Youtube skruvar upp mängden reklam innan videor

Permalänk
Medlem

Kör med uBlock Origin just nu så man slipper tack och lov reklamen. Dock har Twitch börjat kringgå det (det var väl bara en tidsfråga).

Börjar de köra med den här mängden reklam blir det ju också bara en tidsfråga innan folk mer och mer börjar använda alternativa tjänster.

Och folk må tycka att Youtube Premium är billigt just nu, men det här är ju givetvis bara ingångspriser. Om detta tillåts fortsätta så kommer det bli betydligt dyrare om några år och sedan bara öka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barak:

Jag vet att du redan fått din fråga besvarad och det var huvudanledningen till att även min senaste platta blev en android.

På android installerar man Duck-Duck browser. Men funkar givetvis bara om man surfar med Duck-Duck-browsern. Gör ingen skillnad på YT-appen.

Märkligt nog har jag aldrig surfat till YT med min Duck-duck-browser på mina android-enheter. Borde kolla!

Kollar just nu, det är därför jag dröjer, väntar på YT-reklam som kanske aldrig kommer..
Ha tålamod!

-Tålamodet behövde ni inte slösa med länge, REKLAMEN KOM OMEDELBART: Duck-duck-browsern på android funkar inte på YT. Dock funkar den 99-100% på "vanlig surf", alltså när jag åker buss och ska läsa diverse tidningar genom telefonen. Inte en annons! Samt sidorna laddas omedelbart och som extra bonus räcker mobilens batteri längre mellan laddningarna.

Så vitt jag vet i skrivande stund, om man inte går bananas på att "hacka telefonen", så är nog vanliga reklamblockerare+gammal dator som klarar 4k vid varenda skärm du "har", där du vill slippa reklam. Orkar inte lägga ner mer tid på att "slippa reklamen" än tiden jag "sparar" för att slippa reklamen. Rätt logiskt faktiskt. Enkla lösningar alltså.

Bonus som inte har med saken att göra, kom på den nu eftersom en gammal kollega cirka 1990 pratade om nästan samma. Lite om reklam faktiskt. Hjärnans "ram och rom" funkar knepigt. Bara njut! (Har alltså inte med ämnet att göra, det är bara "nördigt")

"Bonusen" kanske kan göra nytta ändå, för ni kan kolla om ni får reklam från YT om ni drar igång "snutten" utanför ett windowsystem/linuxsystem. (Som har adblocker. Får ni reklam, så har ni misslyckats.)

Sorry igen att jag drog igång en sån episk filmsnutt om nörderi, men men..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Lösningen du köper av YT på ett problem skapat av YT.

Riktig FTW ja

Det brukar väl ändå kallas prismodell snarare än problem?
Dvs, man har valen reklam eller premium om man vill nyttja tjänsten inom ramarna för vad användarvillkoren tillåter.

(Och de principiellt rätta valen för att slippa reklam, som båda skickar en bättre signal, är då förstås premium eller att skippa tjänsten)

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem

Matchar min erfarenhet, Youtube på Playstation blev helt oanvändbart till TVn för ett tag sedan efter att de skruvade upp mängden reklamsnuttar så mycket att det spelas reklam varannan minut av video, helt vansinnigt att de tycker det fortfarande inte räcker.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av NidoKing:

Adblock ska väl inte fungera i Chrome efter nyår har jag hört?

Förvånar mig inte alls, det började med Viper4Android och mer kommer det bli med all säkerhet. Vart har du hört det förresten?

Tur jag aldrig fastnat för youtube men är inte förvånad dock att dom gör såhär, rätt märkligt av dom dock att dom först tillåter viper4android, mängder av människor rotar sina telefoner många gånger enbart för just viper4android och sedan wips en dag så bestämmer dom sig att sätta stopp för alla appar
på en gång för streaming utan reklam (vilket jag kan förstå varför) men ändå, det hade ju inte varit allt för chockartat ifall om det kom ut att det EGENTLIGEN var Googles utvecklare bakom hela historien.

Edit: Harregud! Youtube Vanced menade jag, inte Viper4Android.

Google forces YouTube vanced to shut down 'due to legal reasons'

Undra om dom kan hota utvecklarna bakom adblocks apparna på samma vis? Låter långsökt men vem vet.

// wuseman

Permalänk
Skrivet av anon242437:

Ja det är fan förjävligt att folk ska ha betalt för tjänster/innehåll. Det måste upphöra NU

Dom får inte betalt för anonserna dom redan har? Att man slänget in 11st reklamfilmer och att dom kan vara 2min långa är enbart till för att folk ska ledsna och köpa deras tjänst. Rövhatteri med andra ord. Det är överdriften och baktanken man blir trött på.

Visa signatur

Moderkort: ASRock Z790 PG Lightning
Processor: Intel Core i7-13700K 3,4Ghz
Grafikkort: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
Ram: Corsair 32Gb DDR5 5600Mhz Vengeance S
SSD: Samsung 990 PRO 1TB M.2

Permalänk
Skrivet av Lagerlöf:

Lösningen du köper av YT på ett problem skapat av YT.

