Nintendo meddelar att Switch får uppföljare – släpps inom 79 år

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

Inget märkligt med Nintendo folket. Även om de gör 2 miljoner Mario o Zelda spel så är de fortfarande väldigt kreativa.

Jo. -Den osvikliga passionen för den "kreativiteten",är det som gör nintendofolket märkliga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EntropyQ3:

Problemet med "Nintendo har hemelektronikbranschens trognaste/lojalaste kunder!" är att det inte är sant. Så sent som Nintendos förra konsol, sålde de bara totalt 13 miljoner exemplar. Även om vi antar att varenda en av de köparna var Nintendo-fans, så är det ändå bara en liten, liten bråkdel av Switch-köparna.

Switchen är helt enkelt en attraktiv produkt generellt.

Nej,jag tycker inte så alls.Och framförallt INTE med de prislappar vi sett hittills !.

,..och om du läser mitt inlägg ORDENTLIGT,så ser du att jag gjorde undantag just för "Virtual boy (för dålig)" OCH "Wii U (för konstig)".Ja du,.."13 miljoner (13000.000:-) exemplar" är en HERRANS MASSA KONSOLLER (!),men anses ändå av branschen som "ett misslyckande".Det får stå för marknadsanalytiker och andra,själv hålller jag inte med.

Med undantag för de här två produkterna,så har Nintendos grejer sålt som smör i solsken se´n gud vet när (= lite mer än 40 år i västvärlden.-Men dessförinnan,även ca 100 år till i Japan). På den tiden som de gick i bräschen för ny teknik och var branchledande,så var det motiverat.Så är inte fallet idag.Så har inte varit fallet på decennier.

Så länge jag inte kan spela Mario kart eller Punch out på mina Xbox:ar,bara för att Nintendo envisas med sitt underlägsna och hårdsaltade konsollmonopol,kommer jag att vara "Antinintendoan" !. Punkt !.

Desto fler enskilda,-helt separata-,standarder för tekniska system,desto sämre för konsumenten.Det gäller allt från VHS till kaffefilter,och för min del så fick gärna Microsoft och Sony slå sina konsollpåsar ihop också !.

Skrivet av EntropyQ3:

Bara du inser att du talar för dig själv.
Jag kan inte se någon vits alls med att ha tre i princip identiska men inkompatibla me-too konsoler som spelar samma spel som på PC plus ett litet fåtal exklusiva titlar. Vad, exakt, är poängen med det?
Som det är nu har jag en spel-PC, och en Switch som inte bara tillåter local multiplayer, utan också portabelt spelande och portabel local multiplayer (!). Inte nog med att det är unikt för Switchen, döttrarna använder det faktiskt också.

Min hållning är den rakt motsatta - om det skall vara någon vits med en spelkonsol överhuvudtaget måste den erbjuda något unikt.

NEJ,Megacrash "talar inte för sig själv !".Vi är MÅNGA som tycker likadant.Vi har nu TRE olika konsolltillverkare,som alla gör spel som är garanterat inkompatibla med varandras.-Och än värre,när ofta generationsskiftena gör spelen inkompatibla även med SAMMA tillverkares konsoller !. DVD är ett bra exempel på motsatsen (okej,BD-skivor funkar inte i DVD-enheter,men tvärtom så går det lysande).EN standard i datorn såväl som i filmspelaren.Och att köpa/sälja/hyra/byta/låna/skänka skivor,människor och företag sinsemellan (sånär som på regionsterrorn som borde förbjudas !),går hur bra som helst.-Tror du att det skulle ha varit ett mer likriktat filmutbud,eller en variationsfattigare skivbaserad mjukvarumarknad,om vi hade haft FLER standarder for rödlaserteknik ?...eller motsvarande för CD ?..eller VHS ?..eller standardmått för köks,-/hushållsinteriörer ?..

Det som hade hänt om vi hade haft EN standard för stationära tv-spelskonsoller,är att spelföretagen kunde koncentrera sig på en och samma version (PC/Mac/smarttelefoner undantaget) av ett spel,istället för två eller tre.Vi skulle få FLER speltitlar,och kanske också med mer variation.Utöver de tre vanliga,så skulle vi få se konsoller från Samsung,LG,Panasonic,Philips,och kanske prestigemärken som B & O,Oppo och Loewe.-Generationsskiftena skulle bli mjuka/långsamma och därmed konsumentvänliga.Sjunkande priser på både mjuk-,och hårdvaror skulle också bli en naturlig följd av ökad konkurrens.Sony,Microsoft och Nintendo skulle med största sannolikhet förlora på detta upplägg,medans många mindre nuvarande (och tänkta framtida) företag skulle vinna på det.

Detta är naturligtvis inte verklighetsförankrat.Men att vara aktiv motståndare till själva principen innebär en dumdryg snobbism som är lite provocerande (gaming bör vara så folkligt som möjligt,och så lite fokuserat enbart på höginkomsttagare och tekniknördar,som möjligt,Dagens situation är därmed inte optimal).

Permalänk
Skrivet av ipac:

Inom 79 år. Det inkluderar, som nån sa, redan imorgon.

Så ditt samvete kan inte ropa hej.

Men med ett sånt svar som inom 79år så känns det som att imorgon lär inte uppföljaren komma 🤣😊👍

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5950X 3.4 GHz 72MB . ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO (Wi-Fi) X570 , Gskill Royal Elite 32GB 3,600MHz DDR4 cl14 . NZXT Kraken Z73 360mm , ASUS Radeon RX 6800 XT TUF GAMING OC 16GB , WD Black SN850 Gen 4 SSD 1TB , 2 x Samsung 860 evo 500gb , 1x Samsung 860 evo 1tb , 1x Samsung 860 evo 2tb .

