Soundbar slutar skicka signal efter ett tag

Permalänk
Medlem

Soundbar slutar skicka signal efter ett tag

Köpte nyligen en ny TV och fick med LG sn11rg till det. Har problem med att soundbaren slutar skicka signal till TV efter en godtycklig tid. Varierar från allt mellan 30 min till närmare 2h men händer varje gång om jag tittar länge nog. När det händer så fungerar inte standby knappen till soundbaren heller men det går fortfarande att byta input, ljudnivå etc vilket syns på soundbarens display (men det gör såklart inte skillnad på TVn)

Jag är ganska säker på att det är soundbaren då jag sist det hände testade följande:
* Byta HDMI kabel, ingen skillnad
* Bytte från HDMI1 HDMI2 där nintendo switch fanns och det dök inte heller upp
* tog HDMI kabeln från soundbaren och kopplade direkt till TVn, vilket gav bild så inget fel på min SHIELD etc.

TVn får någon typ av signal dock för den märker att soundbaren är kopplad och att det sitter en SHIELD bakom - står "NVIDIA SHIELD" på HDMI porten men visar ändå "No signal". När det hänt kan jag bara stänga av soundbaren genom att hålla in standby knappen på kontrollen i typ 15 sekunder. Sen starta om allt och så fungerar det igen tills nästa gång det inträffar. Jag har uppdaterat firmware på både soundbar och TV.

Har någon varit med om något liknande eller förslag på vad felet kan vara? Hittar ingen med just detta problem när jag googlar...

Permalänk
Medlem

Jag har en LG-Sj3 på fjärren finns en knapp autopower on/off kanske du har samma på din.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av MCRJ:

Jag har en LG-Sj3 på fjärren finns en knapp autopower on/off kanske du har samma på din.

Jag har också en sån, har stängt av den funktionen helt genom deras app. Oavsett så stängs ju inte soundbaren av när det händer. Den är igång och visar "HDMI1" etc på displayen men får ingen signal. Märkte igår också att när det händer så tappar den också WiFi så når den inte genom appen. Helt enkelt verkar den hamna i något mellanläge.

Lär åka tillbaka med den idag eller imorgon och se om jag kan få en ny, kan inte vara något annat än att den är defekt tror jag...

Permalänk
Medlem

Bytte ut soundbaren i början på veckan och har efter det inte haft några problem (ännu). Därmed borde det ha varit något fel på den förra. Så om någon får samma problem, spendera inte lika många timmar på att försöka lösa det som jag gjorde!