Intel varnar för skador vid överklockning av låsta "Alder Lake"-processorer

Permalänk
Medlem

Funderar på om detta är medvetet från Intel för skapa lite hype kring lanseringen och sno focus från AMD som har varit det ”roligaste” CPU alternativet ..? I så fall grattis det gick hem ..

Permalänk
Medlem

OnT: Kommentaren från Intel är väl standard och finns redan för alla processorer, k- eller inte. Skillnaden är att med k-processorer så säger Intel "Vi har plockat ut dessa så att du kan överklocka, men om något händer så betalar vi inte en ny. Egentligen försöker vi bara segmentera våra produkter så att vi kan tjäna mer pengar".

För att köra bil-analogin: undrar hur det hade sett ut om Intel och AMD körde motsvarande Henry Ford: "Du kan få din bil i vilken färg du vill - så länge den är svart", d.v.s. om de bara hade en processor för varje given generation. Kiselförlusterna skulle nog bli ganska betydande

Permalänk
Forumledare

*Tråd rensad*

Detta är kanske lite av ett "mind blown"-påstående för vissa, men bilförsäkringspremier, fälgstorlek och uppmätning av faktiskt hastighet med hjälp av GPS, osv. har nada med överklockning att göra.
TL:DR: Håll er till topic.

Permalänk
Livsnjutare 😎

Klart som körvspad de inte vill att man skall överklocka deras billigare cpu’er och uppnå mid-range eller högre resultat.. bra att säga så ”att de kan ta skada”

De som överklockat länge vet ju hur det tär på silikonens livscykel och det är väl få processorer som faktiskt tar nämnvärd skada inom nära tid för att inte fungera liksom.

Nja, tror nog de kommer göra allt i deras makt för att låsa ner denna missen som tillåter överklockningen i fråga 😕

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knotvillage:

Var det inte FSB man ökade? Typ 775 sockeln?

Jo stämmer, 775 prollarna var flaskhals för en del grafikkort på den tiden och man kunde genom att höja FSB få många fler FPS i spel. Men då fanns inte QPI så fler kärnor gav inte så jättemycket prestandamässigt.