Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Tävling: Smartare robotdammsugning med nya Roborock S7 MaxV

Permalänk

Robotens AI borde lära sig att lägga upp saker som inte är bortstädade på Tradera/Blocket/Marketplace under lämplig kategori och till rimligt pris. Intjänade pengar går till valfri hjälporganisation. Detta kommer att skapa ett incitament hemma att inte drälla leksaker, kläder, skor och annat överallt.

Permalänk
Medlem

Hade varit bra med en funktion som kan identifiera när hunden ligger i soffan fast han inte borde och då ha ett ljudklipp som spelas från robotdammsugaren med min rös som säger ner med dig. Hade varit intressant om den kunde funka lite som en alexa/google home med att man kan ropa på den typ, Hej roborock, spillt i köket kan du komma och städa upp, man kan väl göra det genom appen men blir annan känsla att liksom ropa på den.

Permalänk
Medlem

Jag vill använda kameran och AI till att styra en miniversion av dammsugaren som kan ta sig under köksstolar och bordsben. då styr huvudenheten den andra dammsugaren så dom kan samarbeta. Den lilla kanske bara har en borste som borstar ut smulor som den stora suger upp sen. Mål är alla smulor under ett köksbord för småbarnsfamiljer.

Ett annat alternativ är att den stora enheten kanske skjuter ut en arm som når in under stolar och bord istället för att trassla in sig själv.

Permalänk

Att den kan åka ut utanför dörren och hämta upp mina paket där, och en ny "RoboDog" som kan gå ut men min Labrador... Den får gärna ha en funktion som väcker mig när bäbisen vaknar, och att roboten är lite "elak" så hon inte börjar kalla den för pappa...

Visa signatur

Intel 8086 @ 5,0GHz, NZXT 210i, Windows 10 Pro, Asus ROG Strix Z390-I Gaming, 32GB Ram, Samsung 970 EVO Plus 1TB, 16 TB HDD Synology 212j NAS 2*2TB, NvidiaShield Pro 2019, Amplifi Alien AX, 1000/1000mbit fiber, Xbox One X, Switch, Samsung Galaxy S10+...

Permalänk
Medlem

Aldrig handla mat

Jag skulle önska att kameran kan användas till att scanna av kyl, frys och skafferi för att se vad som är slut. Detta synkas med en onlinetjänst som beställer hem mat. Nu behöver jag inte handla mat mer. Ni får gärna disskutera i små grupper hur man löser problemet med stängda luckor och dörrar.

Permalänk
Medlem

En sorteringstillsats som med hjälp av kameran läser av färg eller form och sorterar legobitar eller andra prylar som dräller på golvet i högar. Typ så här:

Med lite extra mjukvarulicenser kan den även sortera strumpor i färger och även tvättat/otvättat.

Permalänk
Medlem

En riktigt smart robotdammsugare hade kunnat hjälpa mig med att valla fram pälsmonstren när de inte behagar komma ut från under soffan. Jag har inget intresse av naken-chinchillor dock, så istället för vakuumkraft föreställer jag mig lite mer old-school cowboy-tekniker.

Permalänk
Medlem

Med kamera och AI går det att bygga en dammsugare som känner igen trösklar och därför kan köra rakt fram över dem, istället för att twerka längs med och köra fast.

Där är var roborock borde lägga sitt krut. Finns gott om fler personer än jag som har problem med detta.

Visa signatur

Ubuntu | 1440p 165Hz IPS | 7700k | 1080ti | 32GB@3.6GHz | SN850 2TB
Steam Deck 512 | Switch 1st gen | MBP 13" Retina 2014 | iPhone 12 Pro Max

Permalänk
Medlem

Fattar inte att ingen i tråden kommit på med detta än. Den ska ju användas som en öl, energidryck och snacks leverantör. Den kan sitta och iakta ens snacks och dryckrutiner och sen vara redo att leverera till dig precis när du ville ha den. Hooka in den i nån frän kyl/skafferi som dispensar ut burkar och snackspåsar på dammsugarens topp och sen leverera direkt till soffan, skrivbordet eller var som helst du befinner dig.

Aldrig mer kommer man behöva sitta i soffan och vara bitter för att man inte orkar gå till skafferiet för o hämta lite kex choklad. Aldrig mer kommer man behöva sukta efter en kall öl men sedan inse att de där fem metrarna man har till kylen är alldeles för långt för att gå. Livet kommer helt enkelt bara bli komplett.

