Permalänk
Medlem

Svarstid

Behöver er hjälp.
Sonen skall flytta in i ett gruppboende där det inte finns fiber in i bostaden, det finns i allmänna utrymmet och man pratar om att dra en nätverkskabel från "hubben" vilket kan betyda ca 15m kabel. Hur mycket påverkar detta svarstiden, vilket är viktigt för honom när han spelar PS4, han kommer få ett PS5 snart (om det gör det bättre) Idag har han hos oss en svarstid på 7.

Om inte denna lösning inte funkar, går det att ha trådlöst bredband som har bra svarstid?

Tack från en novis mamma...

Permalänk
Medlem

Längden på kabeln påverkar svarstiden så lite att det knappt går att mäta, speciellt om vi bara pratar om 15m. Skillnaden kommer vara under 1ms.

Permalänk
Medlem

Hej,
kabellängden påverkar endast svarstiden försummbart.
Viktigare är att det inte är allt för många enheter (switchar, routrar osv.) mellan honom och det han ska kontakta, så lägg inte till en massa sånt på er sida porten så är det lugnt.

Större skillnad kommer det troligen vara om hans gruppboende tillhör en annan stad och hamnar fler "hopp" bort från det han kopplar upp sig mot, Eller om han flyttar närmare och får färre hopp, diffar ca 0,5-1ms per hopp.

Så kort och gott: Köp en vettig kabel av typen CAT5E eller CAT6 så kommer allt vara fin fint, rimligt pris är ca 100-300kr för en sådan kabel.

stavfel och förtydligande.
Permalänk
Medlem

Hade valt trådat framför trådlöst alla dagar, troligtvis bättre svarstider med kabel och mer stabilt. Sen är ju frågan hur deras nät ser ut i övrigt och hur använt det är

Permalänk
Medlem

Lång nätverkskabel påverkar inte svarstiden på något märkbart sätt. (Ja, det tar naturligtvis tid för signaler att färdas genom kablar, men det är så lite att det är helt oväsentligt så länge vi inte pratar om undervattenskablar över Atlanten eller liknande.)

Trådlöst (i någon som helst form) vill man inte använda om svarstider är viktiga.