Vilken serie såg du senast?

Permalänk
Medlem

Obi-Wan Kenobi via Disney+. IMDB: https://www.imdb.com/title/tt8466564/

Hm, blev en del Star Wars medan en sällsynt sommarförkylning livnärde sig på ens kropp under förra veckan. Det började med ett avsnitt Obi-Wan Kenobi, vilket lämnade mig ganska störtande. Så jag kikade igenom originalen (filmerna) Ep. 1-6 medan Panodilen hamrade undan febern. En återblick i filmerna gav främst en plottad graf runt Star Wars universum, "så här är det".

Jar Jar Binks gjorde sig inte bättre under den här nya genomköraren heller. Men Obi-Wan Kenobi uppfriskade sig ändå som någon med enormt självförtroende och stor listighet, som lightsaber bärare och Jedi.

Klicka för mer information
Visa mer

Däremot i serien Obi-Wan Kenobi tar det uppåt fyra avsnitt, innan jag kommer över idén att Obi-Wan kanske brottas med en alkoholism. Gång på gång funderar jag på Obi-Wans beteende och paralleller till Russell Casse i Independence Day (1996) IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0116629/. Russell är ett alkoholiserad flum som introduceras ganska tidigt i filmen Independence Day. Han bär på vissa hjärnspöken och demoner som beror på aliens, vilket tycks ha gjort att Russell rasat som livsform. I alla fall kommer Russell Casse repa sitt annars trasade rykte, och blir till nationalhjälte då han sänker den första alienskutan genom att offra sitt liv för att rädda Area 51 och bland annat hans familj från att förintas.

Aja, det var ett långt kast från Obi-Wan. Det hade nog kanske räckt att nämna ordet "flum" eller flummig för att beskriva Obi-Wan under de cirka första fyra avsnitten i serien.

Serien Obi-Wan kändes rakt igenom som att kika på en konservativ DayZ-streamer. Jao, det är en "running simulator" om man tar det försiktigt. Men vi hinner ju vara interaktiv med varann i alla fall, medan ingenting annat särskilt händer. Obi-Wan serien saknar livskraft och något som slukar en. Vika undan tvätt är mer underhållande än att se mellanperiodens Vader och de där Oh-so-scary tre-fyra "Inquisitorius" som inte gjorde ett enda väsen, för sitt rykte.

Men tack i alla fall för att seriens 6 avsnitt är knappt 30min långa.

Permalänk
Medlem

Farzar
(Netflix)

Senaste skapelsen från skaparna av Brickelberry och Paradise PD och den cementerar sig på en solid tredjeplats. Mer av "samma" men av "sämre kvalité" och det känns mer "rushed".

The Pentaverate
(Netflix)

Gillar man Mike Myers får man sitt lysmäte, rätt klassisk skapelse av den mannen. En hel del gömda "referenser/kängor" till både populärkultur och/eller "verkliga händelser/personer" finns med i form av små texter här och där i bakgrunden eller nämns kort till och från. Själv är jag inget större fan av Myers eller denna form av humor som ofta dippar "långt ned", men den är välgjord och det finns en riktig story som utvecklar sig och faktiskt "makes sense", så propps för att man lyckats hålla ihop trådarna! Keegan-Michael Key är dock alltid en fröjd att se

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Unprecedented -Doku-serie i tre delar om trumps gnäll ang. valresultatet. Intressant men inget direkt nytt. 6/10

The boys Season 3 - Rätt bra säsong faktiskt. Denna serie är otroligt välgjord med bra manus, scenografi, skådespelare och effekter. Den är även väldigt rolig. 8/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Avstängd

Resident Evil (Netflix)

Kan vara bland det sämsta jag någonsin har sett. Började helt OK men gick sedan brutalt utför.. Netflix värdegrunder lyser igenom för starkt och karaktärerna är inte bara svåra att tycka om, de är riktigt korkade också.

Det är mer "High School drama" än zombies.

Var några coola monster, resten var fruktansvärt.
3/10 på IMDB är ändå generöst.

The Terminal List
Amazon. Denna kan jag rekommendera, bra skådespelarinsatser och en handling som någon har lagt lite tankekraft bakom iaf. Action/thriller som gör sitt jobb.