Visa signatur

R7 5800X3D | ROG Strix X570-F Gaming | Corsair Vengeance PRO RGB 32GB 3600Mhz | Gigabyte RTX 4080 Eagle | Samsung 980 Pro 2TB | Samsung 980 Pro 2TB | Seasonic Prime PX-850

PS5 | Nintendo Switch | MiSTer FPGA

Permalänk
Medlem

Alla funktioner i all sin ära. Men en liten skärm med ett ansikte som reagerar på röstkommunikation vore rätt intressant faktiskt. Antingen det eller en funktion där jag kan få den att jaga kärringen för ett gott skratt 😂

Permalänk

Följarläge

Som pappaledig till en vilding som lärt sig springa behöver man all hjälp man kan få, särskilt i form av marknadsledande objektigenkänning och moppfunktion. Önskan är att bygga igen trappan på bild men lämna nedersta steget öppet för roborock att ha som som station under.

Min nya funktion hade varit ett följarläge där Roborock genom igenkänning följer ungen på behändigt avstånd och strömmar kameran till mobilen, så att pappa kan springa på toa och samtidigt ha koll på vad älsklingen gör (och kanske förmedla någon förmaning genom högtalaren!).

Permalänk

Har inte läst alla bidrag så det kanske har nämnts redan.

I alla fall, en funktion som detekterar när dammsugaren åker in under T.ex. soffor och om den då hittar objekt som inte brukar vara där så tar den ett kort och skickar till telefonen. Perfekt för att hitta strumpor, leksaker eller annat smått som trillat ner.

Visa signatur

{Streacom F12C} {Asus Rampage Formula IV} {Intel I7 4930K} {G.Skill Trident X 2400 Cl 10 4X4 GB} {Evga 970 ACX} {Corsair AX1200i} {Dark Rock TF} {1,2 TB SSD} {6 TB HDD }

Permalänk
Medlem

Identifierar vems skit det är på golvet, och uppdaterar Hall of Shame i appen, där det finns en Slusk-o-meter för varje familjemedlem. Sedan kan varje medlem se på kartan vad ens skit ligger för att själv plocka upp det. Tillägg är att den kan skälla ut någon när den hittar skit på golvet.

"Olle, Plocka upp strumporna i hallen"

Permalänk
Medlem

Att med mobilen i AR måla upp hemmet/zonen där man vill att roboten får köra. Denna information synkas självklart med roboten så att den har koll på vart den kan/får köra. Problmet är att det finns något som heter tröskel, hur löser vi detta? Genom att roboten vet att den får köra på andra sidan "detta okända objekt" så ska den genom kamera, AI och lidar läsa av höjd och bredd på objektet och på så vis identifiera att detta är en tröskel. Nedrans, roboton är för låg och tröskeln är för hög! Inga problem, denna robot kan höja och sänka sin höjd för att på så vis klättra över tröskeln.

Detta vore en dröm för mig som bor i hyresrätt med höga trösklar som jag inte får byta ut.

Visa signatur

🡇

• R9 3900XT • Sapphire Radeon RX 7900 XT •

Permalänk
Medlem

Tidigare kände jag mig otrygg när jag lämnade mitt hem, rädd för objudna gäster och militanta dammråttor...men inte nu längre!

Tack vare Roborock S7 MaxV har jag nu stenkoll på hemmet. Kommer minst lilla dammråtta smygande så sopar Roborock (bokstavligt) mattan med dem och den tvekar inte att moppa till alla objudna gäster
Tack vare den inbyggda kameran kan jag till och med följa striden mot smutsen i realtid, även från jobbet.

Permalänk
Medlem

Med Barnkoll24 funktionen så kan Roborock S7 MaxV känna av ifall ditt barn som har kommit hem från skolan har det bra genom att ha koll på stressnivåer, hunger, törst med mera.

Med hjälp av detta kan Roborock S7 MaxV vidta lämlig peppningsfras till ditt barn, som tex; "Du kanske är hungrig, gå och gör en macka så ska du se att du blir piggare" eller varför inte "Det finns nya avsnitt av din <favoritserie> på <streamingtjänst>".

Så när du kommer hem nån timme senare efter jobbet är ditt barn på sprudlande humör för att göra veckans läxa.

