Ny homey som är seg som bara den i vissa lägen.

Permalänk
Medlem

Ny homey som är seg som bara den i vissa lägen.

Har precis köpt mig en beggad Homey pro och börjat ta steget över från min fora Samsung Smartthings hub ja kört i flera år som börjar bli tråkig att använda..
Tog ett tag att ens få den att ansluta enbart till mitt wifi då enheten endast har 2,4ghz wifi och min asus AC5300 router kör jag ett 2,4ghz och 2st 5ghz nät på som Homeyn vägrade ansluta till. Fick stänga ner samtliga utom 2,4ghz nätet och sedan ansluta och till sist fungerade det.
Nu har jag åter aktiverat alla andra nät och bunit en konstant IP till homeyn och det verkar fungera.

Nåväl alla min dörrsensorer, tempsensorer, de smartplugs jag än så länge lagt in samt min Philips utomhus rörelsesensor fungerar mycket snabbt och responsivt.

Dock har jag märkt 2 saker än så länge som fungerar allt annat än bra.
Det är mina Philips hue lampar.
Jag har totalt 17st RGB gu10 lampor som alla sitter utomhus runt om på min fasad. Dessa är i sin tur kopplade till min Philips hub.
Styr jag lamporna via philips appen eller från min gamla nu urkopplade Smartthingshubb fungerar det blixtsnabbt.
Nu från Homeyn fungerar det dock allt anat än blixtsnabbt om ens alls.
säger jag till att Homeyn skall tända alla lampor samtidigt brukar den lyckas med ca 70%, lite olika lampor varje gång som inte tänds, ändrar färg eller släcks om jag ber om detta. Det tar ibland också fruktansvärt med tid.
Fattar inte varför det är såhär..
Har läst att vissa säger att det fungerar mycket bättre om man direkt syncar lamporna till Homeyn. Dock säger de också allt vad meshnätverk då tyvärr också försvinner vilket jag inte tycker verkar så kul.

Sedan har jag lekt lite med att casta homeydash till min googleskärm eller till min egna dator. Ja det fungerar men oj vad segt. Kan i princip inte göra något alls då det verkar som om den reagerar ca var 10sekund.
Någon som har lite tips om vart jag skall starta att felsöka.

Permalänk

Har du provat att byta till en annan kraftigare drivdon? Vet att dom kan strula o ge märkliga symptom.

Permalänk

Hej!
Jag tänkte svara , lite sent, med förhoppning om att någon känner igen sig och kanske vet var som strular.
Jag kör Homey 2019 och har liknande problem.
Körd ganska många appar och stort sätt alla protokoll och det känns som endast wifi och z-wave är hyfsat snabba. Zigbee om den kör direkt mot homey. Värst är Ikea gateway, som svarar efter 10-20 sekunder om ens alls. Och den uppdaterar inte tillbaka status till homey nån gång i stort sätt. Då ska jag nämna att genom Ikea appen fungerar det utmärkt
Så jag köpte Hue för att se om den fungerar bättre. Som egen produkt är den fantastisk. Men att ansluta den till Homey genom Hue gateway fungerade lika dåligt. Långa svarstider. Även om den rapporterar tillbaka.
Men överlag seg som sirap är min Homey. T.o.m MQTT svarar inte alltid.

Är det fler med samma fel och kanske nån lösning?
Är det någon som det fungerar klockrent hos med Homey och zigbee-gateways?

Jag funderar skarpt på ett reset’a Homey och börja om eller köpa Homey pro.