Populäraste lösenordet 2022 är password

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av evil penguin:

Åtminstone som jag förstår det så har Microsoft, Apple, och Google alla bara sagt att de synkar nycklar mellan "sina egna enheter".

Som jag förstår det så har de någon lösning för att med QR-kod eller motsvarande låta en enhet (typiskt telefon, antar jag) logga in för en annan enhets räkning, så det kan ju delvis hantera problemet om man då t.ex. har alla sina nycklar på telefonen.

Men om du t.ex. byter från en Ios-baserad till en Android-baserad telefon så är du typ rökt... likaledes som du sajnat upp dig för en tjänst på din Windows-dator och sedan behöver logga in på din telefon.

Har gärna fel, är lite orolig att detta slår igenom utan att bli fixat med tanke på vilka aktörer som står bakom.

Jag förstår din oro. Hoppas det blir bättre än så. Google känns ju spontant som att de skulle tillåta synkning men frågan är väl vad Apple och Microsoft gör. Fast då Microsoft inte har en smarttelefon för vanligt folk så vore det bra korkat att låsa sina användare till deras datorer som inte finns med oss överallt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Jag har inte så bra koll på Passkeys men som jag förstod det har ju teknikjättarna gått ihop så man kan ju hoppas/tro att dessa kan funka på samtliga plattformar. Om man har telefonen oavsett Android/iOS så kan väl den användas för att logga in på valfri enhet eller fattar jag fel?

Problemet är inte att kunna logga in. Problemet är om du byter platforms så finns det idag inget sätt att föra över alla dina nycklar till nått annat.

Tex om du sparat 100-tals nycklar på din iPhone idag och du vill byta till Android så går de inte att föra över dem utan du måste logga in på varje tjänst och och byta nyckel.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av varget:

Problemet är inte att kunna logga in. Problemet är om du byter platforms så finns det idag inget sätt att föra över alla dina nycklar till nått annat.

Tex om du sparat 100-tals nycklar på din iPhone idag och du vill byta till Android så går de inte att föra över dem utan du måste logga in på varje tjänst och och byta nyckel.

Med andra ord, vad skulle Microsoft vinna på det? De enda som skulle vinna på det då är Apple och Google. Vi får hoppas att de går att synka/överföra i framtiden om inte annat är detta ett perfekt exempel på att lagar behövs. Kan tycka det är fel att företag ska kunna fatta beslut att låsa in användare hur som helst. Jag tror inte heller att vi kan förvänta oss att företagen ska prioritera oss framför sig själva.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Password:

Problemet många har är att de inte har något lösenordssystem så de glömmer, återställer och använder lätta lösenord. Hade en studiekamrat som använde samma ”Förnamn123” överallt.

Kan lära ut dessa tre steg.

Ett hemligt grundord/en grundfras t.ex. password.

Byt ut ett tecken mot en siffra och ett mot ett specialtecken: p&ssw0rd

En unik bokstav för varje applikation på valfri plats: Sp&ssw0rd (för sweclockers), Fp&ssw0rd (för flugsvamp), Op&ssw0rd (för onlyfans) etc.

Angripa substitutions-password är något som finns i alla cracking-program och det första man försöker med, så det är inte att anses som speciellt säkert och en av orsakerna som gör att de sticker ut gentemot sant slumpade tecken i password är att mängden specialtecken är för stor gentemot huvudordet och att placeringen av dessa är rätt förutsägbart.

En 3-ords passfras med skiljetecken mellan orden är i det avseendet betydligt säkrare av den enkla anledning att antalet tecken är oftast betydligt fler redan från början och många crack-program testar inte ens så långt i antalet tecken då det oftast bara jagar de lågt hängande frukterna med en rimlig beräkningsinsats per password.

