Ser ni fortfarande på traditionella tv-kanaler?

Permalänk
Medlem

Ser inte på live-tv.
Kan kolla på vissa program från SVTplay, men då räknar jag det mer som VOD.
Har säkert ett antal tv kanaler som bakats in i hyran me jag har aldrig brytt mig om att koppla någon kabel till väggkontakten, 3 hål i väggen så jag antar att det från början va ComHem.

"Åh kl är 20.00, nu börjar X" Har inte fallit mig i smaken sen jag provade parabol för ca 10 år sedan.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

Har i princip inte kollat på linjär tv sen jag köpte en Apple TV 2011.

Permalänk
Medlem

ta en titt på dagens barnprogram så förstår du, tydligen ska mina barn ha ångest när dom tar bilen till mormor tycker SVT.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

Inte tittat på skogs-tv på många år, vi har inte ens antennkabeln inkopplad.

Permalänk
Medlem

Absolut!
Främst SVT och BBC dock. De andra är så jävla mycket skräpig reklam som jag kan spola förbi med Allente om det är nåt jag vill se.
Som tidigare sagts är det också ungefär samma saker på alla andra kanaler, nån som har nåt jobb som en gång om året blir lite spännande men ändå lyckas de spela episk musik ungefär 90% av tiden. Eller så är det en miljon klipp och alla inblandade måste konstant förklara vad de kände i varje ögonblick för folk är för tröga för att räkna ut att det är tråkigt att åka ut ur en tävling…

Permalänk
Medlem

Jag sålde TVn 2006 när jag flyttade hemifrån och dom försökte tvinga en att betala tvavgift när man inte ens ägde en TV. Kört enbart datorskärmar sedan dess 😀

Visa signatur

HAF 932 | Corsair H100i Pro RGB | Asus Z370-G Gaming | Intel i7 9700K @4.9GHZ | Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3200mhz | Gainward Nvidia RTX 3080 10GB | Samsung 970 EVO PLUS 250GB

Permalänk
Medlem

När jag är hos päronen blir det lite. Men själv kollar jag inget alls. Har inte ens en box för det.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Kollar inte längre.
Dock kan jag sakna barndomen, när mamma dukade fram räkor eller kronärtskockor med smör som man mumsade på medans man kollade på Loket.

Permalänk
Medlem

Nej, har inte ens kopplat in antenn kabeln. Reklam gör mig galen

Permalänk
Medlem

Hemma har jag inte sett linjär TV på närmare 15 år. Enda gången det inträffar är när vi besöker våra respektive föräldrar (70+).

Permalänk
Medlem

Jag har sagt upp vårt tv-abonnemang, onödigt o betala för något man aldrig använder, och när vi väl vill se något hinner vi inte på utsatt tid så det blir att vi kollar via play ändå.

Visa signatur

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Lian Li PC-O11 Air Mini • Ryzen 7 5800x3D • NZXT X63 • Asus TUF RTX 3070
• Asus B550-F • G.skill 2x16GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem

Aldrig tittat på linjär-TV sen jag lämnade boet för 17 år sedan. Hatar innehållet, hatar formatet, hatar den sociala inverkan dumburken har.

Ironiskt nog jobbar jag med det nu, universum är bra konstigt ibland.

Visa signatur

Gaming: 5800x, 32Gb Dual Rank B-Die 3800MHz 16-16-16-32, RTX4080S
Desktop: 4750G, 32Gb 3200MHz, A300 DeskMini Hotrod
På huvudet: ZMF Auteur & Verité closed, Feliks Echo 2, Topping E30

Permalänk
Medlem

Vem äger en TV och använder den som TV 2022? Kanske säger något hur hög medelåldern blivit på Sweclockers.

Aldrig ägt en TV och förstår helt ärligt inte vad grejen är.

Permalänk

Har inte haft tv kanaler på nog tio år. Finns ingen anledning

Visa signatur

Moderkort:asus prime x570 pro cpu: Amd ryzen 5600x cpucooler: corsair h70 Ramminne: 64 gb corsair vengance Gpu: AMD: rx 6800 16 gb psu: corsair RM1000i

Permalänk
Medlem

Jag kollar knappt på vanlig TV längre men jag har ett abonnemang med leveratörens grundutbud och ovanpå det har jag valt att betala för HD-kanaler det kostar mig 39kr i månaden allt som allt. Det känner jag kan vara värt det. Ibland har jag den igång för att få lite bakgrundsljud, då är det smidigt att slippa välja något men om det tittas på vanlig TV så är det barnen som kollar på SVT Barn. Skulle ändå säga att det är 95% streaming som den används till men när det väl är OS/VM etc så är det väldigt skönt att ha det. Det är 1 av 3 TV-apparater som är kopplade till TV-nätet här hemma.

