Vem kontaktar man om markpriser?

Permalänk
Avstängd

Vem kontaktar man om markpriser?

Tjo! Jag undrar om det finns någon svensk myndighet eller något svenskt företag som man kan kontakta för att få reda på om vilka markpriser per kvadratmeter som gäller för uppsättningen av tillfälliga personalbodar i företagssammanhang? (Boendemoduler bland annat)

Är Lantmäteriet insatta här eller håller de bara på med kartläggningen av mark i Sverige och saknar spetskompetensen för det?

Jag funderar på om företag som kan det här om det juridiska kring bygglov kanske är insatta om den sakfrågan?

Tack för svar på förhand! / AplAy.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Det är väl rimligtvis markägaren du bör kontakta, det finns ingen myndighet som styr det.

Permalänk
Medlem

Jag skulle svara att du ska kontakta byggnadsnämnden hos kommunen för att kolla upp. Är det temporärt och grejorna går att flytta på så ska det nog inte vara några större problem, men kolla upp med dom.

Visa signatur

MacBook Pro (16 tum, 2019)
2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
64 GB 2667 MHz DDR4
Intel UHD Graphics 630 1536 MB
AMD Radeon Pro 5500M 8 GB

Permalänk
Medlem

Jag skulle kontakta konntakta kommunen om det är i planlagt område, är det utanför så bör du kontakta markägare.

Du kan ju alltid ringa till komunnens byggnadsnämnd så kanske du har tur och får ett snabbt svar.

Visa signatur

Jag tar jobbet med mig hem, i form av Tinitus.

Permalänk
Medlem

Prata med kommunen om du är osäker.

Rör det allmän platsmark så ska du söka tillstånd för Markupplåtelse via Polismyndigheten, kommunen blir då remissinstans.
För allmän platsmark ska det finns en politiskt beslutad taxa, exv. 2 kr per kvadratmeter och dag.

Rör det kvartersmark (sådant som är planlagt för bostäder etc.) så behöver du fråga markägaren.
Om kommunen är markägare så vill du få till ett arrende för ytan, dessa kan förhandlas till skillnad mot Markupplåtelsen som är fast och beslutad.

Har du frågar så skicka PM, jobbar inom kommunal sektor och har nära kontakt med kollegor inom markupplåtelser och arrenden.

Permalänk
Rekordmedlem

Det är markägaren som bestämmer pris och det finns inga lagar som reglerar sånt utan det får ni komma överens om själva.
Tillfälliga bygglov handlägger kommunens miljö och byggkontor så vill du fråga dem så ring för det är oftast enklast när man får frågor av denna typen för jag misstänker att du inte kommer att kunna ställa rätt frågor och ge rätt info direkt när det gäller en sån här sak så att maila eller använda e-tjänster är "trögt" för sånt här. Kommunerna lär ha kontaktuppgifter på sin hemsida, bodde inte du i Sundsvall ?
https://sundsvall.se/bygga-bo-och-miljo/

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.