Visa signatur

ASRock P67 Extreme 6 // Intel Core i7 2600K @4,4Ghz // 32GB DDR3 // ASUS GeForce GTX 1070 Dual 8GB

Permalänk
Medlem

Skulle vilja att dammsugaren kan känna och se om Flickvännen/sambon är på ett bra humör eller ett dåligt. Så att jag hinner annpassa mig innan och på detta viset kan undvika konflikter. Får en notis i telefonen

Permalänk
Medlem

Okej, jag förstår att detta kanske inte riktigt var syftet med tävlingen då humor och nördighet premieras men ja väljer att ta tillfället i akt att med ett helhjärtat försök att bidra till en bättre framtid för småbarnsföräldrar runt om i världen.
Lite bakgrund: Robotdammsugare i all ära! På riktigt, vi köpte vår första variant för flera år sedan och det har varit en ovärderlig familjemedlem. Trots en oförmåga att hantera 90% av våra trösklar så har han (ja, Robban heter han såklart) gjort min och fruns liv väldigt mycket enklare. En robotdammsugare är som en bekant eller kollega med speciella behov, vi har alla en sådan vi kan relatera till. Egentligen inga allvarliga saker, och vi älskar dem ändå! Men de kan bli problem om man inte känner dem ordentligt och kan förebygga på ett bra sätt. Vår dammsugarens sådant problem är strumpor... "Error, main brush jammed".... förutom att strumpor och dylikt med preussisk disciplin måste avlägsnas golvets alla vrår, så är vårt förhållande väldigt okomplicerat och glatt.

Vi spolar fram 1.5 år och in i historien och frid och fröjd har bytts mot småbarn och fullständigt kaos. Den smidiga vardag som tidigare möjliggjordes av vår trogna robotdammsugare blev successivt allt mer komplicerad. Inget är längre där man lägger det, och tiden mellan ett röjt och robotdammsugarevänligt golv, till ett golv över vilken man själv måste planera sin färd mellan leksaker och strumpor före ett försök att korsa det är kortare än man någonsin kan föreställa sig.

Inte nog med detta, Robban har även blivit den outtröttliga dotterns kanske bästa vän, det låter kanske sorgligt och det är det också. Inte minst då vänskapen är väldigt ensidig och Robban allt annat än uppskattar uppmärksamheten. När hon ser honom strukturerat arbeta sig fram och tillbaka över golvet så kastar hon sig över honom och stolt klickar på "paus" knappen för att sedan vandra vidare. Kvar står Robban och ser förvirrad ut till någon säger något annat.

Okej, vart ska vi då komma med denna mindre essä om småbarnsliv och leksakskaos? Jo som ni kanske redan har förstått så är lösningen på alla dessa problem en välplacerad kamera och välintegrerad AI. Under "Småbarn"s-inställningen ska det finnas en möjlighet att markera ut en zon för "leksaksuppsamling" till vilken robotdammsugaren föser alla leksaker den identifierar. Undantaget ska ju då såklart vara tygleksaker som bjuder in till trassel eller vår kära kompis strumpan. Hur kan då detta se ut? Jo jag har bifogat två bilder nedan för att förtydliga eventuella oklarheter.

Är vi klara där? Nästan. Denna delen får ni lova att inte berätta för min dotter men: En inställning för användarkontroll som med hjälp av ovan nämnda kamera och en ansiktsigenkänningsalgoritm möjliggör för dammsugaren att avgöra från vem den ska registrera kommando. Den får gärna fortfarande ge ett uppmuntrande läte när man lyckas trycka på en knapp, annars finns det risk för depression för den minsta i familjen. Men efter en förutbestämd tid så startas städningen på åter som att inget hade hänt. Avslutningsvis kunde detta kombineras med ett motionsprogram, där dammsugaren aktivt undviker vissa familjemedlemmar. Även detta skulle leda till mycket välförtjänt lugn för barnfamiljer där ute.

Så, det var mitt bidrag till "förslagbrevlådan 2022" och ser fram emot att köpa en ny robotdammsugaren inom något år när ovanstående är implementerat.

Tack för mig.

/Småbarnspappan.

Permalänk
Medlem

Floor clear mode

Valfritt att aktivera innan dammsugning startas, den tar då en runda i lägenheten/huset och identifierar föremål, kända som okända där den anser att den kan trassla in sig, eller förhindrar den att utföra sitt jobb tex blockerar tidigare vägar den tagit. Sedan rapporterar den av vart dessa föremål hittats och ber dig rensa undan, för att kunna utföra det riktiga jobbet, dvs dammsugning.
Med tiden så lär sig roboten kommunicera likt "SypherZ strumpor är upphittade vardagsrummet!" om man väljer att rapportera vad det är den hittat runt om i hemmet.

