Är det smartraid (OEM LSI-SAS kort) så måste de konfigureras innan något disk blir publikt synligt som enheter.
ctrl-S som redan sagt och det är tämligen primitivt och knöligt att hantera - bättre att använda HPE-DVD för att hantera det grafiskt och inte behöver leta som en idiot för en viss funktion som tex. hantering av write-cache. tror också Linux har några kommandoraders-program för att hantera dessa något mer vettigt.
Skall du köra mjukvaru-RAID (ZFS, LVM2, BTRFS, mdadm i linuxvärlden) så vill du sätta diskarna i motsvarande IT-mode så att var disk är egen enhet i OS senare.
En sak till - om använda LSI-SAS-kortet har egen RAM-cache och BBWC (batterimodul till disk-kontroller kortet) så måste den fungera - annars kommer du bli jätteledsen av dess skriv-prestanda då sådana här kort spärrar ofta automagiskt att köra inkopplade diskar med write-cache påslaget (det för att överleva plötslig strömavbrott bättre så att ev. RAID-strukturer inte blir trasiga - just det felet som gör att många NAS:ar kraschar och tappa data efter ofta flera strömavbrott med kort tid efter varandra och resynkning hinner påbörjas och fylla upp alla write-cache på diskar med ny data och mycket blir glömt vid nästa strömavbrott och RAID:ens integritet pajar av orsaken att de har write-cache påslagna på diskarna - och detta av prestandaskäl...).
Enterprise-diskar som dual-ports Seagate Cheetah-diskar har ingen write-cache att slå på diskarna utan bygger helt på att diskkontrollerkortet hanterar det hela med batteri, super-konding eller flash-baserad backup för att bibehålla write-cache:s data intakt vid plötsliga strömavbrott