Partnertillverkare tveksamma till Intel Arc "Alchemist"

Permalänk
Medlem

Tycker ju att de måste ju ändå räknat med att flera generationer nu i början faktiskt kommer både sälja och prestera dåligt medan de ger sig själva chansen att jobbaa ikapp motståndet och hitta sin plats på marknaden.

Jag tycker ändå att det på något vis var dömt att bli så, bara för att Intel är stora kan de ju inte haft några illusioner att de bara kan äntra marknaden och tvinga in sig på marknaden utan barnsjukdomar och dålig försäljning till en början bara för de är Intel.

Permalänk
Medlem

Till viss del är detta resultatet av flera års jobb från Nvidia/Amd där de aktivt uppmuntrat spelmakarna att skriva bajskod avseende renderingen.
Sen har Nvidia/Amd släppt ett översättningslager som rättar till alla märkligheter så att spelet rullar som det ska - de kallar detta för optimeringar. På så sätt skapar de över tid en dyr uppförsbacke för de konkurrenter som försöker slå sig in då dessa måste göra detta för för hundratals spel på kort tid.
Grafikkortstillverkarna har som jobb att fixa ett kort med drivrutiner som stödjer gällande standardader och sen har spelmakarna samma uppgift. Då behövs inte en ny drivrutin till varje spel.

Permalänk
Medlem

Undrar hur många av dessa kort de kommer lyckas sälja? Det är ju en episkt tillklantad lansering.

Permalänk
Medlem

Jag har redan sett reklam för laptops som "The Creators Dream", verkar inte som spel är på tapeten direkt

Permalänk
Forumledare

*Tröttsamt "woke/kvotering"-sidospår raderat*

Citat:

Slentrianmässiga uttryck som "woke" och dylikt för att kvinnor eller människor av annan hudfärg än vit förekommer i spel, på arbetsmarknaden och serier eller filmer undanbedes.

Från: SweClockers regler och policy om politik-artikeln.