Givetvis så ska denna runda låta minimalt, dammsugning avslagen enbart åka runt med kamerorna.

Permalänk
Medlem

Skulle vara coolt om AI:n och kameran skulle kunna detektera ansikten och ha en sekundär funktion som övervakningskamera som startar när den inte känner igen ett ansikte. Eller för den delen ett husdjur.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk

Fotbolls mode

Hej

Jag tänker en station med kall öl och chips påfyllning. Dammsugaren kan hämta öl och chips under en spännande fotbollsmatch. Med kameran och AI så lär sig dammsugaren att hämta påfyllning lagomt till att ölen är slut. Eller komme och hämta chipsskålen när påfyllning krävs.

Visa signatur

Dator 1: I7 4770K, 16 gb DDR3 1600MHz, Samsung Evo 840 Basic 250 gb SSD, Asus GTX 1080

Permalänk
Medlem

Är ju perfekt med kamera och lite fräsch AI (ni hör ju it talangen här) för att lansera den första roboten för inte bara städning utan också för inredningsdesign! Roboten mäter alla rum och fotoar alla möbler, mäter dem och kommer sedan med förslag på möblering och kan rekommendera inköp av diverse möbler som är out of style eller slitna. Detta leder till att "reklam förslag baserat på din inredningsrobots förslag" kommer dyka upp när du surfar runt i mobilen! Men tänk, med din nya flådiga robot får du dessutom möblering- och designförslag i hela ditt hem! Skulle vara intressant hur det skulle sluta. "I senaste avsnittet lyxfällan" - han lät roborock köpa och möblera hela sitt hem och här är han nu!

Finns även en seriös sida av detta och det är med en smart ai och kamera att roboten kan identifera flyttbara objekt för att på så sätt förbättra och effektivisera städupplevelsen. Ex. En stol kan flyttas hit för att bättre komma åt under ett bord.

Permalänk
Medlem

Tänker att den fungerar tillsammans med hemlarmet. Den kör runt och patrullerar hemmet regelbundet när du inte är hemma. Om den upptäcker något konstigt eller en inkräktare så larmar den. En nyutslagen blomma, post i brevinkastet, inbrottstjuv eller att marsvinet har rymt, nivån bestämmer du. Eftersom den har kamera så kan den filma händelsen och skicka en notis till din telefon. Den får signaler från hemlarmet och beger sig till den delen av huset som det larmade. Den väljer en städrutt där den får bra överblick över situationen och samtidigt verkar helt oskyldig. Vid brandlarm så beger den sig först till den brandvarnare som larmar, för att sedan patrullera huset.

Permalänk
Medlem

Eftersom jag både är teknikintresserad och jobbar som snickare så skulle Roborocken självklart få följa med mig på jobbet! Alla som sett robot wars på tv när dom var yngre minns säkert husroboten Dead Metal som var utrustad med en stor sågklinga? Självklart skulle S7:an utrustas med en sån! Väl på jobbet skulle man sprida ut materialet i olika högar beroende på dimension som Roboten sedan scannar av och lägger på minnet. När det väl ska till att byggas något så räcker det att man säger till roboten vilken dimension och längd materialet ska ha så kapar den automatiskt och håller även koll på lagerstatus så man vet hur mycket som finns kvar. Den har såklart en liten arm med som kan greppa mindre bitar som den levererar på löpande band så jag kan fokusera på byggandet.

Roboten besitter även ett gäng extrafunktioner. Tex håller den koll på när det är fikapauser, likt moderna bilar så varnar den när det har gått 2 timmar och det är dags att fylla på kaffetarmen och ifall man inte reagerar piper den med 30 sekunders intervall så man inte missar dyrbar paus-tid. Varje kaffepaus visar den (i 4k på en liten oled-skärm) senaste flödet av memes och nyheter så slipper man sitta och scrolla själv. När dagen är slut och man har jobbat och slitit hårt så känner den av vätskebalansen i kroppen och hämtar en svalkande läskeblask/folköl, man måste ju tänka på hälsan. Samtidigt som man tar igen sig och samlar krafter så passar roboten på att dammsuga allt spån och är det riktigt skitigt på golvet kör den även en runda med moppning.

