Vintertrötta kor får VR-headset

Permalänk
Medlem

När man spelar framtida online spel i vr så alla kor där faktiskt riktiga kor

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Sjukt rolig grej och häftigt att det ger så stor effekt. Skulle vilja se klipp på reaktionen hos korna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Prelatur:

Om kon bilden är den som avses i artikeln, så är rasen Hereford.
Detta är en köttras och att mjölka dessa ger inte mycket.
Så antingen är bilden fejk eller så är bonden fejk.

Det är inte en Hereford på bilden, antagligen är det Fleckvieh (mjölkvarianten av Simmental). Hon har för stora öron för att vara ren Herefordras. Lätt att missta dem, då de har ungefär samma färg och teckning på pälsen.

Visa signatur

| R7 5800X3D @-30 i PBO2 + Noctua NH-U12s | ROG Strix B450-F | 32GB HyperX Fury Black 3200MHz | RTX 3080 TUF OC | Define R4 + Noctua NF-A14 (x2) & NF-S12A + Noctua NA-FC1 | Corsair RM 850X v2 | Samsung 970 Evo Plus 1TB + Crucial MX300 2TB | LG 27GL850

Permalänk
Medlem

vi fick corona men förtjänade ebola

Permalänk

Jag har hört om denna forskning tidigare det är intressant hur de kan påverka. VR är i sammantaget bara ett effektivt sätt att försöka se om det kan påverka och om de ser en påverkan så kan de fundera på hur de i praktiken skulle kunna implementera det.

Skrivet av DevilsDad:

Du kan kanske berätta lite om hur det går till hos er då? Mycket av det han säger är ändå skliga påståenden och inte åsikter. Är något av det helt fel hade i alla fall jag varit intresserad av att det blir korrigerat.

Du frågade ej mig. Men det blir en filosofisk och politisk debatt. Man kan föra exakt resonemang om de som väljer att skaffa barn trots att jorden redan har problem att det finns för många..
En djupgående filosofisk diskussion blir det med mycket politiska åsikter, jag tror Flashback passar bäst för detta.
Så veganargumenten är ofta korrekta när det gäller saklighet, men de bygger på filosofiska värderingar. Exakt samma som argument för de som vill att folk inte ska fortplanta sig lika mycket.

Permalänk
Medlem

Vad konstigt att dom är deppiga instängda i ett halvår eller längre med begränsad yta att röra sig på. Sedan det absurda "kosläppet" marknadsförs som nåt glatt då kossorna får glädjefnatt då dom äntligen får röra sig fritt och andas friskluft. Och att sedan "lösa" ett egenskapat problem med VR är helt bizzart.

Permalänk
Skrivet av KillerTofu:

Vad konstigt att dom är deppiga instängda i ett halvår eller längre med begränsad yta att röra sig på. Sedan det absurda "kosläppet" marknadsförs som nåt glatt då kossorna får glädjefnatt då dom äntligen får röra sig fritt och andas friskluft. Och att sedan "lösa" ett egenskapat problem med VR är helt bizzart.

Glöm inte kattreklamen av kattmat istället för smådjur som de hellre vill ha. Och där många låser in katten i en liten lägenhet och den får aldrig göra sina naturliga jaktbehov eller ens vistas ute själv.

Man kan ha filosofiska åsikter kring det mesta. Men detta är ett sätt att försöka förbättra det för ett djur. Jag själv har inte katt i stan för jag aldrig skulle låsa in den i min bostad när jag jobbade. Men med bättre kommunikation med katten, kanske en kamera och skärm så man kan prata med den när man är på jobbet?

Något jag har lagt märke till är att de flesta katter jag har haft är ointresserade av en tv.
Det finns en intressant klipp om detta ämne:
https://www.youtube.com/watch?v=a-WXSFdfTTE&t=282s

Permalänk
Medlem

Åh va fint, håller kossorna lugna och snälla...

Permalänk
Medlem

Och det var så här secret cow level började.

