Hur tänker datortillverkare att dubblar specialskärmar ska få stöd?

Permalänk
Medlem

Hur tänker datortillverkare att dubblar specialskärmar ska få stöd?

Ser fler och fler lanserar olika egna lösningar med dubbla skärmar och touchbars

https://www.ubergizmo.com/2022/01/lenovo-thinkbook-plus-gen-3...

https://www.cnet.com/tech/computing/dell-xps-13-plus-buzzy-co...

https://gizmodo.com/asuss-zephyrus-duo-16-might-be-the-dual-s...

Det här har redan prövats av Apple och blev ingen hit och då är Apple det som måste vara det absolut enklaste att implementera på pga en standard.

Men dessa har alla sina egna lösningar och har mycket svårt att se att det kommer byggas interface och bra lösningar från mjukvarutillverkare eller ens operativsystem.

Visst kan deras egna mjukvaran stödja det och du kan bugga egna saker lite som steamdeck men det kommer kräva att man bygger egen lösning för varje tillverkare.

Tror detta kommer vara en stor fail

Permalänk

De bryr sig nog inte om det blir användbart eller ej. Detta ska verka fräckt i butiken, de sticker ut jämfört med en vanlig laptop tror detta försvinner om några år och ersätts med nästa nya funktion. Lite som 3d tv eller alla välvda apparater som fanns för några år sedan.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk

Det finns många orsaker till varför tillverkare väljer att gå utanför det vanliga. En orsak är att de vill stärka deras varumärke med att visa att de är ett coolt företag.

Tangentbordet på datorer har annars sett ut likdant i hur många år. Och det är logisk att någon sort dynamisk anpassning inte är fel. Problemet är om de inte gör det tillräckligt bra så upplevs det mest som skit.
Se på touchscreen på mobiler i början av 2000talet, där de flesta sa att det är idiotisk och det aldrig kommer ta över. -De kommer aldrig någonsin kunna få till det att man med fingrarna kan få den precision så man kan skriva på en liten mobil.

Jag personligen skulle vilja ha en dynamisk skärm vid touchpaddaden. Knapparna där uppe, ja det är för långt för att sträcka sig.

Permalänk
Medlem

Kommer inte extraskärmen dyka upp som en sekundär monitor som man kan hantera på vanligt sätt i windows? ( t ex med Win + piltangenter ).

Permalänk
Medlem

Tycker ändå ASUS-laptopen har sin plats. Det är ju en speldator och många vill ha t.ex. Discord och liknande på en egen liten skärm. Dessa "släptops" är redan stora och tunga så där finns det plats ändå.

Visa signatur

Citera så att jag hittar tillbaka! AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Tomahawk Max | 32GB Ballistix @ 3733/16 | EVGA 2070 | Crucial MX500 2TB | EVGA G2 750W | Windows 10

Permalänk
Medlem

Jag tror att framtiden bliver som LG's nya rull-tv:

Finns ingen prototyper på en Laptop med rullbar skärm ännu - men det kommer