Eller möjliga biverkningar?

Går att kolla i amerikanska databasen https://wonder.cdc.gov/vaers.html
1. Group Results By: VAERS ID
3. Select vaccine characteristics: COVID19 - Kan klicka på OPEN för att välja vilket vaccin.
7-11. Välj datumperiod.

Filtrerade alla vaccin och bara dödsfall och fick 3609 stycken rapporterade med beskrivningar som kan vara värda att läsa. Är något av dom rapporterade dödsfallen orsakade av vaccinsprutan? Finns det dödsfall orsakade av covid-spruta som inte kommit in i denna databas?

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Cirkulerar också videoklipp på covid-vaccineringar på ledade människor som är suspekta. Allt från att korken är på, nål saknas, sprutan är redan i botten när nålen går in i armen. Eller som Fauci som tog sprutan och dagen efter i en intervju pekade på andra axeln när han pratade om den vanliga ömheten efter injektion. Kom han inte ihåg vilken axel han hade ont i från sprutan dagen innan?

Om du plockar ut hur stor risken är att dö av covid under 60 år.
Borde du då inte göra samma sak för de som fått vaccinsprutan och dött. Alltså att de också måste vara under 60 år?

Annars jämför du väl ändå päron med äpplen?

Är det så att nästan ingen under 60 år dött efter att de fått sprutan så ser ju kalkylen väldigt annorlunda ut - right?

Kan man inte göra det för att vi inte vet åldern på de 180 så är det mer rimligt att jämföra totala dödssiffran för alla åldrar också.

Plus då att det inte är säkert att någon dött av dessa nya vaccin. Vi vet att människor dör i landet. Det händer varje dag. Ger man samtidigt vaccin till många så kommer det statistiskt bli så att en del dör efter vaccinet - utan att dödsorsaken hade något med vaccinet att göra. För att kunna hitta OM vaccinet ger problem så är det av relevans att gå igenom de fall där folk dött efter vaccinering. Men ja, folk kommer alltså dö efter vaccinering oavsett om denna ger dödsfall eller ej.
Därför ska man inte dra för stora växlar på de siffrorna heller.

Det är rimligt att ställa frågan. Sure. Men var som lekman försiktig med att hoppa till slutsatser när underlaget inte ger stöd för att dra långtgående slutsatser.

De där sista styckena med konspirationsteorier - om du inte tror på det själv så sprid inte sådan skit vidare. Det finns bara förlorare på att återberätta konspirationsteorier. Ämnet är svårt nog som det är utan den extra nivån av tokerier.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Inaktiv

Vad jag kan se finns det inte ett enda fall där man konstaterat att en person dött av Pfizer-vaccinet. Det finns gott om fall där folk dött efter att ha fått vaccinet men man har aldrig kunnat se att det hade något med vaccinet att göra. Det enda man har sett är några enstaka fall av allergisk reaktion på sprutan.

Ungefär 1.4 miljarder doser ha getts av Covid-vaccin (dagsfärsk siffra). En stor del av dessa är Pfizer, vet inte exakt hur stor del. Så på runt 1 miljard doser har man sett 0 fall av att någon dog av vaccinet. Imponerande. Kanske därför jag inte hittade något, det fanns inget sådant fall.

Har någon sett något om något dödsfall av mRNA-vaccin?

Permalänk
Medlem

Jag hoppas alla nej-sägande killar i tråden ber sina flickvänner sluta med p-piller och kör på kondom istället. För blodpropp är 20 gånger gånger vanligare vid p-piller (1 på 5000) än vid Astras vaccin (1 på 100000). Men jag har aldrig sett mediadrevet slå ner på skandalen att p-piller orsakar blodpropp. Just ja, det drabbar inte män... Perspektiv grabbar!

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fade:

Vad ville ni göra själva? Gå före i vaccinkön på samma sätt som Scania försökte göra med sina anställda?