Reacher
Denna är också på Amazon. Välskrivna karaktärer och bra handling än så länge, är bara halvvägs dock. Men rekommenderar starkt, lite Sherlock Holmes möter Jason Bourne. Har inte sett filmerna med Tom Cruise, men av det jag läst så är denna skådespelare i princip en perfekt matchning med personen från boken. Rekommenderas starkt.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

The Boyz Season 3

Fortsätter i "samma anda" och gör det starkt! Bra uppföljande säsong som fortsätter ge mersmak! Eric Kripke (även showrunner av Supernatural) får sällskap av Jensen Ackles och vet hur man får ut det bästa av honom. På ett par ställen lyser det tydligt igenom att det ser "liknande" ut som i Supernatural, dvs hur det är klippt, cliffhangers och hur det hela är filmat. Vilket är positivt då de gjorde det riktigt bra.

Med tanke på att även Robert Singer gör en roll, är Jared Padalecki näste man på tur att göra intåg även i The Boyz?

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

The Terminal List

Helt okej underhållning. Lite vibbar av Rambo i ett av avsnitten var kul Pratt är inte så bra drama-skådis, men man får ta den för vad det är. Snubbe ska hämnas på massa dummingar, kan utan problem spöa en hel armé själv. Släng in lite minnesförlust och konspirationer.

7/10

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk

Tittar på The Umbrella Academy säsong 3.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Dopesick

Om en familj vars företag lanserar OxyContin under falsk marknadsföring om att den inte är beroendeframkallande. Vad som istället händer är att de också startar den största opiodberoendet i landets historia. De blir inte bara sjukligt beroende, utan många dör också. Ofta i samband med användande av andra droger för de är billigare än "medicinen". Riktigt bra, och otrolig viktig, serie där vi får följa en familjs gränslösa girighet samt olika människors relation till drogen. Även de som försöker kämpa mot korruption och få bort Oxy från marknaden. Väldigt bra skådespelarinsatser på många håll.

Jag tackar för det här tipset, har sett två avsnitt och tycker det är riktigt bra. Gillar man den här typen utav film/serier så kan jag verkligen rekommendera filmen (lite OT jag vet) Dark Waters.

Permalänk
Medlem

Young Sheldon
Hbo Max

20 minuters avsnitt som porträtterar allas favorit från The Big Bang Theory, fungerar bra till och från men man märker rätt fort att det saknas det klassiska "banter" mellan flera skådespelare/karaktärer. Men ett avsnitt här och där funkar förvånansvärt bra, eller ett maraton när man lider av insomnia då man inte direkt behöver vara skärpt ^^

Endast sett en säsong men får lov att säga att den stora behållningen så här långt är Sheldons syster, Raegan Revord som gör sin roll riktigt riktigt bra. Sheldon i sig är lite hit 'n miss... vilket även avsnitten är, i något av dem både dansar och sjunger han vilket går en aning emot att vara fysiskt, kasst koordinerad... även kanske lite väl införstådd i känslor, dess innebörd och kontakt med sina egna. Att Parsons faktiskt gör en berättarröst ger ett litet plus och hans "lilla" bidrag gör stor skillnad. Får även ge ett plus till Zoe Perry som spelar mamma Sheldon, riktigt bra prestation... tätt följd av Lance Barber som spelar Pappa Sheldon.

Man kan definitivt se sämre saker om man är ute efter en lättsam serie i det klassiska "sitcom" formatet. Än bättre om man faktiskt lyckats med konststycket att aldrig ha sett The Big Bang Theory och ser denna som en helt "egen serie".

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matheeeew:

Jag tackar för det här tipset, har sett två avsnitt och tycker det är riktigt bra. Gillar man den här typen utav film/serier så kan jag verkligen rekommendera filmen (lite OT jag vet) Dark Waters.

Vad kul att du gillade den! Såg Dark Waters på bio och kan instämma i den rekommendationen förövrigt.

Permalänk
Medlem

Supernatural

En serie jag följde när det begav sig, men slutade titta kring säsong 12 och alla försök att hoppa in i den igen har misslyckats. När jag hörde att dom faktiskt gjort klart den nu för ett par år sedan så tänkte jag att jag skulle kolla igenom från säsong 1-15 utan andra serier emellan. Misstänkte att det skulle ta ganska lång tid, det är ju trots allt över 300 avsnitt. Men nu är jag klar, och det tog mindre tid än jag vill erkänna.

