Mitt GTX 970 vill ej hitta mina skärmar via några portar

Permalänk

Mitt GTX 970 vill ej hitta mina skärmar via några portar

Tjena!

Mitt Nvidia Geforce 970 har slutat hitta signal till mina skärmar från ingenstans. Datorn har varit avstängd i över två år men tänkte att jag skulle kika om den fungerar. Inga portar verkar fungera. Öppnade upp datorn och visserligen är den dammig, men fläktarna och allt startar precis som vanligt och inga felsignaler / röda lampor tänds någonstans.

Någon som upplevt något liknande? Har googlat och det verkar som att många tror det handlar om mjukvarufel. Tyvärr kan jag inte komma åt bios eller dylikt eftersom skärmarna inte får någon signal. Prövad både HDMI och DVH.

Alla tips uppskattas, bifogar en bild med mina specs.

https://imgur.com/a/7DqYJNk

Permalänk

Edit: Det blinkar rött på "CPU / DRAM / VGA" - LED lamporna på moderkortet

Permalänk
Medlem

Har du kopplat in skärmen till grafikkortet? Om du kopplar den till moderkortet istället så kommer du inte få någon bild eftersom de utgångarna stänga av när man har ett grafikkort monterat.

Om du är säker på att du kopplat in skärmen rätt så kan du testa att montera ur grafikkortet och använda processorns grafik via moderkortets utgångar istället, bara för att se om du får bild utan grafikkort. Det är dock inte säkert att det är grafikkortet som är trasigt, att du inte får någon bild kan bero på nästan vad som helst tyvärr.

Men det är garanterat inget mjukvarufel i alla fall, det påverkar ju bara Windows och du ska kunna komma in i BIOS oavsett.

Permalänk

@perost nu funkar datorn med HDMI, det verkar vara ram-slottarna som spökar. Funkade att reboota datorn med en sticka (8gb), stoppar jag in flera så hamnar den i felläge igen och rebooten fungerar ej.