Den skickar relevant hälsodata till telefonen så man ser hur mycket kaffe man druckit och hur många memes man sett under dagen och sammanställer veckovis så man håller sig till planen!
Sist men inte minst så laddar den upp lagersaldo på material och skruv och beställer nytt så att det finns nytt till nästa dag, tömmer sig själv och laddar batterierna för en ny utmanande dag! (S:et i S7 står såklart för snickare)

Visa signatur

Clevo M980NU - Q9100 2x 280 GTX 4 Gb 1066 Mhz minne 320 Gb Hddc| Phase x24 FW | iPhone 3G 16Gb | iPod 160 Gb

Permalänk
Medlem

Eftersom en robotdammsugare rör sig i skrymslen i vråer hade det varit utmärkt om det fans givare för att identifiera fukt.

Ibland övervattnas det, spills eller läcker vätskor. Diskmaskinen kanske springer läck när man inte är hemma? Tänk att få en larm från din robotdammsugare att det finns vätskor där det inte ska finnas!

Idéerna flödar. Varför inte komplettera med alla typer av skydd så som barndlarm, inbrottslarm osv? Roboton startar och filmar entrén om larmet löser ut?

Permalänk
Moderator

Om den kunde registrera vilket dumt ställe jag råkat lägga nycklar/plånbok/hörlurar på så hade den sparat mig mycket tid!

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Inte läst allt så vet inte om något av detta kommit upp innan.

Det ena är inte så seriöst och är egentligen ingen funktion, men mest coolt.
Man fixar en kåpa som ser ut som R2D2. Sätter den ovanpå robotdammsugaren så ser det ut som R2D2 åker runt och städar hos en.
är ju 0 funktionellt. Men hade sett coolt ut
Tänker att man skär ut hål så lasern hittar var den ska köra, sedan så man kan montera den på robotdammsugaren. Sedan armarna får man korta lite så de inte går i backen.
Har tänkt på detta sedan jag köpte min första.

Något liknande detta (varning för paint haxx)

Sedan har jag en funktion som man faktiskt haft nytta av. Oklart om det går att genomföra.
Tänker en arm och slang eller något som kan gå ut från robotdammsugaren. Ungefär 0,5m för att kunna dammsuga under soffor, hörn. Där det inte går idag. Vet inte någon som kan det på marknaden idag. Dock är det kanske inte genomförbart och därför finns det inte.

(varning för paint haxx)
Förslag på arm typ, men en mycket liten modell då. Antingen som kan fällas ut från maskinen, eller som någon typ av adapter. Liknande moppfunktion man kan koppla på.

Edit: Kom på en tredje, har dock inget med robotdammsugare att göra. Kan inte xiaomi göra en robotgräsklippare också. De som finns är 0 tekniska om man jämför med robotdammsugare. Känns som det är samma som det var för 10 årsen liksom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MumboJumboMike:

Robotens AI borde lära sig att lägga upp saker som inte är bortstädade på Tradera/Blocket/Marketplace under lämplig kategori och till rimligt pris. Intjänade pengar går till valfri hjälporganisation. Detta kommer att skapa ett incitament hemma att inte drälla leksaker, kläder, skor och annat överallt.

Sköter den även paketering samt fraktning eventuellt möte med köparen så man slipper obehagliga telefon samtal och konstiga personer vid dörren 😉

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Den ska givetvis bundlas med boston dynamics atlas som kan bära den mellan våningarna 😀

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Inbyggd flugsmälla! AI skulle garanterat träffa bättre än vi människor. Skulle även fungera på katter som sprätter i lådan.

För er som gillar tilltugg till Tv:n så kan man göra två flugor i en smäll, byte av påsen samtidigt som man får "chipsen" till bordet.

Visa signatur

Server: Fractal design Define 7 XL | AMD Ryzen 7 5800X 8/16 | ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO | 64GB Corsair @ 3000MHz | ASUS Radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate Ironwolf Pro 10TB
WS: Phantex Entoo Elite | AMD Ryzen Threadripper 1950X 16/32 | ASUS Zenith extreme | 128GB G.Skill @ 2400MHz | ASUS Radeon HD7970 | 3x 2TB Samsung 960PRO M.2 | 6x Seagate Ironwolf Pro 10 TB
NEC PA301W 30" @ 2560x1600 | Linux Mint 21.1 Cinnamon