Det är en rätt härlig serie ändå. Visst, det är mycket same same och ärligt talat så spårade det ur rätt hårt. Men den har charm, och den är rolig till och från. Har suttit med ett leende på läpparna väldigt ofta. S05E08 och S06E15, Changing Channels och The French Misstake är två av mina favoritavsnitt seriemässigt. Scooby-Doo crossovern var skoj också.

Sista säsongen kändes påskyndad och rörig, och slutet var väl inte oväntat men jag var inte helt beredd på vägen dit.

Nu är problemet att hitta nästa sak att kolla på. Stranger Things senaste ligger på tur tror jag, kanske följt av nya GoT-dyngan misstänker jag.

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

The Bear, säsong ett.

En serie på åtta korta avsnitt som handlar om en ung stjärnkock som ärver en restaurang i Chicago. Mycket bra filmad, och den speglar verkligen hur intensivt det är att jobba i ett kök. Önskar att de kunnat få sträcka lite mer på benen med 45-minutersavsnitt istället. Som det blev nu så känns det som att karaktärsutvecklingen går lite onaturligt fort. Annars en toppenserie som jag kan rekommendera, framförallt om du jobbat inom restaurangbranschen. Ger den 8/10 flottiga mackor invirade i papper.

Permalänk

West World.
Riktigt bra serie, men den har samma problem som alla nya serier för mig. Jag börjar kolla på den, serien är bra. Jag börjar så smått göra andra saker samtidigt, dessa småsaker blir allt större och wops så gick ett avsnitt som jag missade.
Jag gillar bättre klassiska serier som star trek. Missar man hel en säsong, så gör det inget, bara fortsätta och kolla.

Permalänk
Medlem

Under the banner of heaven på Disney+
https://www.imdb.com/title/tt1998372/?ref_=nv_sr_srsg_0

True crime-serie med bl.a Andrew Garfield. (Han är riktigt bra i denna) om brutala mord inom mormon-kyrkan.
Riktigt bra skådisar som skildrar en skrämmande historia.
4/5 golden plates.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Inaktiv

Vikings och Two and a half men.

Permalänk
Medlem

The old man S1 - Serie om en gammal CIA-agent som efter många år blir hittad av en gammal fiende och tvingas fly och slåss för sitt liv. Väldigt bra men inte så mycket action som man kan önska. 7/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

Estonia. Jävligt intressant var den faktiskt

Visa signatur

[IT-Dept]
Ryzen 1700 OC - 32 - 1070

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

West World.
Riktigt bra serie, men den har samma problem som alla nya serier för mig. Jag börjar kolla på den, serien är bra. Jag börjar så smått göra andra saker samtidigt, dessa småsaker blir allt större och wops så gick ett avsnitt som jag missade.
Jag gillar bättre klassiska serier som star trek. Missar man hel en säsong, så gör det inget, bara fortsätta och kolla.

Jag tyckte första säsongen var riktigt bra och intressant story. Men sen hände grejer utan att spoila blev den iaf sämre och sämre och sämre... Tillslut kunde jag inte titta längre.

Permalänk

Paper Girls på Amazon Prime. Fyra tjejer råkar resa i tiden och för att få hlälp att resa hem söker de upp sig själva i framtiden.

Smågullig, men manuset var lite åt det svartvita hållet: antingen ond eller god, antingen cool eller nörd.

Betyg: 7/10.

Permalänk
Medlem

For all mankind. säsong 3 precis avslutad.
Gillar rymden så denna säsong tog lite för snabbt slut precis som tidigare säsonger. Så nu är det att vänta typ 1 år till säsong 4.

Får se om jag kan hitta något annat att kolla på till hösten 😊

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har haft semester och har hunnit se en del. Alltså sträckkollat

The handmaids tale säsong 4. Fortsatt mycket bra serie

The Sandman säsong 1. Riktigt bra

Severance Säsong 1. Bäst i år.

Har sett enstaka avsnitt av andra serier. Inga värda att nämna. Tycker inte riktigt jag har tid att kolla på serier som inte är i topp gällande dramaturgi och produktionskvalité. Något ovanstående serier uppfyller väl. Det förra är kanske en smaksak. Men alla tre är riktigt snygga produktioner.

