Snabbkoll: Använder du bildsynkronisering?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zogun:

Exakt samma här! Ångrar inte en sekund att jag köpte en Acer Predator X34 för en massa år sen trots att den kostade ofattbara 9990 kr. Hade aldrig varit i närheten av dom pengarna för en skärm men blev überhypad tack vare en polare!

Dock börjar GTX 1080 få det svettigt i 3440x1440 i lite nyare titlar så det blir troligtvis en uppgradering under nästa år

Jag är också väldigt nöjd, inte ett spår av tearing och då är jag väldigt känslig för sådant.

Permalänk
Medlem

Enda gången man behöver det är 60hz skärmar eller när man har låg fps i min upplevelse.

Permalänk
Medlem

Kör 144 Hz skärm med G-sync kompatibel, inte haft skärmen tillräcklig länge för att kunna utvärdera det helt, men det verkar flyta på bra på dom spel jag testat.

Permalänk
Medlem

G sync med fps cap strax under skärmens uppdateringsfrekvens och vsync off, givetvis.

Permalänk
Medlem

Saknar ett svar här. Det händer att jag gör det, men för det mesta låser jag hellre FPS.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Så är det fortfarande om du kör CS: GO, dock! Verkar som att din skärm är 100 Hz? 100 fps räcker inte för att få bästa möjliga fysik i den motorn; skott som skulle ha suttit vid 300 fps kan missa även om du klickar på exakt samma pixel, helt enkelt för att datan du ser är äldre.

https://www.youtube.com/watch?v=OX31kZbAXsA&t=1910s
Så 300 fps på 60 Hz ger 10 ggr fler träffar än 60 fps på 60 Hz!
100 fps på 100 Hz lär inte räcka för att inte vara begränsad av tekniken.

Det strax innan är också sevärt (60 vs 144 vs 240 Hz med samma framerate):
https://www.youtube.com/watch?v=OX31kZbAXsA&t=1856s (kolla till åtminstone 31:20)

Coolt! Tack för videon.
Japp min skärm är 100hz, ultrawide var viktigare för mig än snabb skärm. Spelar inte CS längre heller, GO var inget för mig. Gav mig efter 1.6 med mitt lagspelande och spelade sen Source casual på 30+ servern tills de lade ner. Fick möta 4Kings i en träningsmatch när jag spelade som mest (1.6) och fick då lära mig att vi inte var så bra som vi trodde haha...
Nu har för lite tid så nu nöjesspelas det bara annat, v-sync av är bara något som fastnat sen de gamla dagarna utan att jag egentligen har något belägg för moderna spel.

Permalänk
Medlem

Nope, dock använder jag mig ofta av fps limiters beroende på vad det är jag spelar.
T ex singleplayer spel som f.e.a.r där huvudmeny'n oftast går i 2000+ fps och spelet är lätt att driva rent generellt även för gamla kort som t ex hd 5770.
Så är fps limiter satt på ca 80 - 120 fps eller så.
Samma gäller för en del racingspel man får nostalgi för att köra igång lite då och då. T ex NFS undergronud 2, NFS pro street, Trackmania Nations Forever, Trackmania United med fps limiter satt till 75 - 90 fps där med.
Om det inte är någon bugg med fysikmotorn över 60 fps på det spelet jag kör.
T ex första nfs underground, spelet spontant ökar i takt med typ 30% med 65 fps+ på porten som gjordes på pc oavsett hårdvara.

Permalänk
Testpilot

100% av tiden.

Fullt G-sync kompatibla skärmar både för egen del och sambons maskin så det är vad som används ihop med framelimiter i nvidia-kontrollpanelen där jag låser max-FPS till 2 under skärmarnas respektive max-Hertz – Ingen tearing eller input delay här inte!

Permalänk
Medlem
Skrivet av herkkä:

Vilka spel spelar du? Kan inte tänka mig att göra samma 😱 Särskilt efter att jag vänjt mig vid 144hz, så börjar allt under 100FPS kännas laggigt. Även i mer cinematiska titlar såsom MS flight sim.

Nyfiken på vilka spel som går att avnjutas på detta sättet, vill prova på upplevelsen av "filmkänsla" i spel (om jag nu kommer kunna njuta av det).

Mer OnT: Jag kör Freesync/Gsync i alla spel jag kan. Finns ju som inga nackdelar till det, tearfree utan att FPS påverkas.

Haha nejdå klart att jag kör högre. Det är ett gammalt skämt för det som minns bara.

https://www.sweclockers.com/nyhet/19460-ubisoft-30-fps-ger-ba...

Permalänk
Medlem
Skrivet av tBiorrith:

Haha nejdå klart att jag kör högre. Det är ett gammalt skämt för det som minns bara.

https://www.sweclockers.com/nyhet/19460-ubisoft-30-fps-ger-ba...

Minns även The Order 1886

https://kotaku.com/a-developers-defense-of-30-frames-per-seco...

Permalänk
Medlem

TV och XB SX stöder Freesync så där kör jag det, samma när jag har datorn kopplad till teven. Inga av mina skärmar stöder någon form av VRR dock så där blir det inget. V-sync kan jag köra i vissa fall när saker är lite hackiga, men inte generellt.

Permalänk
Medlem

Kör bara( nästan) onlinespel fps, bf, pubg, csgo etc... så använder det ej... går sämre med g-sync på, vet inte, men måste bli högre inputlag med det på, tyvärr, för bilden känns bättre med det påslaget, men går sämre när jag spelar shooters online..

Permalänk
Hjälpsam

Intressant resultat,30% kör utan sync, jag hade intryck att att det var över hälften, nästan känt mig lite ensam ibland.
Jag har kört med V-sync->Freesync väldigt länge, input lag är inte min svagaste länk i en shooter, det är jag som är kass.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Ratatosk:

Intressant resultat,30% kör med någon sync, jag hade intryck att att det var över hälften, nästan känt mig lite ensam ibland.
Jag har kört med V-sync->Freesync väldigt länge, input lag är inte min svagaste länk i en shooter, det är jag som är kass på det.

Hm, läste du bakvänt nu? 30% kör utan.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Thomas:

Hm, läste du bakvänt nu? 30% kör utan.

Läste att 30% kör utan sync.
Uttrycket mig bakvänt.

Ändrat nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Läste att 30% kör utan sync.
Uttrycket mig bakvänt.

Ändrat nu.

Fast du kör ju med sync, så du behöver inte känna dig ensam

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Nioreh83:

Fast du kör ju med sync, så du behöver inte känna dig ensam

Nej, men jag trodde att de flesta körde osynkat, det var nog vanligare förr, innan G-Sync och Freesync.