Att vår hälsåvård person ska göra det. så inte alla vi går ner till våra egna vårdcentraler o trängas. Och detta är inte att tränga sig i kö. Vi får väl tid när det är dags för våran ålder

Visa signatur

Stationär: Mob: ASUS PRIME Z690-P D4 > CPU: i7 12700K 3.6 GHz > Minne: Corsair 32GB DDR4 3600Mhz > GPU: Asus GTX 3060 TI STRIX OC > PSU: Corsair RM1000x > HDD: 2x Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stank:

Statistiken för sverige idag är att dö med covid är 1,35%. Enligt folkhälsomyndigheten är det 90% av avlidna 70+ och 96,4% 60+. Är du under 60år är risken att du dör med covid 0,05% enligt FHMs statistik.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f...

Det finns hel del fall där människor dött dagarna efter sprutan. Är sprutan orsaken eller är det en slump? Om det är av sprutan är det då värt risken för gruppen under 60 år om att dö med covid är chansen 0,05%? Eller möjliga biverkningar?

Går att kolla i amerikanska databasen https://wonder.cdc.gov/vaers.html
1. Group Results By: VAERS ID
3. Select vaccine characteristics: COVID19 - Kan klicka på OPEN för att välja vilket vaccin.
7-11. Välj datumperiod.

Filtrerade alla vaccin och bara dödsfall och fick 3609 stycken rapporterade med beskrivningar som kan vara värda att läsa. Är något av dom rapporterade dödsfallen orsakade av vaccinsprutan? Finns det dödsfall orsakade av covid-spruta som inte kommit in i denna databas?

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Cirkulerar också videoklipp på covid-vaccineringar på ledade människor som är suspekta. Allt från att korken är på, nål saknas, sprutan är redan i botten när nålen går in i armen. Eller som Fauci som tog sprutan och dagen efter i en intervju pekade på andra axeln när han pratade om den vanliga ömheten efter injektion. Kom han inte ihåg vilken axel han hade ont i från sprutan dagen innan?

Där är totalt 8 misstänkta dödsfall för personer under 60-år av 2 769 000 vaccinerade.

Det ger med dina tidigare räkneexempel 2,89x10^-6, i förhållande till ditt 5x10^-4 så är chansen att dö i Covid 175 gånger högre för personer under 60-år än vid vaccinering.

Med dom siffrorna sä kan kan ställa frågan, varför ens argumentera mot covid vaccinering!
.
Edit: Källa 2021-05-11: https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/i...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stank:

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Om du inte tror på det, varför sprida det vidare? Vad är det ens sådana filmer försöker bevisa, att det finns järn i vaccinet?

För sakens skull så fick jag min första Pfizerspruta för 10 timmar sen och mina kylskåpsmagneter verkar inte fästa på mig bättre nu än de gjorde tidigare.

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyphoon:

Ha ha... Han borde kanske tvätta sig så han inte sprider kroppsvätskor och odör på affärens paket

Hur hittade du den?
Sicken idiot... Tur att det inte är olagligt att vara ding ding...

Å kommentarerna, hjälp!

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Stank:

Statistiken för sverige idag är att dö med covid är 1,35%. Enligt folkhälsomyndigheten är det 90% av avlidna 70+ och 96,4% 60+. Är du under 60år är risken att du dör med covid 0,05% enligt FHMs statistik.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f...

Det finns hel del fall där människor dött dagarna efter sprutan. Är sprutan orsaken eller är det en slump? Om det är av sprutan är det då värt risken för gruppen under 60 år om att dö med covid är chansen 0,05%? Eller möjliga biverkningar?

Går att kolla i amerikanska databasen https://wonder.cdc.gov/vaers.html
1. Group Results By: VAERS ID
3. Select vaccine characteristics: COVID19 - Kan klicka på OPEN för att välja vilket vaccin.
7-11. Välj datumperiod.

Filtrerade alla vaccin och bara dödsfall och fick 3609 stycken rapporterade med beskrivningar som kan vara värda att läsa. Är något av dom rapporterade dödsfallen orsakade av vaccinsprutan? Finns det dödsfall orsakade av covid-spruta som inte kommit in i denna databas?

