Ny dator med gamla filer, Ominstallera programm eller "plocka ut dem"

Permalänk
Medlem

Ny dator med gamla filer, Ominstallera programm eller "plocka ut dem"

Tjenare Swec, nu har mina föräldrar köpt en ny dator och ganska förståeligt var det rätt många filer som ska med från den gamla (foton, filer osv). Nu har vi överfört de gamla diskarna till en stor disk som vi satt in i den nya datorn. Nu till fråga. Vi har ju applikationer såsom Google Chrome, Outlook men även en jäkla massa skit program som vi inte längre vill ha kvar, alla dessa programmen finns på den "gamla" disken. När vi söker i taskbaren så finns inte dessa applikationer där utan för att starta dem måste jag leta upp varje applikation och kopiera dess genväg ut på hemskärmen. Men eftersom det är så många program och mina kära föräldrar "sorterade" aldrig dem när de laddades ned så tar det nu x antal minuter att leta efter programmet.

Är det smartast att installera programmen på nytt där man kan sortera dem ordentligt ( och ev radera de gamla ) eller är det smartast att söka upp genvägen till alla dessa applikationer? Finns det nått annat sätt att göra på exempelvis hitta alla applikationer samtidigt på något sätt?

Mvh Joffe

Visa signatur

Intel Core I7 6700 , Gtx 1060 6Gb , ASUS Z170I PRO GAMING, Corsair 16GB DDR4 2133MHz

Permalänk

Spontant känns det bättre att installera de program som man kommer på att man behöver efterhand. Dessutom skulle jag även rekommendera att lagra bilder osv i en molntjänst.