Visa signatur

5700X3D | 4070 Super FE | B550M | G.skill 3600MHz CL16 | Predator X27U 1440p 240hz | Xtrfy M8 | Varmillo MX Silent | Steelseries Arctis Nova Pro W |

Permalänk

kör traditionella tv-kanaler och några streaming tjänster.

Visa signatur

Asus rog crosshair VII Hero x470. AMD 5800x Be quiet dark rock pro 4 cpu kylare. Corsair 3600mhz minne 32gig. Asus tuf 3080 oc grafikkort plus några ssd och mekaniska hårddiskar. Be quiet pure base 500DX vit datorlåda. En samsung G7 32 curved 240hz skärm plus en samsung 24 tum 60hz. Epos hörlurförstärkare. Epos H6pro closed hörlurar. Asus ROG mus och tangentbord

Permalänk
Medlem

Nope.
Köpte en TV 2016 som jag aldrig kopplade in till antennuttaget, saknade inte kanalerna, så jag har inte kopplat in någon antennkabel sedan dess.

Permalänk
Medlem

Har aldrig tittat på tradionell TV hemma under mitt vuxna liv, så tänkte inte börja nu direkt.
Faktum att jag aldrig ens ägt en TV förens i år...

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Slutade kolla på sånt efter tonåren, och redan då föredrogs oftast datorn eller böcker. Minns inte senast jag hade en antennkabel, säkert 15+ år sedan. Kan sakna det lite på julafton men SVT play duger ju gott.

Permalänk
Medlem

Ja. Tittar nästan enbart och helst på vanlig tv. Ger lite av en "live" känsla och känsla av gemenskap att titta på något samtidigt som förmodligen en hel del andra gör det. Bäst är förstås att titta på något som verkligen är direktsänt. Många program försöker ju till och med skapa en illusion av att vara direktsända fast de inte alls är det såsom Postkodmiljonären och På Spåret.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem

Ser i princip bara på spåret linjärt, men då sitter hela familjen framför tv:n, det är en social grej...Ja Kalle på julafton kan också bli linjärt kollad... All annan mediekonsumtion på skärm är streamat.

kom på att Kalle Anka brukar vi kolla på.
Permalänk
Medlem

Slutade titta på linjärt tv för 10+ år sen.
Visst har jag stora moderna platt TV men dom används uteslutande till Dator, strömmat innehåll & Youtube.

Antennsladden är förlängs kapat, antennen finns kvar, men jag påtänker att byta ur antennen med radio-amatör antenner så grannarna inte ser att jag har satt upp en ny antenn, dom är gamla och vill strax tro att dom får störningar.

Har inte sett reklaminnehåll sen Youtube premium lanserades, det enda som påminner mig hur irriterande livet med reklam var är när jag tänder för radion i bilen - då tänker jag...när kommer musiken? Det är ett par styck musik, typ en häftig och så en gråtande sång och sen 5-10 reklamer för Casino eller snabblån.

Orkar max 2-3 minuter med radio i Bilen.

Permalänk
Avstängd

Det är rån staten begår när dom tvingar på en skatt för att se något som man är ointresserad av att titta på. Det borde vara frivilligt hur mycket man vill ge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av keyser:

Nope.
Köpte en TV 2016 som jag aldrig kopplade in till antennuttaget, saknade inte kanalerna, så jag har inte kopplat in någon antennkabel sedan dess.

När vi flyttade för några år sen så orkade vi inte koppla in någon kabel eftersom vi då behövde skaffa en längre än den vi hade. Det var liksom droppen.

Permalänk
Medlem

Tittar aldrig längre på vanlig tv. Det är internet som gäller. Har kabel-tv som ingår i hyran. Men gjorde en städning i somras då jag slängde bort en massa onödiga prylar och skräp. Då åkte även antennsladden med. Så kan inte ens kolla på tv om jag nu mot förmodan skulle vilja det. Vilket jag längre inte vill. Det jag är intresserad av finns att ta del av på nätet.

