Alla engelska manualer till SNES-spel nu läsbara online

Permalänk
Community Manager

Alla engelska manualer till SNES-spel nu läsbara online

Förr i tiden var köpandet av spel en lite mer episk upplevelse. Man fick en tjusig låda som gick att ställa i hyllan för skrytfaktorns skull, spelet på skiva eller kassett samt ett stycke omfattande manual som både gav en relevans bakgrundsinformation om spelet, spelvärlden och karaktärerna samt information om hur man spelar spelet. Nu är det en aningen mer sparsmakad upplevelse och på sin höjd kanske man får något litet reklamblad om man köper fysiska exemplar av spel. Tiden må vara förbi när det kommer till dessa majestätiska manualer, men det finns fortfarande eldsjälar som försett resten av världen med lätt tillgång till manualer av olika slag.

Twitch-profilen Peebs har under åtta år haft som mål att beta igenom varenda SNES-spel som någonsin gjorts och under sin tid med de olika spelen insåg han att det inte fanns något ställe där manualen till dessa titlar fanns tillgängliga. Så han tog saken i egna händer och skapade ett sådant bibliotek. Arbetet med detta har pågått länge men nyligen färdigställdes biblioteket och nu finns engelska manualer till samtliga SNES-titlar upplagda på SNES Manual Archive och dessa går att skåda av allmänheten.

Givetvis får man inte samma upplevelse av att läsa digitala versioner av manualerna, man saknar ju den fysiska känslan av det blanka pappret och doften, men det är ändå en härlig nostalgitripp.

Har du några favoritmanualer du bläddrade igenom? Har du kvar några fysiska guldkorn i garderoben, eller har du dessa liggandes framme som coffee table-litteratur?

Permalänk
Moderator, Testpilot

Vilket fantastiskt arbete. Det är ju en bit kulturhistoria så mycket bra initiativ. Vi borde se till att scanna in manualer på svenska och skicka in och komplettera biblioteket.

Själv har jag allting nedpackat i en låda och undanstuvat. Mitt SNES Classic får ta hand om resten.

Permalänk
Medlem

Passa på att spara ner innan Nintendo kommer på att deras material delas gratis!

Permalänk
Moderator, Testpilot
Skrivet av Svensktiger:

Passa på att spara ner innan Nintendo kommer på att deras material delas gratis!

Haha ja, man ska inte underskatta deras förmåga att vara riktiga rövhattar.