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av klirre:

Läs gärna svaren jag citerar nedan, kunde inte summerat det bättre själv. Allt kokar ner till en filosofisk och politisk diskussion som vi inte kan lösa via detta forumet. I sak stämde det någorlunda väl, det var mer upplägget och ordvalen som störde mig. Man kan beskriva den mänskliga graviditeten på ett lika skrämmande vis ur ett feministiskt perspektiv, där mannen besudlar en stackars kvinna som blivit hjärntvättad att tro att hon vill genomgå all lidande en graviditet innebär. Man kan hävda det som sakligt men hela argumentet bygger på den filosofiska teorin att män är svin som bara vill komma åt kvinnor för att sprida sina gener och ha så många avkommor som möjligt. Det blir vinklat, inte objektivt.

På samma sätt kan jag förklara min sida av mjölkproduktion och djurhållning, men det blir lätt romantiserande då jag vuxit upp med det och anser det som helt normalt. Ett exempel är att jag aldrig sett djuren bli ledsna när man kommer ut till betesmarken en kall, blåsig och regnig novemberdag för att hämta hem dem, tvärt om springer de gamla korna självmant upp i vagnen för att de vet om vart de ska åka. Hem till stallet, värmen och fodret vi samlat ihop på slättervallarna under sommaren. Hade vi haft klimat för att låta djuren gå ute året om skulle alla bönder gjort det, djuren mår helt enkelt bäst av det och stallbyggnader kostar att bygga, men vi har en för lång och kall vintersäsong där gräs inte växer och djuren fryser. Optimal temperatur för än ko är ca 13°C, de klarar av mycket kallare än så om det inte blåser. Jämfört med bister, blåsig, kall jävla vinter är en stallbyggnad helt okej även om den inte är lika bra som ett sommarbete.

Tack för dina svar, kunde som sagt inte sagt det bättre själv. Jag har inte heller katt i min lägenhet, de får bo hemma på föräldrarnas gård där de kan leva livet och jaga möss. Dock har jag inget emot att andra har katt i lägenheten, det är deras fria val och katten trivs säkert jättebra. Jag inser att jag har en lite annorlunda filosofisk syn än stadsbor just angående katter, precis som diskussionen kring mjölkproduktion. Därför är det lättare att "agree to disagree".

Jag tycker du reducerar frågan till en filosofisk och politisk diskussion. Som om filosofi och politik vore "djupet" av ett samtal. För mig handlar det om att som människa inte vilja andra djurs lidande. Det har inte med en intellektuell ståndpunkt att göra, utan är en känslomässig reaktion: Det är ett fullt vanlig mänsklig beteende att inte vilja andra djurs lidande. Du kan använda någon sorts "whataboutism" för rent intellektuellt rättfärdiga svensk djurhållning av kor (när du jämför med katter, graviditet etc.), men du missar anledningen till varför många avstår från att vilja andra djurs död: de mår känslomässigt bättre av att vilja dom väl, snarare än deras död.

Permalänk

Djurmisshandel?

Ser ni inte allvaret i det här? Stackars djur

Permalänk
Medlem

Feber.se hade länkat in den här klassiska musikvideon i sin nyhetsartikel... Dagens LOL.
https://feber.se/vetenskap/turkiska-kor-far-vr-headsets/43400...

Visa signatur
Permalänk

Bara jag som undrar hur detta går ihop ekonomiskt? 5 liter mer per dag? Säg att dem får 5 kr litern, vilket förmodligen är mycket mer än vad man faktiskt får som mjölkbonde i Turkiet, då blir det ju alltså 25 kr mer per dag per kossa. 2st VR headset kostar väl ändå minst 5 lax styck så 10k. Dvs 2000 liter mjölk eller 400 dagar på en kossa. Nu kanske varje kossa bara får en timme om dagen, men då ska bonden alltså flytta dessa mackapärer hela tiden, tar ju upp en himla massa tid.

Finns många andra variabler som skulle göra det ännu dyrare. Detta känns ju bra skumt iaf, oavsett om det är bra eller dåligt för korna så kan det ju inte genomföras om man går mycket back på det eller? Bönderna simmar ju liksom inte i pengar.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Fick ta bort ett sidospår som började relativt vettigt, men slutade i absolut katastrof. Politiksnack, ihjälgasning av djur, våldtäktssnack och liknande hör ej hemma här.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...