Windows är av historiska orsaker (läs SMB v.1 och resterna av det som kan finnas kvar 'aktivt' även om det är 'avstängt') är inte säker med password med mindre än 15 tecken och att köra en 3-ords passfras med enkla ord gör det lätt att komma över totalt minst 15 tecken lång password och betydligt säkrare än ett 14 teckens password av slumpad modell pga. svagheterna som finns i SMB v.1 [3]

Men visst har man specialiserade cracker för att man vet att passfras används och som bara angriper passfraser så är 3 ord i passfrasen inte så överdrivet starkt skydd mot brute force och man känner till vilken ordlista (och språk) dessa baseras på - här är antalet ord/längden kung när det gäller att göra det svårangripet.

Skall man närma sig 78 bitar i entropi bör man dock ha 6-ord passfras från ett alfabet av 7776 ord [2] och att dessa slumpas fram. (78 bit entropi ger ungefär 50% chans att hitta den rätta kombinationen efter ca 3000 år med 1000 miljarder tester per sekund), och det hjälper inte att angriparen vet vilken ordlista som används.

Dom rätt stora listorna jag har på password i klarspråk så är knäckta/läckta 3-ords password väldigt sällsynta även om de existerar - går man upp i 5 eller 6 ord i sin passfras så är de i princip icke existerande såvida det är inte från läckor med password/passfras i klarspråk eller av kända citat från media och religiösa källor.

[1] Det var så jäkla illa att man fick förbjuda 'pdf' dokument som dokumenttyp i deras (oftast svindyra) dokumentationssystem då det totalhavererade annars när dessa två dokument stoppades in i systemet... och pdf använd väl aldrig någonsin i dokumentationsammanhang, eller hur...

[2] diceware-lista av ord - finns idag för olika språk, varför just 7776 är för att det är 5 kast med 6-sidig tärning per ord ur listan (6⁵ = 7776 = 12,92 bit) och att mängden ord i listan motsvarar ungefär antal engelska vanligt använda ord som Shannon använde sig av i sitt arbete som sedan är mer känd som Shannons lag och Shannons limit i informationsöverföringsteori över störda/brusade kanaler.

[3] i SMB v.1 man delar upp 14 tecken i grupper om 7 - sedan gör man versaler av gemena tecken vilket gör 7-grupps-tecken kan bara välja mellan 69 olika unika tecken vilket ger 6,1 bit entropi per tecken och med 7 tecken ger entropi av 42,76 bit vilket ger 7446353252589 möjliga kombinationer och med rigg som klarar 1 miljard Hash/s (DES i det här fallet) skulle det ta 7445 sekunder eller strax över 2 timmar för en fullständig brute force. folk skriver sällan mer än 10 tecken password och man paddar med '0' på det som inte anges för att fylla upp till 7 tecken i datafältet, så en brute-force attack behöver bara angripa 7 + 3 teckens password vara den sista går på delar av en sekund, ja millisekund..

Permalänk
Medlem

Lösenord Tid att knäcka
funplanet 18 minuter

Det är ju rätt bra ändå.
Tänk vad lång tid det skulle ta att knäcka tusentals lösenord om alla bytte till funplanet

(Nej inlägget är inte seriöst menat)

Permalänk
Inaktiv

https://9to5mac.com/2022/05/30/a-world-without-passwords/

Citat:

In theory, this is a simple problem to solve: just allow passkeys to be exported and imported in the same way passwords can be today. But given that FIDO is meant to be more secure than passwords, the alliance is reluctant to allow that.

The fear is that if users can easily move all their passkeys between providers, hackers may try to exploit this capability. For now, it’s unclear when or how FIDO might address that problem.

“It’s very hard to do it safely from the get-go, because if we give a mechanism without great care for someone to export all these keys, you know who’s going to show up first for that,” Srinivas says. “It’s not going to be the legitimate user.”

The most likely solution is to work with password manager companies like 1Password and LastPass, as they would be in need of a new role in a passwordless world. Both 1Password and Bitwarden are confident that this will happen – but we probably shouldn’t expect it when FIDO first launches, either late this year or early next.

Så externa lösenordshanterare kan få denna roll vilket å andra sidan borde konkurrera med teknikjättarnas inbyggda lösningar och det borde tvinga dem till att gör detsamma.

Permalänk
Medlem

Jag gillar mitt nuvarande system som jag använder i ett sammanhang som kräver lite extra säkerhet, utgår från lyrik i en sång jag gillar eller känt citat eller liknande som jag redan kommer ihåg, tar de första två bokstäverna i varje ord. L33Tifierar något och byter något mot ett icke-alphanumeriskt tecken (i regel vokaler), stor bokstav på ett eller två av de mer signifikanta orden.

Exempel, som jag nu aldrig kommer använda, ni kan ju försöka gissa låten, använd spoilers
th1$noPayoarRe

Borde nog gå över till en hanterare, men aldrig orkat sätta mig in i det.

Visa signatur

Redbox: Asrock B650 Lightning ATX, 7800x3D -20CCO, XFX 6950XT, 2x32GB Corsair Vengence 6400 CL32, WD SN770 2TB, Corsair RMe 1000, Lian Li Lancool 216, Peerless Assassin 120 SE
Purpbox: Z87-Pro, I5 4670K@4.2, Sapphire 290 TRI-X, 2x8GB Crucial Tactical@stock, Deep Silence 1
Samsung Evo 250+500GB + QVO 1TB, 2x1TB 7200RPM backup/lagring
Det var bättre förr: E5300 2600MHz -> 3640MHz, Celeron 300A -> 450MHz

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av e1m1:

Jag gillar mitt nuvarande system som jag använder i ett sammanhang som kräver lite extra säkerhet, utgår från lyrik i en sång jag gillar eller känt citat eller liknande som jag redan kommer ihåg, tar de första två bokstäverna i varje ord. L33Tifierar något och byter något mot ett annat tecken, stor bokstav på ett eller två av de mer signifikanta orden.

Exempel, som jag nu aldrig kommer använda, ni kan ju försöka gissa låten, använd spoilers
th1$noPayoarRe

Borde nog gå över till en hanterare, men aldrig orkat sätta mig in i det.

Gör det! Drog mig också länge för att skaffa en lösenordshanterare men det är så värt det. Orken att skaffa en lösenordshanterare äts upp flerfaldigt av att dagligen slippa knappa in lösenord, användarnamn eller annat som man också kan ha i lösenordshanteraren istället för att lagra det i en webbläsare eller dylikt (namn, adress, betalkort etc.). För inte glömma att man har koll på alla sidor man finns på.

Permalänk
Medlem

Den intressanta statistiken vore väl isf. huruvida aktuella lösenord är överrepresenterade hos dom som faktiskt får sina lösenord "knäckta". Annars är ju siffrorna över hur lång tid det tar att knäcka ett lösenord lika intressant som att säga "7 är högre än 5....".

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Xeonist:

Den intressanta statistiken vore väl isf. huruvida aktuella lösenord är överrepresenterade hos dom som faktiskt får sina lösenord "knäckta". Annars är ju siffrorna över hur lång tid det tar att knäcka ett lösenord lika intressant som att säga "7 är högre än 5....".

Vi får hoppas att politiker eller kändisar inte använder dessa lösenord för då är det bra illa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Med andra ord, vad skulle Microsoft vinna på det? De enda som skulle vinna på det då är Apple och Google. Vi får hoppas att de går att synka/överföra i framtiden om inte annat är detta ett perfekt exempel på att lagar behövs. Kan tycka det är fel att företag ska kunna fatta beslut att låsa in användare hur som helst. Jag tror inte heller att vi kan förvänta oss att företagen ska prioritera oss framför sig själva.

Som länkas här nedan så är det inte helt enkelt att göra detta säkert. I botten är det ju FIDO där man har nycklar i hårdvara och krypteringen sker i hårdvaran och inget man vill exportera till andra enheter. Men om du har en iphone idag kan du testa att logga in via QR och blåtand på tex https://webauthn.io/ i en annan webläsare.

Och jag vill understryka att varken Google eller Microsoft har släppt sin lösning ännu. Det är bara Apple i och med ios 16/ipados 16.1/macos 13 som gjort det. Där alla supportade plattformar har hårdvaruchip för att hantera nycklar och kryptering säkert på plattformen. Andorid och Windows är helt klart mer fragmenterat och långt ifrån alla har tpm på sin windows dator...

Permalänk
Medlem

Dessa siffror och lösenord säger ju inte i sig att det är många som använder dåliga lösenord?

Visa signatur

Intel i7 2600k @ 4.4Ghz | Palit GTX 1060 3GB | Asus Maximus IV Extreme P67 | Corsair Vengeance 16Gb | Corsair AX 850W 80+ Gold

Permalänk
Skrivet av flashen:

Mina päron har samma lösenord till allt men lyckas ändå glömma vad dom har och man får den fina frågan, vet du vad det är? Ja, tragiskt nog gör jag det! Ska ta tag i det och försöka få över dom till Bitwarden men dom är svåra att övertala

Jag lyckades övertyga mina föräldrar om att i alla fall skriva ner sina passwords som de hela tiden glömde. Nu glömmer de istället att de har dem nedsrkivna, trots att de alla finns i samma samling lappar, som ligger på samma plats (inte vid datorn).

Varje gång jag kommer hem och visar dem var de ligger så säger de: "- Ja just det!"

Jag drömmer om att flytta dem till Bitwarden men är ännu osäker på om de någonsin skulle kunna lära sig vad det är för något och hur man använder det.

Suck...

Visa signatur

||Wintel PC|3*Mac mini|Xbox One S|Synology DS918+||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Purrfected:

För de som inte vill köra LastPass brukar jag rekommendera en ramsa med ord istället, byta ut ett ord beroende på sida, så länge det är långt och gärna med svenska tecken samt mellanslag så är det säkert, klassiker exemplet brukar vara
Jag_Handlar 36-Pizzor På facebook!
Bästa hade ju varit att lägga in en stor bokstav mitt i ett ord, och/eller felstava ett ord, men jag skulle ändå säga att ovanstående är säkert nog.

Man ska _aldrig_ ha mellanslag i lösenord, en del program klipper lösenordet efter mellanslaget.

Permalänk
Medlem

polaren hade en dator på jobb, handskrivet lösenord, klistrat på skärmen…
ca 15 bokstäver/tecken slutade på C
efter 14 försök gav han upp & kallade på personen som skrivit lappen
”nänä det är inget c, det är en parantes”😁

Visa signatur

i9 13900KS, RTX 4090,64GB DDR5 7000MHz CL34, 2 + 2 TB NVMe Gen4 x4 - Win11 @ LG OLED42C3 💦 - kyld
Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 5800H | 32GB | RTX 3070 | 1 + 2 TB NVMe | 165Hz | QHD
Xbox Series X - 3 TB intern, Nintendo Switch <- dammsamlare
HTPC - Mac mini M1 | 16 GB | 2 TB SSD, sovrum: i7 2600K 1080 Ti

Permalänk
Skrivet av Strumpa:

Dessa siffror och lösenord säger ju inte i sig att det är många som använder dåliga lösenord?

Nej, eller hur. Att enkla lösenord hamnar i topp när man jämför de vanligaste är ju självklart.

Det som jag kan tycka har något slags nyhetsvärde är att #7 funlpanet, #13 iloveyou och #19 kalle kvalade in sig på listan. Exceptionellt konstigt också att "asdfasdf" inte är med över huvud taget, oväntat för mig, men det kanske är att folk inte vilar sina händer på "home row"? Hur kan man välja "qwerty" som kräver förflyttning av handen istället liksom?

Jag tycker att Nordpass borde erbjuda sig att sponsra artikeln i efterhand och att man till 2023 antingen slopar den här artikeln, eller belyser problematiken med dåliga lösenord utifrån något mer substantiellt, tex hur vanligt det är att man använder dåliga lösenord eller hur stor roll det spelar att man gör det när kontona i sig inte har någon skyddsvärd info eller om det finns bättre sätt för näthandlare att autentisera sina kunder, exvis sms-verifiering. Som det är nu så känns detta som en reklamartikel som SweC inte fått betalt för.

För övrigt så störde jag mig på den här topplistan även när den presenterades som en reklamkampanj för några år sen. Behöver man använda statistik så bedrägligt för att motivera sin lösenordshanterare så kanske det är något osunt i produkten eller prissättningen. Ok att reklambudskap behöver vara roliga för att slå igenom, men behöver de verkligen inte vara åtminstone lite rationella.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZPQ:

Man ska _aldrig_ ha mellanslag i lösenord, en del program klipper lösenordet efter mellanslaget.

Byt program
Nej men så är det, exakt därför jag kör det på många ställen, för många brute force verktyg har samma problem. Samma med svenska tecken.
Det finns de som klarar bägge, men du slipper en hel del script kiddies iaf.

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem
Skrivet av varget:

Jag måste missförstått vad du refererade till. Jag klicka tillbaka till din kommentar och förstår inte i vilket sammanhang det handla om.

Säkerheten är för mig en kedja av olikt starka länkar. Nycklar som hålls bakom t.ex biometri tycker jag är en svag funktion om det används som gatekeeper till många länkar i kedjan.

Låt oss säga att du kan emulera input för biometri med t.ex ett falsk ansikte eller fingeravtryck, då skulle alla nycklar på alla enheter som använder just det som input vara tillgängliga. Om du loggar in i Windows med biometri, plus att biometri används för nycklarna till webauthn så har du egentligen en attackvektor som ger all access.

Kombinera med 2fa på en annan enhet så har du ytterliggare en gatekeeper. Logga in i Windows med ett lösenord i stället med lösenord eller en hårdvarunyckel så har du ytterliggare en. Etc, etc. Lager på lager.

Det som är till biometrins fördel är att det är ett fysiskt lager, så vida det inte finns några buggar i chippen. Nackdelen är att input till biometri ofta är tillgängligt genom foton eller avtryck.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joqqe:

Bland det osäkraste jag har sett på arbetsplatser skulle nog ändå vara formatet [årstid] + [år].

Vänta tills du ser en arbetsplats med mainframe som inte hanterar lösenord över 10 tecken.

Alla är tvingade att ha lösenord på 5-9 tecken, inga åäö, inga specialtecken.

Några av Sveriges största företag kör så...

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem

Efter att jag bytte från ASSword666 till P155mAsTeR&&& så har jag inte blivit knäckt en enda gång.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Sötast

'Jag har blivit "HACKAD"'

Yeah... sure.....Gissar de som blivit "HACKADE" i 99/100 fall bara har världens mest obvious lösenord.

Själv använder jag Sommar2017. För alla riktiga hackers vet att man använder Sommar2022 nu. Så jag är säker!

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

Jag älskar ändå att Sweclockers cencurerar när man råkar skriva sitt lösenord i forumet här.

Typ så här: hunter2

Du måste ju använda fet stil om det ska fungera…

Så här: ************

Permalänk
Medlem
Skrivet av Enlightener:

Nu får du gärna upplysa mig, eftersom jag inte är någon cybersäkerhetsexpert (Och heller inte den som utvecklar SweClockers säkerhetsverktyg), men är webauthn den allmänt vedertagna standarden alla använder eller den tveklöst bästa lösningen?

Jag hade rekommenderat att kolla på samma OTP-lösning som microsoft/google authenticator:

https://github.com/google/google-authenticator/wiki/Key-Uri-F...

https://freeotp.github.io/qrcode.html

Permalänk
Medlem

Det här klippet tycker jag passar i den här tråden för det visar hur man gör för att knäcka lösenord.

Permalänk
Medlem

Kommer aldrig ihåg mina lösenord. Något fel på mig kanske?

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Finns det någon gratis lösenordshanterare man kan köra lokalt då?
Så får man väl backa databasen eller nått till någon molntjänst eller något sådant.

Helst vill man ju ha med MFA också för själva inloggningen till den iallafall.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Geckod:

Finns det någon gratis lösenordshanterare man kan köra lokalt då?
Så får man väl backa databasen eller nått till någon molntjänst eller något sådant.

Helst vill man ju ha med MFA också för själva inloggningen till den iallafall.

Om det ska vara något helt lokalt så är det väl främst Keepass och dess derivat som brukar komma upp. Skulle föreslå https://keepassxc.org/ isf.

För den stora massan känns ju dock synk + mer direkt integration aktuellt, och då skulle jag föreslå Bitwarden https://bitwarden.com/

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Det jag undrar lite är väl när delarna i den där databasen hämtats från olika källor.

Alltså består den där 3TB databasen med lösenord av en samlingshög som ökar mer och mer för varje år så består ju mycket av innehållet av gammalt material. Det skulle innebära att det blir svårt att utvärdera lösenordstrender över tid.

Ska man kunna säga något om trender och utveckling av lösenordsval per år så bör man väl egentligen bara titta på innehållet i läckor som är färska. Från senaste året.

Det är möjligt att det är precis så de gjort!
Men jag har svårt att se något om metodiken på den fronten från hemsidan.

Någon som vet mer om metodiken och urvalet av data?

Ska du behöva vara källkritisk och faktiskt kontrollera hur forskare faktiskt tagit fram sitt material, då ska du ju inte vara på internet. Här sväljer vi allt med hull och hår.
Begone!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kelthar:

Säkerheten är för mig en kedja av olikt starka länkar. Nycklar som hålls bakom t.ex biometri tycker jag är en svag funktion om det används som gatekeeper till många länkar i kedjan.

Låt oss säga att du kan emulera input för biometri med t.ex ett falsk ansikte eller fingeravtryck, då skulle alla nycklar på alla enheter som använder just det som input vara tillgängliga. Om du loggar in i Windows med biometri, plus att biometri används för nycklarna till webauthn så har du egentligen en attackvektor som ger all access.

Kombinera med 2fa på en annan enhet så har du ytterliggare en gatekeeper. Logga in i Windows med ett lösenord i stället med lösenord eller en hårdvarunyckel så har du ytterliggare en. Etc, etc. Lager på lager.

Det som är till biometrins fördel är att det är ett fysiskt lager, så vida det inte finns några buggar i chippen. Nackdelen är att input till biometri ofta är tillgängligt genom foton eller avtryck.

Så klart det är en kedja där den svagaste länken är det som utnyttjas. Och här är nog användaren i fokus skulle jag vilja påstå. Som jag ser det så är den stora fördel med biometri är att man kan fråga om autentisering oftare än vad man gör idag. Så kan man få bukt med sessioner som är långlivade och överlever byte av IP adresser. Finns ju en anledning varför banker frågar om verifiering varje gång du vill logga in och för varje transaktion du gör.

Jag antar att de flesta har sina 2FA i dag i mobilen, i bästa fall skyddade med biometri så för den stora massan ser jag detta som ett bra steg framåt. Det hindrar ju inte att man fortfarande kan ha flera lager där man behöver det.

Permalänk
Medlem

Fundering; Eftersom 12345 och 123456789 tar lika kort tid att knäcka enligt den här listan, hur många siffror måste man addera för att lösenordet ska bli säkrare?
från 5 till 9 ökade inte säkerheten alls men om man exempelvis skulle köra med 12345678910111213141516 eller kanske fortsätta till 20 eller 100 skulle det fortfarande vara superlätt eller blir det svårare redan efter kanske 16 tal?
Tycker att det borde vara hyfsat stor skillnad redan mellan 5 och 9 siffror och har svårt att köpa att det går lika fort.
Edit:
Googlade "test my password" och första träffen var "passwordmonster" enligt den sidan skulle siffrorna 1-20 ta 31 tusen år att knäcka... Låter starkt nog om det nu stämmer