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Cirkulerar också videoklipp på covid-vaccineringar på ledade människor som är suspekta. Allt från att korken är på, nål saknas, sprutan är redan i botten när nålen går in i armen. Eller som Fauci som tog sprutan och dagen efter i en intervju pekade på andra axeln när han pratade om den vanliga ömheten efter injektion. Kom han inte ihåg vilken axel han hade ont i från sprutan dagen innan?

Jag tvekar inte på att det finns arrangerade videos på vaccineringar utan det vore snarare mer förvånande om det inte finns det för personen i fråga kan ju ha vaccinerats och sedan kommit på att denne velat visa upp det och arrangerat ett filmtillfälle som inte är den verkliga vaccinationen.

Att injicera en vätska som har sådana magnetegenskaper att man kan fästa en permanentmagnet mot den ger nog inte många alternativ till vätska (typ ferrofluid för smält järn och liknande lär ju inte komma på fråga att injicera) och nått förekommande vaccin lär inte fungera och jag har inte sett någon injicera ferrofluid för det är en allt annat än klar och genomskinlig vätska, däremot är det nog inte särskilt svårt att göra en video där man limmar fast en magnet mot huden eller gör nått trick i redigeringen.
Det finns också många som gör videos om free energy och en del gör helt enkelt underhållande videos och är öppna med det och kallar sig illusionister.

Det har förekommit dödsfall som biverkning, ett fåtal verkar bero på vaccinet i sig och där finns det väl nu ganska bra teorier för att förklara vad som hänt och forskarna kommer nog att kunna svara på det med säkerhet med tanke på hur mycket det jobbas med det och det verkar även hänt pga andra orsaker än själva vaccinet. Om man med säkerhet vet vad dödsfallen beror på lär man dessutom kunna eliminera de riskerna genom att ändra vaccinet eller kontrollera om den som ska vaccineras riskerar att drabbas.
Jag tolkar också statistiken som att vaccinen som har dödsfall som biverkning ändå är väldigt bra för de räddar många magnituder fler liv än biverkningarna tar. Men har vi ännu bättre vaccin är de att föredra.

Jag hade också en vän som avled av Covid och han var under 60 så jag vet personligen att det kan hända men jag var för vaccin (för "allt" inte bara covid) innan dess eftersom vaccinering som metod räddar enormt mycket fler liv och skyddar mot sjukdom och lidande jämfört med den lilla mängd biverkningar som finns.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av serafim:

Den första är ju en tweet från Sven Roman utan angiven källa för diagrammet, som förresten inte går att hitta annat än i hans tweet. Kan vara egentillverkat, fixar man ganska snabbt i vilket spreadsheet-program som helst.
Den andra länken verkar inte ha med diagrammet att göra.

Edit: Sven Roman har tillverkat diagrammet själv. Han har lagt upp en tweet där han förklarar felen i diagrammet och en ny version.

https://twitter.com/Sven_Roman/status/1393139849130020869

Sven Román är ett bra exempel på varför det är viktigt med vetenskaplig skepticism och att lyfta fram kvacksalvare samt kvacksalveri. Vetenskaplig skepticism är att följa rigorösa data istället för ens känslor/personliga livsåskådningar.

Personen är en barn- och ungdomspsykiatriker (vilket han stava fel eller pga. teckenbegränsning) och ska ha läst om den mänskliga hjärnan och alla dess brister.

Trots detta faller han själv för motivated reasoning kortfattat beskrivet som:

Citat:

... emotionally biased reasoning to produce justifications or make decisions that are most desired rather than those that accurately reflect the evidence, while still reducing cognitive dissonance.

In other words, motivated reasoning is the "tendency to find arguments in favor of conclusions we want to believe to be stronger than arguments for conclusions we do not want to believe."

Dessutom drabbas vissa - annars vetenskapligt insatta - för Haloeffekten där de tror att de kan yttra sig inom närliggande spetskompetensområden bara för att de själva är insatt inom ett annat spetsområde.

T.ex., läkare som börjar dela med sig av psykologiska åsikter och i detta fall en psykiatriker som delar med sig av medicinska åsikter. I båda fallen är åsikterna "pseudoprofessionella" och bara ger skenet av att de vet vad de pratar om.