Jo, nu när Game of thrones finns i 4k hdr på hbo har jag sett om avsnittet The long night. Jävlar vad fint utan all jobbig banding. Dock så är det rätt mycket brus i en hel del scener. Blir väl att köpa blu-ray utgåvan någon gång.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snudge_B:

Jag upptäckte att Disney+ har Säsong 1 av Wu-Tang: An American Saga från 2019 (egenproduktion från Hulu). Hade inte ens koll på att denna serien gjorts. Kollade på avsnitt 1 mest av nyfikenhet och fastnade rätt omgående. Det är nåt som är kittlande att få en dramatisering av en story som ändå vet hur den slutar.

För mig slutade det iaf med att jag "binge:ade" hela säsongen.
Det ska tydligen finnas en säsong 2 som redan visats i höstas i USA, och det ska komma en säsong 3.

Hur som helst så kan jag rekommendera den om man är intresserad att se en dramatisering av uppgången för en av världens största hip-hop fenomen, och de motgångar de råkar ut för på vägen dit. RZA har varit med och skrivit och skapat den, och flera av de andra i Wu-Tang Clan inblandade på ett eller annat hörn också.

WU-TANG CLAN ain't nuthin to F*** wit!

Nu finns säsong 2 på Disney+ också.

Visa signatur

B650M AORUS ELITE AX ICE | AMD Ryzen 7800X3D | Corsair H100i Elite Capellix White | G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5 6000MHz CL30 | ASUS GeForce RTX 4070 Super 12GB Dual OC | Lian Li PC-O11 Dynamic Mini Snow Edition | Corsair SF750 750W 80+ Platinum | 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 3440x1440p 144Hz

Permalänk
Medlem

Jag råkade snubbla över "Ockupationen" på Viaplay. en norsk serie som tydligen gått långe om vad som skulle hända om Miljöpartiet fick makten
Skämtåsido, handlar om en rysk ockupation av Norge med EU's goda minne. Känns trovärdig i mångt och mycket, särskilt ryssens agerande i ljuset av deras invasion av Ukraina.

Innan dess The Orville, serien jag hellre ser än dagens Star Trek.
Sen harvade jag igenom Sopranos som jag faktiskt aldrig såg när det begav sig. Den håller än faktiskt. Ska nog plöja igenom Breaking Bad en gång till i brist på annat.

Visa signatur

Gigabyte UD AX,
Intel i7 13700KF, Arctic Freezer III 280mm. Corsair Dominator Platinum 32GB,
XTX Radeon RX 7800 XT Speedster MERC 319 Black,
Samsung Odyssey G7 Neo "32
Phanteks XT Pro Ultra chassi. Garuda Linux/Windows 11.

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Såg klart Resident Evil-serien på Netflix igår. Överlag rätt B med jäkligt dåligt skriven dialog, men ändå bitvis underhållande. Lance Reddick var Lance Reddick, och det gjorde han ju bra i alla fall.

Permalänk
Snusfri

Tales of the Walking Dead.
Kommit 3 avsnitt so far, första var helt ok, andra sög något enormt (-100 på en 10-gradig skala) och tredje avsnittet är helt okej.

Kommer kika på resterande avsnitt av serien, men räkna inte med några mästerverk som de första säsongerna av TWD, Z Nation eller så utan det är mer utfyllnad där vissa avsnitt inte alls hör hemma i TWD-världen.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av FabriciusRex:

Har haft semester och har hunnit se en del. Alltså sträckkollat

The handmaids tale säsong 4. Fortsatt mycket bra serie

The Sandman säsong 1. Riktigt bra

Severance Säsong 1. Bäst i år.

Har sett enstaka avsnitt av andra serier. Inga värda att nämna. Tycker inte riktigt jag har tid att kolla på serier som inte är i topp gällande dramaturgi och produktionskvalité. Något ovanstående serier uppfyller väl. Det förra är kanske en smaksak. Men alla tre är riktigt snygga produktioner.

Jo, nu när Game of thrones finns i 4k hdr på hbo har jag sett om avsnittet The long night. Jävlar vad fint utan all jobbig banding. Dock så är det rätt mycket brus i en hel del scener. Blir väl att köpa blu-ray utgåvan någon gång.

