Microsoft och Sony planerar reklam i spel

Permalänk
Medlem

Behöver man inte betala för spelet ifråga så ska man absolut inte klaga på om det är reklam eller inte i det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Och då skulle man få in pengar på folk som annars spelat en piratversion.

Och det i sin tur skulle reducera storleken på botnets och spridning av olika sortera malware. Låter lite win-win-win.

Men som sagt, så länge man inte betalt för spelet. Kommer säkerligen spel som är helt gratis och bara lever på reklam, som det fungerar på mobiler i stort idag.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem

Skulle man teoretiskt kunna blocka dessa ads med t.ex. pihole?

Permalänk
Medlem

Dags att börja koda en adblock för spel nu?

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tOPO:

Skulle man teoretiskt kunna blocka dessa ads med t.ex. pihole?

Om de hämtas från kända hosts, yes.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk

Allt beror på implementation. I en fri marknad så kan olika alternativ finnas och den som gör det kunderna bäst gillar vinner. Så lägre kostnad i inköp vs reklam, konsumenterna avgör.

Inom vissa områden som film och musik så är marknaden inte lika öppen då film/musikbranschen styr över det de har produceras. Men jag ser inte samma problem inom spel.

När jag kollar på Google store så tycker jag spel med reklam och köp in både är de med mest vinst och mest användare. Jag tycker dock vissas kritik emot spelen är komiska. Som ge dem bottenbetyg för att spelet har reklam om man ej betalar för det.
De vill alltså ha spelet helt gratis. Frågan är hur utvecklarna då ska få betalt?

Min gissning är att folket/marknaden kommer välja med reklam i och lägre priser. Detta trots att en liten högljud skara användare på olika forum säger att de vägrar använda saker med reklam i.

Permalänk
Medlem

Kanske inte uppenbar reklam, men produktplacering hade kanske ok.

Permalänk
Medlem

Burnout paradise hade ju reklam i sig och det kom ut redan 2008.
Så detta handlar väl mer om att Microsoft och Sony själva kommer tillhanda hålla tekniken och tjänsten än att en tredje part gör det.

Permalänk
Hedersmedlem

Reklam är ett jäkla aber jag trodde vi började komma ifrån i och med betalning på streamingtjänster för både spel och filmad media. Har dock ett par hundra timmar i ett spel där det nästan till och med kändes positivt, Rainbow Six: Vegas 2, där bland annat svenska Försvarsmakten gjorde reklam. I spelet använde de, som många i den här tråden redan föreslagit, naturligt förekommande reklamplatser i spelvärlden för att sätta in dynamisk "verklig" reklam. För egen del gjorde det istället att världen kändes mer verklighetstrogen med riktiga varumärken på reklamen än med schablonreklam och varumärken utan anknytning.

Ovanstående typ av reklam i spel har jag inget emot, men gör man som amerikansk TV och lägger in banners och pop-up:s överallt då kommer jag gå mer och mer åt retro- och indiespel istället för att slippa skiten helt.

Missat ett ord i min sömndruckenhet.
Permalänk
Medlem

Självklart ifall det är gratis lir!

Permalänk
Medlem

Blir som i mobilspelen som barnen tjatar om. Gratis men reklam hela tiden. Dessutom reklam som liknar kasinosidor för att forma dem tidigt

Visa signatur

⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC - 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560x1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600

Permalänk
Medlem

Intressant. Som att det inte vore nog att man betalar för att lira online, på både Xbox och Sonys apparatur. Konsol har sina fördelar vid soffan, men maskinens visade innehåll ägs och styrs av någon annan.

En push mot gratistitlar. Mjaa vilka säkerligen drar in kopiösa pengar på andra sätt. Förstår givetvis att läktaren med investerar önskar att tjäna mer stålar, detta är dock bara ett fult göra.

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av Rouge of Darkness:

här betala 700:- om du vill spela detta spel.

5 min senare

hej du har spelat i 5 min var vänlig kolla på dessa reklamfilmer nu i 10 min.

sounds good to you?

typ som att kolla på TV...