Visa signatur

CPU: Intel 13700K GPU: Asus Geforce RTX 4090 TUF RAM: Corsair Vengeance 32GB DDR5 5600MHz CL36 Moderkort: ASUS Prime Z790-A WIFI PSU: Corsair RM1000x Shift SSD: WD Black SN850X 2TB Gen 4 Chassi: Fractal Design Define 7 Skärm: Samsung QN95B 75"

Permalänk

använder tv:n till spotify mest för njutning av musik, annars kan tv:n lika gärna slängas ur, förlorar inget på det. Blir mest datorn och internet när det gäller info.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snudge_B:

Kollar absolut på linjär TV, men det gäller främst Nyheter och Sport. Framför allt sport skulle jag vilja säga.

Vill dra det så långt som att ser du inte sporten på linjär TV så blir du fan lurad på dina pengar om du betalar för ett sportabonnemang. Det sämsta som hänt var ju när Telia köpte Champions League och fick för sig att det bara ska gå att streama. Blir fan förbannad på det! Dålig bitrate, fördröjningar på flera minuter, och ibland störningar i översändningen. Det är ju bara att jämföra en stream med en linjärsändning i HD så ser man ju direkt vilken man föredrar. Streamande sport borde ju kosta halva priset mot linjär-TV sänd dito.

Har CMore, och kollar på Fotbolls VM nu. Matcherna som sänds ser jag på TV4 för där sänds de linjärt (tidigare har även Cmore sänt på sina linjära kanaler, men det har de slutat med till detta mästerskap), drar dock igång appen mellan halvlek och mellan matcher för studiosnacket. Annars är ju matcherna på SVT guld värda, för det går att se linjärt och ingen reklam mellan halvlekarna.

Tvi vale säger jag för strömmande sport alltså!

Kommer ihåg den linjära TV:n när HD(720P) började komma.
Var man i 720P så var personerna inte lika snygga. Alla avarter var bortopererade eller bortsminkade i den linjära sändningen.
Tittade man sen på program i 720P så började man se att nästan alla personerna i TV var lika sjaskiga som alla andra i vanliga livet.

Har idag inte sett någon marksänd TV som inte är i 720P eller mer kanske någon gång. Men det kanske finns. Men hittar inget som inte är digitalt sänt så analoga kanaler måste vara väldigt sällsynta.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av abki:

Kommer ihåg den linjära TV:n när HD(720P) började komma.
Var man i 720P så var personerna inte lika snygga. Alla avarter var bortopererade eller bortsminkade i den linjära sändningen.
Tittade man sen på program i 720P så började man se att nästan alla personerna i TV var lika sjaskiga som alla andra i vanliga livet.

Har idag inte sett någon marksänd TV som inte är i 720P eller mer kanske någon gång. Men det kanske finns. Men hittar inget som inte är digitalt sänt så analoga kanaler måste vara väldigt sällsynta.

Nja. Jag kopplade in min "gratisbox" betalad av hyresvärden med gratisutbud för ett par år sedan, och min farsa kör med samma hela tiden, och de flesta kanalerna är inte "HD" utan vanlig SD 576p, dock digital vilket kanske gör bilden aningen bättre än den var förr. Det enda "HD" där är SVT.

Permalänk

Kör BARA med gamla traditionella tv-kanaler, marksända tom. Beror väl nästan enbart på att jag bor på landet, saknar fiber och kör dator via mobilt bredband (100GB trafik) och har dessutom en drygt 10 år gammal tv. Så då får man hushålla med trafiken så att den räcker till att betala räkningarna i slutet av varje månad.

Visa signatur

Öland är faktiskt ett ganska coolt landskap att bo i. Vanligtvis svala vårar och milda höstar, varma somrar och milda vintrar. Öland kallas ju allmänt för "solen och vindarnas ö" och visst kan det blåsa och förvandla Kalmarsund och Östersjön till ett rytande inferno. Men vanligtvis blåser det betydligt MINDRE än 30 dagar per år.
Cheers... Oland4ever.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Öland 4ever:

Kör BARA med gamla traditionella tv-kanaler, marksända tom. Beror väl nästan enbart på att jag bor på landet, saknar fiber och kör dator via mobilt bredband (100GB trafik) och har dessutom en drygt 10 år gammal tv. Så då får man hushålla med trafiken så att den räcker till att betala räkningarna i slutet av varje månad.

Jag får nån slags vag känsla av att du bor nånstans ute på Öland, kan det kanske kanske stämma?