Riktig FTW ja

Nja är ju mer att det är inte gratis att driva alla servrar och youtube som plattform. De måste ju få in pengarna på något sätt. Det är inte dem som skapat problem i att behöva pengar.

Reklam blir ett nödvändigt ont att köra med om man vägrar betala för en tjänst. Eller så betalar man avgiften, likt netflix etc och bara njuter ^^

Permalänk
Medlem

Om adblock slutar fungera så slutar jag helt enkelt att titta på YouTube, det finns så många andra (bättre) nöjen här i världen än att egentligen slösa tid på en videosida.

Visa signatur

Arch Linux - i5 12500@4.75GHz - Asrock B760M PG Riptide - 32GB DDR5 6000MHz - RTX 2070 Super - 1TB SN770 - 1TB SN550 - U32PWQU 4K
Dell Latitude 7400 2 in 1 - Arch Linux - i5 8265u

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Lösningen du köper av YT på ett problem skapat av YT.

Riktig FTW ja

Lite friskt tolkat det där. Nu snackar vi inte om skadedjursbekämpare som fyller ditt hus med kackerlackor eller veterinärer som förgiftar din hund så de kan ta betalt för att fixa problemet. Du bestämmer dig själv för att använda en frivillig tjänst och har flera alternativ gällande hur du vill göra det.

Visa signatur

Smurf

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Förstår inte hur jag skulle tolka din kommentar annars.

Att inte gynna Google något alls är jävligt svårt med deras marknadsställning. Det är inte så att man har mycket val. Att dock kalla det "lite grann" som om jag hade något val är fan drygt. Visst skulle jag kunna dissa YouTube helt (brukar bli så när jag betalar för en streamingtjänst) men hur man ska kunna undvika Android om man inte heller vill köra iPhone? Det är fan omöjligt såvida man inte vill stå utan BankID. Jag har fan inget val om jag ska kunna delta i samhället. Hoppas att staten ta över e-legitimation och gör den tillgänglig även för Linux så lämnar jag Android också.

Vilken tur att jag skrev det då så att du kan se saker på ett annat sätt

Hur Android fungerar struntar jag fullständigt i, vi diskuterade YouTube, en tjänst du använder men inte vill betala för varken genom reklam eller prenumeration.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Likadant som vanlig tv snart då. kanske får skippa youtube på tv'n så man kan göra adblock på HTPC'n. Eller så tar jag tag i bekymret med att blocka skiten i routern...

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Eller installerar NewPipe om man använder Android.

Har jag fel app? Det första som hände när jag tryckte på sökfältet i NewPipe var att reklam med en timer dök upp. Lol!

Permalänk
Inaktiv

De behöver en konkurrent.

En lång reklam i början som är anpassad till något man är intresderad av vore okej men när det börjar spela upp fler reklamer så tappar jag oftast humöret och klickar bort skiten, så viktiga är inga videor. På datorn kör man givetvis adblock.

Permalänk
Skrivet av anon228747:

Varför betalar folk gladeligen för Game pass, Spotify och Netflix men inte Youtube premium? Några idéer?

Gick ut ur Netflix häromdagen. Finns Inget att se. Provar på Disney+ och fortsätter med HBO Max.
Använder bara TV och telefonen numera. Vanliga TV kanaler har jag lagt ner sedan ett tag tillbaka.
Youtube på tv har blivit en plåga för min del. Kan gå 2min. Ibland 5 min och ibland 20min.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinkefing:

Vet någon hur man installerar adblocker på iphone?

Tror inte du kan blockera annonser i Youtube-appen, men du kan installera adblocker för att blockera annonser i webbläsaren, ex 1blocker eller Adguard, och titta på Youtube genom webbläsaren. Eller så installerar du en webbläsare som redan har inbyggd adblock, som Firefox Focus eller Brave. Det finns även en del betalappar som kan användas för att förbättra Youtube-upplevelsen, som Vinegar - Tube Cleaner, som tar bort reklam och återställer en del funktioner som blivit Premium-exklusiva.

Så alternativen finns på IOS, men de är inte lika bra som på Android. Detta kanske det dock blir ändring på nu när girigheten flyttar in på allvar på Youtube.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon228747:

Varför betalar folk gladeligen för Game pass, Spotify och Netflix men inte Youtube premium? Några idéer?

Det kostar ju de plattformerna betydligt mer att erbjuda det material de har och dessutom slipper man ju inte reklam på YT fast man betalar..

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon910:

varför betala när det bara är att installera en adblocker? det är väl skillnad på ett gamepass och tuben,

Youtube music för 119 pesos/mån.

Permalänk
Medlem

Detta är väl ändå ett skämt?

Permalänk

Ublock på datorn.
Vivaldi browser på telefon.

Hur löser man detta på tv:en??

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Lösningen du köper av YT på ett problem skapat av YT.

Andra förslag på hur man finansierar den massiva infrastruktur som krävs för att drifta YT? En och annan GB lagring bl.a. som behövs.

