Trådlöst on-ear headset för spelande, finns det?

Permalänk
Medlem

Trådlöst on-ear headset för spelande, finns det?

Hej!

Mitt 16 år gamla headset Sennheiser PC160 verkar sjunga på sista versen, mikrofonen la av i förra veckan. Tänkte det kanske är dags att skaffa nytt och då helst trådlöst. Jag har alltid gillat hörlurarna på PC160 som sitter örat, inte runt, med mjuka tygkuddar som andas. Jag kan sitta i timmar med det utan att det känns obekvämt. Jag har andra lurar som är over-ear för musiklyssnande och ljudet är bra men jag klarar max 45 min innan jag måste ta av dom. Det känns instängt och obekvämt. Har provat flera varianter av over-ear i både läderimitation- och tygkudde bl.a. Sennheiser Momentum och Logitech 435 men tvingats inse att over-ear inte är något för mig. Helst vill jag ha ett headset identiskt med PC160 fast trådlöst, men alla headset på marknaden som riktar sig till "gamers" är over-ear. Jag har hittat on-ear varianter (tex Sennheiser MB pro 2) men dessa är inriktade mot kontorsarbetare som kör Skype/Teams etc och där (om jag förstått det rätt) ljudet är i mono om micken används pga begränsningar i Bluetooth-profilen.

TL;DR: Någon som kan tipsa om ett trådlöst on-ear headset man kan spela med?

Permalänk
Moderator, Testpilot

Klurigt.

Borde inte ett par sådana här vara värt att testa? Jag antar att den stora frågan är hur latenserna blir via Bluetooth.

https://www.iphonebutiken.se/jlab-go-work-wireless-headset-38...

Permalänk
Medlem

Har ingen erfarenhet alls från On-Ear hörlurar, men här är en lista på ett helt gäng med dem som tydligen skall ha mic också. Huruvida någon av dem är bra eller fungerar till ändamålet kan jag inte säga:
On-Ear hörlurar på Amazon

Permalänk
Medlem

Tack för svaren!
Tyvärr verkar allt som använder Bluetooth vara oanvändbart i dessa sammanhang, enligt mina efterforskningar tex https://www.youtube.com/watch?v=kU2FMoZRXaI. Latensen är förvisso ett (litet) problem men den stora showstoppern är att om man vill använda mic:en så blir alltså ljudet monofoniskt... Det finns en god anledning att tillverkarna kör med egna proprietära (hemsnickrade) trådlösa protokoll på 2,4 GHz-bandet.