Veckans fråga: Spelar du på en bärbar dator?

Permalänk
Medlem

Ja jag spelar och streamar på min bärbara men kan inte direkt kalla den en speldator. Ryzen 2200u, 2 kärnor och integrerad grafik så inget prestandamonster direkt. Dock skulle jag kunna tänka mig en spellaptop framför en stationär om jag uppgraderar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Juggernawt:

Rocket League kan spelas på en brödrost så det krävs knappast en sk. spel-laptop för det.

får väll lägga till Witcher 3, GTA V som åxå klarats av på jobbet
Och jo, om man vill lira i minst 144fps på högsta kvaliten i rocket league så lär man ha krut under huven på en laptop.

Så efter som du aldrig förstått meningen med gamling laptops så kanske du förstår vad man kan ha det till nu

Permalänk
Medlem

Japp och det är min egna personliga dator . Via arbetet har jag en Dell Latitude som inte alls går att använda för mer än kontorsarbete . Den bärbara är min allt-i-allo maskin och hänger med på resor och annat , tillräckligt kraftfull för spelande i 1440p i High/Ultra i de flesta spel .

Med Ryzen 9 5900HX och GeForce RTX 3070 140W TGP samt 32 GB RAM samt 3 TB NVMe SSD ihop med en 17.3" 2560x1440 165 Hz skärm så duger den till det mesta .
Skulle inte ens fundera på en stationär PC då den inte är flyttbar . Har haft bärbart sedan 2013 och kommer att fortsätta så .

Permalänk
Medlem

Kör på en Asus g15. Perfekt när man är på nattjobb

Permalänk
Medlem

Enda anledningen till att jag i somras köpte en dedikerad gaminglaptop var för att hela datorn med ett GTX 1660 ti kostade mindre än vad endast 1660 ti för stationära datorer kostar.gav 4500:- för en outletdator med i5 10300H, 8 GB ram och 500GB nvme, 120Hz IPS. Den visade sig dock vara ett måndagsex och överhettar som fan på ena kärnan, tamgentbordet har dålig respons på de flesta knappar över lag och ram-minnet som följde med var av den där kassa sorten med endast 4 chip på framsidan. Allt detta sammantaget är att den inte går att spela på. Har inte orkat lämna in den så lirar just nu final fantasy v på en snesemulator. Räknar man in alla dessa baksidor måste jag säga att 4500:- var ett brutalt överpris. Menmen... alternativet att nyttja garantin finns ju alltid kvar och då har jag något att rida ut grafikkortsbristen med.

Permalänk
Medlem

MSI GT70-0ND
nVidia GTX675MX.
Batteriet och laddporten är sedan länge döda, så strömadaptern är fastlödd i mobo..
Den drar runt Divinity Original Sin 2 på ok settings.

Permalänk
Medlem

Har en Alienware Area 51m med i9 och 2080 men är lite besviken. Får microlagg 20-30sek långa då och då. Även fått laga datorn då den fick för höga temps... Kör med externt 3090, skärm, mus osv så då funkar det fint.

Permalänk
Medlem

Den bärbara är till jubb och youtube, spelandet sker på burken i sign

Permalänk
Medlem

Har en ganska så klen bärbar dator som jag spelar på när jag spelar spel som inte är så krävande eller kräver snabba reflexer, främst visual novels eller gamla hederliga peka- och klicka-äventyrsspel som Monkey Island. Det händer ibland att jag har den inkopplad till TVn och bara ligger på soffan medan jag spelar.

Permalänk
Medlem

Jag har en 6 år gammal laptop på vilken jag har spelat Cyberpunk 2077, Far cry 5 och flera andra spel på 1080 high-ultra utan att den låter eller blir varm. Geforce Now har funkat väldigt bra för mig. Stadia betydligt sämre, men jag ser fram emot 3080 på Geforce Now och nya EA spel, men lite synd att inte hela Steambiblioteket är kompatibelt.

Permalänk
Medlem

Nej jag spelar inte på laptop. Men jag insåg häromdagen att min nya laptop har bättre prestanda än min desktop. Det beror huvudsakligen på att det var dags att uppgradera denna generationen men det har varit för dyrt så det får fungera tills vidare.