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Likadant som vanlig tv snart då. kanske får skippa youtube på tv'n så man kan göra adblock på HTPC'n. Eller så tar jag tag i bekymret med att blocka skiten i routern...

Har experimenterat lite med det. Inte lyckats ännu. Merlin med Diversion etc. Reklamen ser ut att komma ifrån "samma stream" som videon vilket gör att det blir svårt att blockera utan att videon inte slutar funka heller. Säg till om du listar ut något.

Visa signatur

12600KF - NH-D15 - PRIME Z690 - Corsair 32GB - RTX 3070 - 2x SN570 500GB/1TB - RM750 - Meshify 2 C
Logitech G915 TKL - G Pro Wireless - Pro X - Odyssey G7 27"

Better Sweclockers

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Chippen2188:

...vi diskuterade YouTube, en tjänst du använder men inte vill betala för varken genom reklam eller prenumeration.

Stämmer och jag skulle inte bry mig om YouTube hamnade bakom paywall. Skulle skada dem mer än mig. Inte skulle jag betala då heller. YouTube är inte Netflix.

Skrivet av Haglund:

Har jag fel app? Det första som hände när jag tryckte på sökfältet i NewPipe var att reklam med en timer dök upp. Lol!

Låter skumt. Finns ingen reklam i NewPipe. Hämtar via F-Droid/Foxy Droid som också är installerat i telefonen.

Permalänk
Medlem

För mig är YouTube Premium en självklarhet, som ett sätt att stödja content creators. Tycker det är ett jäkligt märkligt synsätt att man ska få allt gratis. Vill eller kan man inte betala för sig så är det bra med ett gratis alternativ som är finansierat av reklam.

Jag är inget större fan av Google men infrastruktur, utvecklare etc kostar ju, så adblocks etc gynnar ingen förrutom användaren som vill utnyttja andra för sin egna bekvämlighet/snålhet.

Permalänk
Medlem

Youtube, dess distributionsplattform och innehållsskapare gör mer än tillräckligt med content för mig att jag betalar för premium direkt och t.o.m. prioriterar detta över ex. Netflix.

Men jag tror mycket klämmer i att när man klickar på något så vill man få upp informationen direkt och inte få en direkt reklampaus emellan. En ad-break i mitten eller mot slutet är bättre i förhållande.

Visa signatur

i7-2700K 5GHz | 32GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene | GTX 980 2-way SLI

Permalänk
Medlem

Tråkigt, kändes inte som att de kunde öka mer. Nu har jag premium men någon enstaka gång blir det att man kikar i en webbläsare där man inte är inloggad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CrispVanDahl:

Äntligen! tycker det är för lite reklam idag….

Älskar dessa reklamer på 20 - 60 minuter, barnen blir så glada när de kollar på youtuben. Så jag hoppar verkligen på fler. gärna fler inom filmen med. :)=

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Stämmer och jag skulle inte bry mig om YouTube hamnade bakom paywall. Skulle skada dem mer än mig. Inte skulle jag betala då heller. YouTube är inte Netflix.

Det är väl den här inställningen jag tycker är tråkig. Man ger långfingret till alla videoskapare på plattformen för att man själv anser sig ha rätten att få allt gratis.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tråkigt hur det blev, med de goda avsikterna i internets begynnelse. Allt skulle vara gratis, vilket tyvärr lett till att allt är annons-finansierat, vilket i sin tur ledde till "the attention economy" och unga teknokrater som optimerar sina algoritmer på sätt som skadar folkhälsan och samhället. Nu är folk vana att allt är "gratis", så svårt att ställa om hela internet-ekonomin.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Stämmer och jag skulle inte bry mig om YouTube hamnade bakom paywall. Skulle skada dem mer än mig. Inte skulle jag betala då heller. YouTube är inte Netflix.

Låter skumt. Finns ingen reklam i NewPipe. Hämtar via F-Droid/Foxy Droid som också är installerat i telefonen.

Jaha, jag hämtade via Google Play. Får testa senare

Permalänk
Medlem
Skrivet av tcntad:

Också en möjlighet. Ogillar dock att behöva installera fler appar än nödvändigt speciellt när YT-appen fungerar.
Hur kommer jag åt mitt flöde/prenumerationer?

Det finns importfunktion i Newpipe. Välj prenumerationer och sedan menyn uppe till höger. Följ instruktionerna så laddar du ner en fil ifrån Google som du sedan importerar.

Kör Googlefri telefon, så har inte YouTube appen installerad.
Newpipe fungerar ypperligt till dom få gånger jag tittar på video eller lyssnar på musik i mobilen.

Visa signatur

CPU: Ryzen 3600 | RAM: 16GB (2x8GB) Crucial | MB: Gigabyte B550M AORUS PRO-P | GPU: RX 6700XT MERC 319 | Chassi: FD Arc mini R2 | PSU: CM700V | SSD: Gigabyte NVMe 1TB | Monitor: LG 27GN800 | Input: CM Quick Fire TK, Roccat Kone Pure Optical, Steam Controller | OS: Garuda Linux

Steam Deck har tagit över datorn :)