Avslutningsvis: när vetenskap säger att "det finns otillräckliga data" inom något så innebär det INTE att hypotesen automatiskt förkastas eller verifieras utan att det behövs ytterligare data för att verkligen kunna förkasta eller verifiera hypotesen. Brist på data är INTE nödvändigtvis bevis på att det är sant eller falskt.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Glad att jag inte tillhör tvivelmänniskogruppen kring vaccinet.

Tog första för 1 vecka sen, fick höra nu att 2a blir i början av Juni.

Och jag säger det här alltid: Dom som tvivlar och är osäkra på att ta vaccinet, det är dom som förhindrar att vi ens kommer att bli av med den här pandemin, vi vill ha tillbaka den vardagen vi levde före Mars 2020.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stank:

Statistiken för sverige idag är att dö med covid är 1,35%. Enligt folkhälsomyndigheten är det 90% av avlidna 70+ och 96,4% 60+. Är du under 60år är risken att du dör med covid 0,05% enligt FHMs statistik.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f...

Det finns hel del fall där människor dött dagarna efter sprutan. Är sprutan orsaken eller är det en slump? Om det är av sprutan är det då värt risken för gruppen under 60 år om att dö med covid är chansen 0,05%? Eller möjliga biverkningar?

Går att kolla i amerikanska databasen https://wonder.cdc.gov/vaers.html
1. Group Results By: VAERS ID
3. Select vaccine characteristics: COVID19 - Kan klicka på OPEN för att välja vilket vaccin.
7-11. Välj datumperiod.

Filtrerade alla vaccin och bara dödsfall och fick 3609 stycken rapporterade med beskrivningar som kan vara värda att läsa. Är något av dom rapporterade dödsfallen orsakade av vaccinsprutan? Finns det dödsfall orsakade av covid-spruta som inte kommit in i denna databas?

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Cirkulerar också videoklipp på covid-vaccineringar på ledade människor som är suspekta. Allt från att korken är på, nål saknas, sprutan är redan i botten när nålen går in i armen. Eller som Fauci som tog sprutan och dagen efter i en intervju pekade på andra axeln när han pratade om den vanliga ömheten efter injektion. Kom han inte ihåg vilken axel han hade ont i från sprutan dagen innan?

Herregud, sluta tro på alla jävla dumheter folk hittar på.
Jag har fått Pfizers vaccin mot covid-19.
1. Det är en helt vanlig jävla spruta, med nål, utan lock på. Kändes som en en helt vanlig spruta, stack till lite i armen.
2. Ingen magnet fäster där jag tagit sprutan, varför skulle den göra det?
3. Jag har inte glömt vilken sida jag har tagit sprutan på. Det känns förövrigt inte särskilt ömt i armen dagen efter sprutan är tagen.

Något mer du vill veta?

Visa signatur

WS: Mac Studio M1 Max | 32 GB | 1TB | Mac OS
WS: Intel i5 12600K | 64 GB DDR4 @3600 Mhz | 2x1TB nvme 2x1TB SSD SATA | Windows 11 & Manjaro Linux
Bärbar: Macbook Pro 14" | M1 Pro | 16GB RAM | 512GB SSD | Mac OS
Servrar: Intel i7 10700K | 64 GB DDR4 @3600Mhz | 3 TB SSD + 22TB HDD | Unraid |
4x Raspberry pi 4b 8Gb | Dietpi |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Kan ju ha och göra med att det bygger på redan existerande Sars-vaccin.

Covid-19 är ju dock "SARS", om än en vidareutvecklad sådan. Givetvis är vaccinet likt annat vaccin för corona-virus.
Jag kommer inte ta vaccin då jag haft covid med obefintliga bieffekter. Men kan ni ta vaccin om ni är osmittad så bör ni. Coronavirus är inget nytt och det vi har idag är just bland det mest smittsamma.

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk
Medlem
Skrivet av sphinx:

Ja. Jag är inte intresserad av att styra andra personer, och anser att ingen borde styra andra personer med tvång.

Nej, om en person håller på att drunkna är det rimligt att anta att personen vill bli räddad.

