Permalänk
Medlem

Wine och Bottles

I flera år var det mitt bokföringsprogram för windows som höll mig tillbaka från att sluta med windows. Datorantantalet ökade dock och det blev oproblematiskt att använda linux till de andra uppgifterna på huvuddatorn.
Körde dock först dual-boot för att sedan pröva med oracle VM. Fick aldrig fullskärm i VM så nu i vår testade jag gnome boxes men blev inte riktigt övertygad om att det heller var den rätta lösningen.
Prövade Wine för ett par år sedan men fattade inte inställningarna så även om programmet hoppade igång var det oanvändbart, men nu i veckan upptäckte jag Bottles. Det underlättar mycket jämfört med Wine, programmet går fint men jag blir inte klok på hur jag ska komma åt filen med bokföringen. Under de fejk-windowsmapparna Bottles skapar i öppna menyn finns / och där kommer jag till viss del åt datorns linux-filsystem, men bara mapparna eller biblioteken eller vad nu de bör kallas, men några enskilda datafiler syns inte alls.

Vad gör jag för fel? Och ska det gå att komma åt filer på googledrive, onedrive eller någon annan nättjänst, för helst har jag filen skyddad där och åtkomlig från olika datorer.

Jag använder Fedora och pop os med gnome, och Bottles via flatpak.

Permalänk
Medlem

Jag har inte använt just bottles men eftersom det endast är ett GUI för wine så kanske det fungerar att "mounta" in valfri mapp?

https://stackoverflow.com/questions/48535095/wine-mount-folde...

Permalänk
Medlem

Lyckades förstå att systemet var sandboxat och man aktivt fick se till att ge det rättigheter till de kataloger som skulle användas.
Gott så men vad jag inte lyckats med ännu är att installera i bottles. Och hittar absolut ingen information om det någonstans på yt eller Google och ytterst lite om installation av skrivare på Wine, som ju bottles bygger på.
Så ingen succé ännu men bottles går iaf mycket lättare och snabbare än virtual box, men utan skrivare går det inte

Permalänk
Medlem
Skrivet av BenganL:

men utan skrivare går det inte

Installera flatseal. Starta flatseal > välj bottles > scrolla ner till du ser "Utskriftssystem" > aktivera. (Starta om bottles om det var öppet.) Om det sen fungerar med programmet du använder vet jag dock ej.

Visa signatur