Därför man ryckte antennkabeln för 10+ år sedan

Visa signatur

▩ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ▩ CPU: Ryzen 7700X ▩ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ▩ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ▩ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ▩ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ▩ M.2: Samsung 980 Pro ▩ PSU: Corsair HX1200 ▩ Chassi: Corsair 7000X ▩ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av rgro:

Quake Live vänder sig i graven och somnar om. Kanske reklam i spel funkar bättre nuförtiden (ekonomiskt)?

Tänkte precis nämna id software och Quake Live, för 12-13 år sedan visade det sig att det var marknaden som inte var redo för reklam i spelen. Kanske giganter som Microsoft och Sony kan få det att fungera. Kan vara positivt före små utvecklare som kanske måste ha alternativa inkomstkällor för att alls kunna utveckla ett spel. Idag är det många som förväntar sig att indie spel ska vara billiga eller gratis, kan vara en svår ekvation.

Permalänk
Medlem

En alternativ inkomstkälla som reklam i spel är helt ok även i andra scenarier än att spelet är gratis. Kan vara ett sätt att finansiera underhåll etc. Jag tycker personligen inte att jag skulle bli störd om utvecklaren/ip-ägaren ser till att reklamen inte blir apart från spelupplevelsen. Dvs produkterna som annonseras bör passa in i temat för spelet. Ingen Gilette-reklam i fantasy-spel men kanske board games, digitala eller fysiska. I realistiska spel bör det ju bidra med realism om det är reklam i spelet där det normalt skulle vara reklam, bussar, billboards etc. Funderar på vad jag skulle acceptera i JRPGS, troligen japanskt godis, sushi, japansk whiskey men grafiken bör utformas av spelets grafiska designteam och inte en vanlig reklambyrå.

Detta sker väl mer eller mindre redan idag i alla bilspel.

Permalänk
Skrivet av flashen:

Därför man ryckte antennkabeln för 10+ år sedan

samma här fast 15 år sedan. äger inte äns en tv.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 3900X, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, MSI GTX 1070ti gaming oc@ 1979Mhz/8996Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Jag vill kunna ha kiosker i spelet med hemkörning.

Permalänk
Inaktiv

Reklamskyltar i skjutspel gör väl snarare spelen mer realistiska? Titta bara på den dystopi vi lever i IRL på somliga ställen.

Permalänk
Medlem

Helt ok med reklam i spel, så länge den inte stör spelupplevelsen och är passiv och befinner sig där reklam normalt finns om det vore i verkligheten. I spel som Elden ring, skulle det inte fungera alls, medans i spel som cyberpunk eller CS:GO skulle det fungera fint.

Problem uppstår ju dock iofs i enspelarspel som behöver vara uppkopplade för att få aktuell reklam och kommer ge utvecklare ännu ett svepskäl att kräva anslutning till Borg-kollektivet.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem

Sa det redan på GTA:SA tiden. Görs det snyggt så det är en del av spelet så skulle det funka. Reklamskylltar eller produktplacering.
Är det en nedgången värld så ska inte den riktiga reklamen vara superren och sticka ut, utan då ska ju även den riktiga reklamen vara nedgången.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2023? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Helt ok faktiskt för gratistitlar.

Visa signatur

Intel i7-4790K | Palit GeForce GTX 1080 Super Jetstream | Noctua NH-D15 | Corsair Vengeance Low Profile 32GB DDR3 PC3-12800 | Samsung SSD 840 EVO 250 GB | Asus Z97-A

Permalänk
Medlem

Jag resonerar som merparten här, är det snyggt integrerat i spelet och fungerar i spelets kontext ser jag inga problem med det.

Pißwasser i GTA skulle kunna ha varit Pripps Blå t.ex.

Sargerna i NHL eller FIFA, kan lika gärna ha riktigt reklam (om de inte redan har det). Eller om vi pratar riktiga spel, kan även Rocket League ha en exponering på dess sarger, vore både coolt och skrämmande att få lokal reklam i en virtuell värld. Men det är nog en framtid vi ofrånkomligen kommer gästa inom en nära tid.

Eller som någon nämnde att molotovcocktails eller generiska flaskor burkar i en spelvärld faktiskt kan ha riktiga varumärken.

Som jag känner vår kapitalistiska värld, kommer det förmodligen varken bli smakfullt eller med hänsyn till konsumenterna.

