Europeiska teleoperatörer vill stoppa Apples funktion för anonymt surfande

Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Vilket, allt sammantaget, är ett bra argument för att alltid använda anonymiseringstjänster som Tor.

Kul (??) grej i sammanhanget:
En god vän gav sig den på att han skulle "försvinna" från alla register, bara jobba svart, aldrig betala skatt, o.s.v., alltså i stort sett upphöra att existera, i alla fall för myndigheter men helst även i alla andra sammanhang. Han jobbade mycket på det och lyckades till slut. I ett par år levde han så, vi fick på nattfiken höra om hans projekt och hur bra han hade det, jobb fanns alltid och lägenhet hade han i en bulvans namn.
En dag blev han kär och hans nya väninna ville bilda familj men det gick ju inte, i alla fall inte utan besvär. Han lade ner sin själ i att återigen "finnas till" så att äktenskap kunde ingås och drömde om småknattar och familjeliv men myndigheterna satte många käppar i hjulen och när han till slut lyckades att återigen existera hade den nya kärestan tröttnat och träffat en annan.
Enligt rykten lever han numera i Karibien och samma rykten gör gällande att det går bra för honom. Det hoppas jag.

Det är ju just det som oftast blir motståndet: i något läge väljer de flesta livskvalitet framför anonymitet. Vilket är fullt normalt.

Problemet med Tor, riktig VPN, pihole, multihop etc är att webbutvecklare tenderar att skita i att skapa tjänster och webbplatser som fungerar utan massa cookies och trackers. I vissa fall räcker det att du surfar in via DuckDuckGo eller Tor för att det skall ta stopp.

Då blir valet ett annat. Då ställs önskemålet om att inte blir spårad mot att kunna använda vanliga webbtjänster. Att hitta en gyllene medelväg kräver både tid och intresse och det gör att 98% skiter i det.

Man kan tycka att det har gått lite för långt när Google börjar visa annonser om graviditetstest innan man ens har insett börjat misstänka att man är gravid.

Permalänk
Medlem
Skrivet av serdyllon:

Man kan tycka att det har gått lite för långt när Google börjar visa annonser om graviditetstest innan man ens har insett att man är gravid.

Är det inte precis det som är grejen med graviditetstester? Att man gör dem innan man vet att man är gravid. 😂
Sen har jag full förståelse för att man inte vill att Google ska vara den som kommer med nyheten.. .

Permalänk
Medlem
Skrivet av joakim99:

I Sweclockers artikel står det:
"ett öppet brev skriver de europeiska aktörerna Vodafone, Telefonica, Orange och T-mobile att de förlorar åtkomst till viktig data och metadata när funktioner som Private Relay aktiveras"

så det verkar inte som om Tele2 är med och klagar.

Det är så svårt att veta vem som egentligen äger ett företag, speciellt på europeisk nivå med alla dotterbolags och koncern-strukturer osv. Tele2 verkar vara av typen "moderbolag" dock, även ifall jag inte vet hur mycket det betyder i mer globala sammanhang.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Flashback har löst problemet med otroligt omständligt att registerna. Du skulle ha sett hur det såg ut runt år 2000 emot idag.
Detta med att det är så omständligt, gör att idioter inte orkar registerna nytt konto hela tiden. Exakt samma sak är det som sagt på Aftonbladets artiklar.

Fast på Aftonbladet är det ju istället idioterna som skriver artiklarna

Permalänk
Medlem
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Om du är ena ändpunkten och de är andra ändpunkten för en VPN-tunnel så har de ju tillgång till all information som skickas i klartext mellan dig och servrar på andra sidan av deras tjänst. Du har effektivt sett gett din VPN-operatör den data din ISP annars hade haft.

Det är ju det som är hela poängen med Apples lösning här: De vet vem du är men inte vad du gör, så de kan ta betalt för tjänsten, medan CDN-leverantören de anlitar vet vad du gör men inte vem du är.

Vilket är anledningen att man ska se till, så gott det nu går, att använda en VPN tjänst som inte spar några loggar. Det är så klart svårt att göra med 100% säkerhet, men om nu ens VPN leverantör vägrar svarar på frågan eller säger att dom spar loggar...

Permalänk
Medlem

Någon som hittat länk till brevet i fråga? Gärna på en någorlunda tillförlitlig sida, förstås.