Permalänk
Medlem
Skrivet av Knotvillage:

Bärbara finns väl knappast som custombygge. Köpte du din stationära färdigbyggd?

Nej det är sant till stor del, men det var ju inte frågan. Frågan handlade om "när jag skaffar ny dator".

Stationärbar köper jag aldrig färdigbyggt.

Permalänk
Medlem

Allt stationärt bygger jag själv och har alltid gjort det utom när ungarna skulle få sina första datorer. Då köpte jag loss uttjänta Dell Optiplex eller Apple iMac från jobbet i tron att de skulle leka sönder dem men de höll ganska länge.
Bärbara har jag alltid köpt nytt.
Servrar byggde jag själv med undantag för ett par NAS jag fick tag i begagnade här på sweC. Just nu går en hemmabyggd (Debian), egentligen en gammal stationär som konverterats till NAS och dessutom en Synology NAS jag köpt via just privatannons på sweC.

Permalänk
Medlem

Fujitsu ICL indiana vart familjens första pc på 90-talet, sen dess har jag byggt mina och farsans burkar själv

Permalänk
Medlem

Har alltid byggt själv men med tanke på komponentbristen får man väl se hur det blir nästa gång (typ 2021 kanske). Tillverkarna av grafikkort, CPU o.s.v. verkar prioritera färdigbyggda märkesdatorer så det kanske helt enkelt blir det billigaste, eller kanske enda sättet att få tag på komponenter i framtiden.

Permalänk
Medlem

Jag har alltid byggt mina egna, jag har aldrig köpt en färdigbyggd åt mig själv eller låtit någon annan bygga. Jag vill ha full kontroll på var hårddiskar sitter, vilka fläktar som sitter var, och hur de är kopplade och sådant. Även dra typ SATA-kablar i förebyggande syfte för enklare installation "down the road".

Vidare har jag byggt datorer åt min brorsa, mor, min fars särbo och 4-5 kompisar. Jag har dock lärt mig med åren att om det är möjligt, låta tex Webhallen eller Inet bygga ihop det när det inte gäller min personliga dator (speciellt Webhallen när de haft gratis montering vid minst två olika tillfällen) då det avlastar mycket support-jobb och eventuell felsökning från min sida. Trots att det är personer jag gillar och bryr mig om så kan det bli lite mycket ibland, när folk förväntar sig livstids support när man bygger dem en dator, ink. inställningar och problem med mjukvaror osv.

Min brors senaste dator som Webhallen byggde gratis eftersom de hade någon drive just då var otroligt välbyggd. Bättre/mer clean kabeldragning mot vad jag brukar lyckas med, om jag ska vara helt ärlig. Och lägg till garanti på 3 år (tror jag det var vid det tillfället iaf) så är det nog att föredra för andra hehe.

Permalänk
Medlem

Bygger själv, sista de sista byggena har varit custom loops först med soft tubing och nu med hard-tubing. Ser extremt trevligt ut. Men fyfan vilket meck varje gång man skall ändra något och sen skall de bytas ut vätskor och hej vad det går. Men kallt går det!

Permalänk
Lego Master
Skrivet av jackofaces1:

Älskar själva "skapandet" av en ny dator. Hade gärna byggt fler datorer än vad jag gör i dagsläget, men framtidsplaner sätter stopp för spenderandet haha.

PC Building Simulator på Steam lugnar lite av mitt behov på den fronten.