Permalänk
Avstängd

Pizza-recept önskas!

Har beställt en pizzaugn på rean https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/grill-och-g... och nästa vecka ska det såklart bakas pizza!

Men har ingen aning om hur man gör, så dela med er av era bästa recept! Jag tänker mig antingen liknande napolitansk pizza, eller liknande svensk pizzeria-pizza, då jag gärna vill prova att göra båda.

Recept från människor som ej ser pizza som en seriös gourmeträtt liknande "Lägg hushållsost på en hönökaka och baka i ugnen" undanbedes vänligen.

Permalänk
Medlem

kolla på Ooni videos på yt, utöver att de säljer pizzaugnar så går de även igenom lite Napolitanska pizzarecept om jag minns rätt

Permalänk
Skrivet av Klubba:

Har beställt en pizzaugn på rean https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/grill-och-g... och nästa vecka ska det såklart bakas pizza!

Men har ingen aning om hur man gör, så dela med er av era bästa recept! Jag tänker mig antingen liknande napolitansk pizza, eller liknande svensk pizzeria-pizza, då jag gärna vill prova att göra båda.

Recept från människor som ej ser pizza som en seriös gourmeträtt liknande "Lägg hushållsost på en hönökaka och baka i ugnen" undanbedes vänligen.

Rekommenderar att gå med i Facebookgruppen: Råd och recept för den bästa hembakade pizzan! Där hur mycket info som helst!

Permalänk
Medlem

Få saker som ger så mycket glädje som pizza! Du får gärna återkoppla om hur det gått med ugnen

Jag kan rekommendera gruppen "Pizza Napoletana - Sverige" om du har för avsikt att fastna ordentligt i ditt pizzaskapande. Där finns det mycket tips på både recept och utrustning. Jag föredrar napolitansk pizza och började använda ett recept från Jonas Cramby (https://www.cafe.se/jonas-crambys-perfekta-pizza-sa-gor-du-de...) Det blir en bra pizza, men rätt fluffig och den jäser extremt snabbt. Om man inte ligger på framkant upplever jag ändå att man kan skippa kalljäsningen och få ett bra resultat.

Däremot är min nuvarande favorit https://www.matrecept.se/pizzadegs-kalkyl/, där kan du på ett enkelt sätt välja storlek/antal på pizzorna och få till ett bra recept. Tycker för egen del att det blir mer smak i matrecepts deg.

Visa signatur

"Give and you shall recieve"

Permalänk
Medlem

Jag brukar göra degen enligt följande "recept" (är snarare en liten uppsats som ger en djupare förståelse för degen, målet för författaren är att göra pizzeria-pizza hemma )

http://pizzahemma.bloggplatsen.se/

Smidigt att göra dagen innan och låta kalljäsa, och tycker att degen blir otroligt smidig att arbeta med.

Sen har du ju Sweclockers egna pizza-tråd med en del matnyttig info:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1601628-pizzaclockers-...

Visa signatur

| AMD Phenom II x6 1100T @ 4 GHz || Thermalright ultra 120 eXtreme || Asus Crosshair IV Formula 890FX |
| 8GB Corsair Vengeance LP @ 7-8-8-19 1500 MHz || Asus GTX 560 ti directCUII @ 1000/2300 MHz |
| Adata XPG SX900 512 GB SSD || Corsair HX Series 520W || Antec p182 |

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Köp den här boken för en ordentlig genomgång av napolitansk pizza med ett degrecept som gett mig det bästa resultatet: https://shop.lillanapoli.se/products/pizza-napoletana