Bara en snabb fråga för att värdera dina inlägg lite mer. Du anser att all lagstiftning är av ondo? Med ditt resonemang gissar jag att du tycker trafikregler som t.ex. hastighetsbegränsningar, väjningsplikt mm samt andra tvingande lagstiftningar inte applicerar till dig?

Jag får ärligt talat känslan av att du förespråkar anarki utifrån ditt sätt att resonera. Lagar och regler finns för att samhället ska fungera. Nu är det dock inget tvång att vaccinera sig så din retorik faller ganska platt.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Alphahanne:

Jag får ärligt talat känslan av att du förespråkar anarki utifrån ditt sätt att resonera. Lagar och regler finns för att samhället ska fungera. Nu är det dock inget tvång att vaccinera sig så din retorik faller ganska platt.

Känslomässigt resonerande på grund av den tyvärr outgrundliga rädslan för ett par - relativt talat mycket säkra - vaccinsprutor. Personen glömmer bort den uppenbara extrapoleringen i sin extrema ståndpunkt vilket leder till dessa lustiga logiska tankevurpor som följd.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av mrqaffe:

Jag tvekar inte på att det finns arrangerade videos på vaccineringar utan det vore snarare mer förvånande om det inte finns det för personen i fråga kan ju ha vaccinerats och sedan kommit på att denne velat visa upp det och arrangerat ett filmtillfälle som inte är den verkliga vaccinationen.

Att injicera en vätska som har sådana magnetegenskaper att man kan fästa en permanentmagnet mot den ger nog inte många alternativ till vätska (typ ferrofluid för smält järn och liknande lär ju inte komma på fråga att injicera) och nått förekommande vaccin lär inte fungera och jag har inte sett någon injicera ferrofluid för det är en allt annat än klar och genomskinlig vätska, däremot är det nog inte särskilt svårt att göra en video där man limmar fast en magnet mot huden eller gör nått trick i redigeringen.
Det finns också många som gör videos om free energy och en del gör helt enkelt underhållande videos och är öppna med det och kallar sig illusionister.

Det har förekommit dödsfall som biverkning, ett fåtal verkar bero på vaccinet i sig och där finns det väl nu ganska bra teorier för att förklara vad som hänt och forskarna kommer nog att kunna svara på det med säkerhet med tanke på hur mycket det jobbas med det och det verkar även hänt pga andra orsaker än själva vaccinet. Om man med säkerhet vet vad dödsfallen beror på lär man dessutom kunna eliminera de riskerna genom att ändra vaccinet eller kontrollera om den som ska vaccineras riskerar att drabbas.
Jag tolkar också statistiken som att vaccinen som har dödsfall som biverkning ändå är väldigt bra för de räddar många magnituder fler liv än biverkningarna tar. Men har vi ännu bättre vaccin är de att föredra.

Jag hade också en vän som avled av Covid och han var under 60 så jag vet personligen att det kan hända men jag var för vaccin (för "allt" inte bara covid) innan dess eftersom vaccinering som metod räddar enormt mycket fler liv och skyddar mot sjukdom och lidande jämfört med den lilla mängd biverkningar som finns.

Jag förstår inte att någon lägger någon som helst vikt vid denna "magnetism". Är man något klibbig, av svett exempelvis eller för att det är hög luftfuktighet, så kan man ju få lätta saker att fastna på huden. Precis som de där filmerna som kom för några år sedan med folk som la ut skedar på kroppen. Som denna idiot, kom igen liksom. Om du är magnetisk kan du väl fästa skedarna någonstans där de inte skulle ligga av sig själv? Eller luta dig framåt med den stora plattan på bröstet annars bevisas ju bara att friktion och tryck kan hålla kvar något...