Håller inte med om att The Sandman var riktigt bra, men den var underhållande att se på medan man satt och dödade tid på arbetet. Ganska dåliga dialoger och det var en alldeles för stor blandning av bra/dåliga skådespelare och skådespelerskor. Dessutom dog mitt intresse ganska snabbt (som en person som är uppväxt med både DC & Marvel serietidningar) när man (bara för att man inte har väsentliga rättigheter) använder en kvinnlig John Constantine och en kvinnlig Lucifer Morningstar.

Me no like.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hakinger:

Innan dess The Orville, serien jag hellre ser än dagens Star Trek.

Håller med om The Orville. Missa dock inte Star Trek: Strange New Worlds, jag är 5 avsnitt in och den känns bra mycket mer Next Generation än det andra dravlet som haft Star Trek-stämpel på sistone.

Permalänk
Medlem

House of the Dragon, första avsnittet.

Med den avgrundsdjupa besvikelsen efter sista säsongen av Game of Thrones fortfarande i färskt minne så gick jag in med väldigt låga förväntningar för att inte riva upp såren igen

Första intrycken är försiktigt optimistiska, även om kvaliteten känns lite varierande. Lite av GoT-känslan infinner sig dock allt. Matt Smith känns direkt som klippt och skuren för rollen som Daemon Targaryen. Baseras ju i alla fall så vitt jag förstår på utgivna böcker så samma katastrof som GoT blir det förhoppningsvis inte

Visa signatur

Ryzen 3600 | ASUS X470-F | 16GB B-die | GTX 1070

Permalänk
Medlem

Precis kollat klart säsong 1 av The Sandman.
Håller med Ecthelion, inte jättebra men underhållande.
Vad gäller Constantine så är det väl Alan Moore och i Sandman så la Gaiman in Lady Constantine som en tribute till Moore.
När det gäller rättigheterna så är det väl så att en Constantine 2 varit på gång ett tag men inte av Netflix så då är det svårt att låna in karaktärer hur som helst. Men Lucifer borde de kunnat använda samma skådis som för serien Lucifer för den är väl löst baserad på Sandman om jag förstått det rätt.

Skrivet av Ecthelion:

Håller inte med om att The Sandman var riktigt bra, men den var underhållande att se på medan man satt och dödade tid på arbetet. Ganska dåliga dialoger och det var en alldeles för stor blandning av bra/dåliga skådespelare och skådespelerskor. Dessutom dog mitt intresse ganska snabbt (som en person som är uppväxt med både DC & Marvel serietidningar) när man (bara för att man inte har väsentliga rättigheter) använder en kvinnlig John Constantine och en kvinnlig Lucifer Morningstar.

Me no like.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Viper_82:

Precis kollat klart säsong 1 av The Sandman.
Håller med Ecthelion, inte jättebra men underhållande.
Vad gäller Constantine så är det väl Alan Moore och i Sandman så la Gaiman in Lady Constantine som en tribute till Moore.
När det gäller rättigheterna så är det väl så att en Constantine 2 varit på gång ett tag men inte av Netflix så då är det svårt att låna in karaktärer hur som helst. Men Lucifer borde de kunnat använda samma skådis som för serien Lucifer för den är väl löst baserad på Sandman om jag förstått det rätt.

Inte ens "löst" baserad faktiskt, utan Lucifer (serien) är baserad på serietidningarna The Sandman. Tycker att man kunde använt honom, ja - men tror inte att hans mer "episka" stil hade passat det tema som The Sandman har. Hade i så fall sett att man håller sig sann till DC istället och använder en skådespelare som typ Aaron Eckhart som faktiskt hade kunnat köra en Lucifer i allra högsta grad.

EDIT: Ett kul sätt man faktiskt märker att Lucifer är så pass mycket baserat på The Sandman är för att Mazikeen (som i The Sandman) håller sig sann till karaktären och har "two-face", alltså en demonisk sida av hennes ansikte och en mänsklig. Dock får vi ju endast se dessa i vissa fall i serien Lucifer, medan i The Sandman hade hon detta synligt konstant - troligtvis för att hon var i helvetet just i dessa scener.