Permalänk
Medlem
Skrivet av kapten2:

Där har du per definition fel: "Den stora massan" (= en bred majoritet) som du talar om,bryr sig helt uppenbart om prestanda.För det är INTE en majoritet av den rika världens tv-spelande befolkning som sitter och spelar Switch.-OM det hade varit så,så skulle det ha inneburit att Switch med god marginal,sålt betydligt mer än PS4/PS5,Xbone/Series X,PC och Mac TILLSAMMANS !.Du har säkert rätt såtillvida att Nintendofansen nog "inte bryr sig",men det är en annan femma.

"I teorin" så bryr inte jag mig heller om processorkärnor,GPU-snabbhet el. andra tekniska fikonspråksbenämningar..Men I PRAKTIKEN så är det ju just sådana saker som sätter upp ramverket för vad ett system klarar av.När du talar om att "det flyter på okej",så innebär det att spelet/n designats av spelföretaget för att flyta på så "optimalt okej" som det nånsin är möjligt,MEN,detta på en hårdvara som är underlägsen konkurrenternas. Hörde nyligen om ett kraftberoende spel,-"Wolfenstein 2"-,som lanserats i en Switch-version,och där konsollen höll på att få tuppjuck av belastningen ! (trots att spelföretaget "Bethesta" ju ansträngt sig med en separat Switch-upplaga). Hur många speltitlar som aldrig nått fram till nintendos konsoller de senaste 25 åren,ENBART pga konsollernas bristande datorkraft,finns det ingen som vet.-Men okej,DET FINNS spel som enbart släpps på nintendokonsoller också ! (köpte själv en billig Wii begagnat,enbart för att få tillgång till "Punch out" i modern tappning,plus "Mario kart" med ratt).Fast detta argument innebär endast "ett nintendobehov för nintendos egen skull".-Hade de gett ut sina titlar med Mario,Zelda etc. på moderna,högpresterande system från
Microsoft/Sony istället för sina egna,så hade ju ALLA (utom nintendos aktieägare) vunnit på det !.

Ja,visst är nintendos konsoller "annorlunda" !. Rätta mig om jag har fel,men är det inte så att Switch saknar all form av underhållningsmedia-kompatibilitet,förutom själva spelen ?.Ingen film,ingen musik och ingen webbläsare.Och utan skivläsare så står nintendoanvändaren där som ett fån,med de Gamecube-,Wii- och Wii U-spel som han/hon betalat tusentals kronor för.

Tycker du verkligen att Switch är liten nog för att kallas "portabel" ?.Jag håller inte med. "Switch Lite" ?,ja det må så vara.Men då måste man lik förbenat KÖPA EN SWITCH TILL,om man vill spela samma spel på sin tv !.

"Nintendofans vs nintendoskeptiker" är skiljelinjen här mellan oss,och vi kommer nog aldrig att enas.

Jag vet inte vad du tittar på för siffror men jag kollade här: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_conso...
Nintendo äger på bärbara marknaden för de får nästan regera helt fritt där. Switch är för mig en handhållen enhet som kan dockas.

Playstation ser ut att vara de stationära konsolernas kung, medan enbart Wii var uppe i toppen och nosade och lyckades vara bäst den generationen övriga Nintendo stationära konsoler ligger ju ganska långt ner på listan. Men jisses vad tight den generationen ser ut att vara!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nothorized:

Men med ett sånt svar som inom 79år så känns det som att imorgon lär inte uppföljaren komma 🤣😊👍

I och med releasen av Oled så lär det dröja ja. 2024-2025 kanske?

Jag tror, med tanke på hur mkt "rök" det varit, Oled var tänkt som en "Pro" eller "New" modell, med ny SOC etc. Men så fick Nintendo kalla fötter pga av osäker tillgång på den nya SOC pga mer avancerad tillverkningsnod. Så de växlade till deras fallback-plan som var den Oled vi har idag.

Permalänk

Det enda jag vill ha från Nintendo:
Att kunna spela samtliga spel jag köper utan att det ska finnas
något ’lagg’ eller andra åkommor som beror på att hådvaran är
precis på kanten för gammalt. Kunde inte ens spela ett 2D
Action RPG (Cross Code) utan att det började gå för långsamt
när det hände ”lite för mycket” på skärmen. Jisses.

Permalänk
Medlem
Skrivet av famicomdisk:

Det enda jag vill ha från Nintendo:
Att kunna spela samtliga spel jag köper utan att det ska finnas
något ’lagg’ eller andra åkommor som beror på att hådvaran är
precis på kanten för gammalt. Kunde inte ens spela ett 2D
Action RPG (Cross Code) utan att det började gå för långsamt
när det hände ”lite för mycket” på skärmen. Jisses.

Jo, exakt.

Switch hade svag hårdvara redan när den kom 2017. Nu släpper de en "uppföljare" nästan fem år senare med samma hårdvara. Inte undra på att folk blir besvikna.

Visa signatur

🏬: B550M DS3H 🔲: Ryzen 5 5600X ❄️: Freezer 34 eSports 🏴: RTX 3060 Ti Ventus 2X OC
🗄️: Stronghold 🔌: RM650 (2019) 🎞️: 32 GB DDR4 3200 MHz CL16 💾: CS3030 1 TB
⌨️: E9270P/MK730 (MX Red)/G80-3000N (MX Silent Red) 🖱️: Xlite V2 Mini/G603/MX Vertical
🎧: Edition XS/Astro A50/GSP 370/ATH-SR30BT/TAT2206 📶: Archer C6 📱: Pixel 6a
🖥️: OLED55BX/276E8VJSB