Permalänk
Medlem

Jag skaffade mig en Razer Blade 15" för några år sen (2018) och med sitt 1070q-max funkar fortfarande i stort sett alla spel, den är också okej att sitta och koda på. Jag har den primärt när jag är ute och reser eller att sitta och spela på i soffan när tjejen kollar på TV så man ändå är lite social.

Enda egentliga nackdelarna är väl att den blir varm som satan och att det belysta chroma-tangentbordet bara lyser upp bokstäver och siffror och alltså inte alla specialtecken. Värmen löser jag med en laptopkylare som dessvärre gör den lite bulkigare men man kan ha den i knät utan att smälta ett hål i byxorna. Har dessutom ett litet extra tangentbord och trådlös mus i paketet som jag använder när man är på resande fot.

Och okej, batteritiden är ju ett skämt om man försöker spela, så man måste ju ha den enorma powerbricken inkopplad. Jag har en dröm att nångång ta den ner till Dreamhack istället för min stationära rigg, bara slänga lite prylar i ryggsäcken och ta hojen ner. Kanske i sommar.. men det är ju stol man kommer sakna, och kanske en extern skärm då

Permalänk
Medlem

Ersatte min stationära dator som hade i7 8700 och ett 2080Ti med 16 gig i ram 2400mhz med en laptop ASUS ROG STRIX G513 9 5900HX och 3070 32gigram. Det konstiga är att den stationära hade högre score på firestrike Benchmark.
Det skiljde inte mycket mellan dom i benchmark men laptoppen presterade bättre i spel , så beslutade att sälja den stationära och sitter nu med en laptop i soffan och ibland kopplad till Tv med en Xbox elit kontroller . Aldrig vart mer nöjd än jag är idag . Slippa ett skrivbord och bara kunna slänga sig i soffan och lira är riktigt avkopplande är 30 år så kanske är åldern med som spelar in

Permalänk
Medlem

Känns som många gammeldags-/standardkommentarer här.
Har folk testat dagens motsvarande laptops, pris- eller prestandamässigt?

Jag har visserligen spelat på laptops i snart 10 år och Xbox före det så kanske inte är helt rätt person att jämföra desktops mot laptops men det har helt klart hänt mycket de senaste åren. Skillnaden är inte så enorm som folk här vill få det att se ut, iallafall inom prisklassen 15-25 tusen kr.
Man måste ju inse vad det är man jämför med, det måste ju göras någon form av kompromiss när chassit på en laptop är tunnare än bara kyllösningen på dagens värstinggrafikkort för desktops...
Det hela blir som att jämföra en stor SUV och en tvåsitsig cabriolet och så ser man bara på hur bra dem är att dra på IKEA med, "Du får ju knappt plats med något!"...

Varför finns det superkompakta miniITX-chassi när en fullstor desktop har mer utrymme för bättre prestanda?
Varför finns det AIO-skärmar när den ändå står på ett skrivbord med plats för fullstor (eller mini-) desktop?
Varför finns det konsoller när PC är "bättre på alla vis" (utom utgångspris)?

Men om det mest är priset som diskuteras så finns det laptops som har någorlunda motsvarande prestanda/krona som desktops idag. Iallafall om man tar med skärmkostnad i bilden och kanske bortser från bärbarheten/uppgraderingsmöjligheter (å andra sidan, är andrahandsmarknaden för PC-komponenter, normalt sett/pre-Covid, så himla mycket bättre jämfört med nyare laptops?).

Min laptop kostade ca 16,500 kr, har RTX3070 (140W) och R7-5800H (45W TDP, kan dra 80W spikes vid rendering/CPU-last) med 2560x1600-skärm (165Hz 4ms 500nits G-sync). Den presterar väl grafikmässigt ungefär mellan (stock) desktop RTX2080 och RTX3060 TI i TimeSpy.
Vad jag kan se kostar en motsvarande färdigbyggd desktop minst 13,000 kr och med en skärm i tillägg (dock något större men oftast större avstånd också) för kanske 3+ tusen, så blir det totalen ca 16-17,000.