Den stora arenan för reklam känner jag vilar inom VR, AR och MR. Men nu verkar det vara det renodlade spelmediet som diskuteras i fråga.

Permalänk
Medlem

Som de flesta säger, så länge det är gjort på ett snyggt och diskret sätt så kör på.

Visa signatur

Inget är för dyrt om man är nöjd över det.
Macbook Pro 14" M1 Pro | iPad Pro 12,9" M2 | iPhone 14 Pro | Apple Watch Series 8 | Beyerdynamic DT1990 Pro

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Viceroy:

Usch fy fan. Reklam har förstört tv-tittandet och nu ska den förstöra spelbranschen också. 🤮

Bara vänta: snart integreras reklam direkt i musiklåtar och inte mellan musiklåtar.

Queen - I Want To Break Free får lyriken: "I want to break free.... PEPSI MAX! ... I want to break free!"

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Vill de ge ut reklamblad eller skylta egen mark alternativt hyra plats hos kommunen, ok. På alla andra ställen borde reklam vara förbjudet. På mig tjänar de inget över huvud taget, de slänger bara pengar i sjön och gör mig irriterad.

Det är slösaktiga konsumenter som gör att de tjänar på att kontaminera tillvaron med reklam. Så onödigt.

Visa signatur

Arch Linux - i5 12500@4.75GHz - Asrock B760M PG Riptide - 32GB DDR5 6000MHz - RTX 2070 Super - 1TB SN770 - 1TB SN550 - U32PWQU 4K
Dell Latitude 7400 2 in 1 - Arch Linux - i5 8265u

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Bara vänta: snart integreras reklam direkt i musiklåtar och inte mellan musiklåtar.

Queen - I Want To Break Free får lyriken: "I want to break free.... PEPSI MAX! ... I want to break free!"

Har du sett någon video för en modern poplåt som inte innehåller ett par beats hörlurar?

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Medlem

om de förekommer som på bilden, en del i spelet som en reklam pelare och inte tvingar spelaren till ett avbrott eller liknande så ser jag inga problem med att pröva å se iaf. om det redan finns reklam i div så kan den lika gärna vara på riktigt tänker ja.

Speciellt inte i ett spel som CS, det finns ingen "story" att sabba ändå.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem

Nej därför att de kommer inte nöja sig med en inkomstkälla. Som att det inte redan finns spel som kostar pengar och ändå har mikrotransaktioner. Varför erbjuda ett spel gratis med reklam i när man kan sälja ett spel för 600kr och ändå ha reklam. Kommer bara bli ytterligen en väg för att tjäna ännu mera pengar.

Permalänk
Medlem

Kom att tänka på den här. Måste va coolaste reklamen i ett spel när intel sponsrade en turnering in Quake Live och dom designade om Camp Grounds (DM6). Minns inte om de sponsrade spelet i stort också kanske? Men under en period såg det alltså ut såhär. I taket i mitten av mapen ser man en cpu-kylare underifrån och massa kylflänsar ovanför intelloggorna mm.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Det finns en lång historik av produktplacering i tv-spel... Framförallt var ju 90-talet fyllt med mycket "reklam". Jag tänker på Cool Spot och 7Up, Zool och Chupa Chups, Wipeout och Red Bull. Men även på senare dagar ser vi Mercedes i Mario Kart 8, Monster Energy Drink i Death Stranding, Nvidia, Intel och AMD i olika eSport turneringar. Jag är ju inte glad för reklam, jag tycker personligen att det besudlar kreativa verk. Men kan förstå de finansiella fördelarna. Det kan ju handla om ganska stora summor pengar som får spelprojekt att antigen bära eller brista i slutändan. Framförallt är oberoende studios (indies) ofta väldigt sårbara finansiellt, och projektens budget bygger på antigen crowd funding eller ängelinvesteringar. Produktplacering är ju ett sätt att säkra upp extra intäkter, men jag skulle misstänka att de enda som kommer att sannerligen nyttja något sådant är stora utgivare/utvecklare som redan har finansiella medel slå sig fram på marknaden.

Visa signatur

Motorola 6820 @ 42Mhz, AGA Grafik, 2MB RAM, 8MB Fast RAM, 2GB eMMC