Permalänk
Medlem

Priskoll: Intel NUC8i7HVK

Undrar vad som är ett rimligt pris på en Intel NUC8i7HVK.

Det finns en annons på Sweclockers just nu med priset 6500 kr. Jag är intresserad men priset känns alldeles för högt. Vad tycker ni?

Permalänk
Medlem

Tycker du priset känns högt i förhållande till vad man får så säg det till säljaren och försök få ner priset kanske?

Permalänk
Medlem

Nu vill jag inte försvara säljaren, men han har kollat på ebay och väldigt få som säljs. Den ligger på 6.5k där i mint condition samt det är en liten formfaktor.
Slipper besvär med frakt och moms så hmm ge honom ett bud istället.

Permalänk

Riktigt bra maskin, egentligen inte illa pris, men säljs utan disk och os som får kompletteras, köper man inte grånycklar (vilket man inte bör) så hamnar man ju på 2k till (om man inte kör linux dvs.), den är från 2018, men inte så många som säljs som redan skrivs.
6500 för en komplett hade jag betalt. kanske 5000.- för en utan os och disk.
Men jag är ganska snål när det kommer till hårdvara. Förutom senaste året så är det ju samma investering som att köpa en pendlar-bil

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem

Hmm, då kanske den inte var så högt prissatt som jag först tyckte. Men ett pris runt 5000+kr vore rimligt alltså. Anledningen att jag upplevde att den var dyr är troligtvis att jag mest är intresserad av de dubbla nätverksportarna och det lilla formatet. Resten av maskinen och alla coola features behöver jag inte.

Ska fundera på om jag ska ge ett bud. Tack för all feedback!