Permalänk

Jag skulle ta vaccin så fort jag får chans. Jag jobbar som elevassistent i skolan med Intellektuell funktionsnedsättning elever! Så det är mycket SVÅRT att hålla avstånd mellan personal och elever. Jag följer en elev som ha autism, hen behöver mycket uppmärksamhet och närhet så ja jag kommer ta vaccin.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500D - Processor: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz - Moderkort: Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming - Kylning: Corsair H150I RGB PRO - Raminne:Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB - Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC - Nätagg: EVGA Supernova G2 750 - 2 TB Western digital - M2 Corsair Force MP510 960GB - SSD 1 TB Samsung EVO 860

Skärmar: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q G-Sync+Asus TUF Gaming VG27BQ 27 G-Sync

Permalänk
Inaktiv

Kollat upp risken för dödsfall efter vaccinering med vaccinet från AstraZeneca. Strikt tolkat så är det bara en misstanke att det här med blodplättar har med vaccinet att göra. Inget är säkert konstaterat. Alltihop kan vara ett 'false positive'.

Det kan alltså mycket väl vara så att efter ett halvår av vaccinering med totalt 1.4 miljarder doser så har inte ett enda dödsfall orsakatas av vaccinet. Om det här med blodplättar är en 'false positive', har man då någonsin sett en ellvarlig biverking någonstans? Är det bara brus och spöken man jagar?

Känns som risken är större att sköterskan snubblar och råkar sticka sig i rumpan så man dör av skratt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

Jag hoppas alla nej-sägande killar i tråden ber sina flickvänner sluta med p-piller och kör på kondom istället. För blodpropp är 20 gånger gånger vanligare vid p-piller (1 på 5000) än vid Astras vaccin (1 på 100000). Men jag har aldrig sett mediadrevet slå ner på skandalen att p-piller orsakar blodpropp. Just ja, det drabbar inte män... Perspektiv grabbar!

OT och är inte nej-sägare, men alla killar borde säga åt sina flickvänner att sluta med hormonbaserade preventivmedel, riskerna är helt klart för höga och det är för många biverkningar för att det ska vara värt det. Sa åt min fru att sluta när vi träffades för 25 år sen och hon har absolut haft ett bättre liv efter när hon slapp biverkningarna.

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem

Visst vet ni att det bara är ca 10% av alla rapporter som är handlagda? Det finns om jag minns rätt 30 000 rapporter.
Det är de handlagda rapporterna som visas i biverkningsstatistiken.

Visa signatur

Ryzen 5 5600, Geforce 1080

Permalänk
Medlem

Hej, nu har jag fått mina två vaccinsprutor och väntar med spänning på ett vaccinpass i telefonen så att livet kan bli lite ljusare och man kan få en kall öl på rätt uteställe.
Mvh Paul

Visa signatur

Fractal Design Define R6 Svart, Corsair HX 850, Gigabyte X570 Aorus Elite, Ryzen 9 5950x, Fractal Design Celsius S36, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, G.Skill 32 GB DDR4 3600MHz CL19 Sniper X Urban Camo, Seagate Archive 8TB, Toshiba 12 TB N300, SSD Samsung 500 GB, SSD 1TB WD Black, Asus BluRay extern, Edifier högtalare, Samsung 27¨1440p skärm, Fnatic Gear Read silent, Logitech pro x mus.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Pantsoff:

Visst vet ni att det bara är ca 10% av alla rapporter som är handlagda? Det finns om jag minns rätt 30 000 rapporter.
Det är de handlagda rapporterna som visas i biverkningsstatistiken.

Definiera "handlagd". Allt ligger väl inmatat i elektronisk form och kan sorteras och sammanställas rakt av. Det är inte säkert att det är meningsfullt att "handlägga" en massa rapporter av typen "ont i armen efetråt" eller "kände mig krasslig dagen efter".

Det är lite FUD-känsla när du skriver något sådant. Vad är substansen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SanTeoX:

Herregud, sluta tro på alla jävla dumheter folk hittar på.
Jag har fått Pfizers vaccin mot covid-19.
1. Det är en helt vanlig jävla spruta, med nål, utan lock på. Kändes som en en helt vanlig spruta, stack till lite i armen.
2. Ingen magnet fäster där jag tagit sprutan, varför skulle den göra det?
3. Jag har inte glömt vilken sida jag har tagit sprutan på. Det känns förövrigt inte särskilt ömt i armen dagen efter sprutan är tagen.

Något mer du vill veta?

Så du fastnar inte i kylskåpsdörren säger du?

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk