Permalänk

Tekniknörd, en livsstil!

Jag förstår inte de som inte kan se glädjen och stoltheten i att göra något extra bra.
Att sätta ihop en dator som funkar men inte vilja lägga ner tiden att dra kablar snyggt osv.
Jag har haft panikångest och vanlig ångest och har lärt mig att genom att tänka igenom "projekt" och ta den extra tiden att tex göra rent gängorna och bultarna samt fetta in dem + baksidan av fälgen vid byte av vinter/sommardäck ger mig ett inre lugn.
Meka med motorcykeln är samma sak.
Det får ta tid.
Att fästa upp hyllor på väggar med dålig puts gör att belönas omgående om man använder bra borr, kör lite djupare och använder rätt plugg o skruv.
Jag är ingen snickare men tänker efter innan och samlar ihop saker som behövs till just det projektet.
Just nu är jag mitt uppe i ihopsamlandet av delar till att för första gången köra med hardtubes till vattenkylning.
Man ser verkligen fram emot dagen det ska sättas ihop.
Datorn står o går nu men sjuk som man är jag beredd på att riva ner den helt och börja om från början fast nu med en massa nya delar.
Varför? Några db tystare och förhoppningsvis betydligt svalare, framförallt grafikkortet som låter rätt bra när man spelar.
Men framförallt för att det är kul och för att känna den inre tillfredsställelsen att ha gjort något riktigt bra.

Så...
Är du med en tekniknörd?

Permalänk
Medlem

Jo, det vågar jag säga! Är nog inte typen som folk spontant skulle tänka va en "nörd". Men det är just det jag är! För mig är nörden den som gör det där lilla extra, en person med passion! För mig har tekniken alltid varit intressant och fascinerande, från min första pc med nån gammal 233mhz processor, dumburk med turboknapp, till purfärsk hårdvara i proxmox virtualiserings server. I början var en dammsugning av råttbot i datorn tillräckligt för att datorn skulle kännas snabbare ;). Idag gör jag gärna som TS och gör det till en heldag någon gång om året, gärna en söndag, där kylpasta skall bytas, damm avlägsnas och kablar stramas åt. Idag är inte själva spelen det intressanta längre, däremot är att optimera prestandan och krama ur det absolut maximala av hårdvaran den resa jag njuter mest av. Detta rinner som du skriver även över i andra delar av livet, hamnade själv i en lång period av "mekintresse" där jag var på både bil och mc, konsoler, mjukvara, telefoner mm mm mm.

Kul trådstart!

Permalänk
Medlem

Älskar teknik och nya prylar men att lägga ner ett par-tre timmar extra för något jag aldrig kommer se eller vara berörd av ligger inte i min natur. Har solida paneler på mitt chassi och så länge luftflödet inte störs så bryr jag mig inte jättemycket om hur det ser ut på insidan.

Permalänk
Medlem

Valde "Bara det jag tycker är skoj". Jag är väl generellt sett ganska teknikintresserad och nördar väl ner mig i vissa projekt (som mitt senaste datorbygge t.ex.). Men det är långt ifrån alla projekt eller ämnen inom teknik där jag går "all in". Med mitt senaste datorbygge så ansträngde jag mig faktiskt med kabeldragning m.m. trots att man inte ser det utifrån, eftersom jag har solida sidor på chassit (ingen insyn).

Permalänk

Älskade teknik, men har på äldre dar blivit en snåljåp..

Det finns så mycket som jag är trög i att skaffa, som fastighetsautomation, elbil, enklare belysning i hemmet. Jag funderade lite på Philips Hue, men ett vettigt enligt mig grundsystem går på 10 000kr för att få några lampor.

Så jag håller nere på pengarna privat, men använder dyr utrustning i arbetslivet.

Permalänk
Medlem

Älskar teknik och nya prylar men nördar bara ner mig i sådant som verkligen intresserar mig.

Permalänk
Föredetting

Det finns inget tråkigare än att skruva på saker som används till vardags. Därför köper jag aktivt chassin med plåtpaneler för att slippa lida av att se eländet. Gör väl rent på damm ett par gånger om året eller när jag byter ut någon komponent på sin höjd. Sedan skiter jag nästan fullständigt i en dators estetik, prestanda är mycket viktigare. Bara den inte lyser eller väsnas allt för mycket.

Samma går igen med fordonsparken hos mig. Det finns nöjesfordon där allt får ta tid, där det nästan är lite roligt att tvätta, serva och hålla saker i gott skick. Sedan finns bruksbilar, de skruvar jag på för att jag måste. Därmed inte sagt att det görs dåligt, men det görs för att det är nödvändigt.

Kommer inte installera en enda smart grej i mitt hus heller, det finns tillräckligt med attackytor för folk som vill jävlas som det är. Däremot har jag precis köpt ett par Dreame D9 som ska få offline-firmware, sådant lägger jag gärna lite tid på.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Medlem

Jag älskar allt tekniskt och gräver ofta ner mig snabbt när jag hittar en ny hobby.

Har har haft väldigt många t.ex.
Började intressera mig för gitarrer hade vid en tidpunkt 6 gitarrer och en bas, nu har jag 5 varav 2 har jag byggt själv.

Intresset för datorer tog fart också och gick ifrån att ha en Packard Bell till att bygga mina egna datorer med vattenkylning och fastnade här på sweclockers. Har byggt min egen dator med vattenkylning sen 2012.

Har alltid gillat fordon så när jag hade råd skaffade jag mig min första motorcykel, renoverade nästan allt utom motorn(den var precis renoverad vid köp), renovera gaffeln, styrlager, plast, klädde om sadeln, moddade luftlådan, fixade rätt munstycken till förgasaren, byggde om bakre ramen för att få ett litet facelift med plast från nyare modell. Är inne på andra motorcykeln nu fixar med quick shift och mappar.

Köpte 3D skrivare från kina modade den från ok till en superbra skrivare, designade en egen från delar jag hade över, gick en 2 årig YH kurs i 3D teknik och om det inte var för corona så hade jag nog jobbat med det idag. Har 3 st 3D skrivare.

Tog programmering seriöst, lärde mig ett par språk, lärde mig IOT/embedded/elektronik vid sidan och jobbar nu som mjukvaruingenjör.

Började fixa lite med en NAS för ett par år sen och det har nu utvecklats till att jag köpt två gamla servrar, kör lite VMs och containers med div., funderar på att bygga en rack och 10Gbit nätverk hemma.

Permalänk
Skrivet av swesen:

Imponerande!