Test: AMD Ryzen 7 7800X3D – spelprocessorn du väntat på

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Skulle vara riktigt spännande om någon kunde ge en riktigt bra förklaring varför (nästan) alla spel ser en boost från väldigt stor cache medan i princip inget annat ser någon relevant vinst alls... Det är långt ifrån uppenbart varför och att det är så blev uppenbart redan vid lansering av i7-5995C.

En sak som nog är relevant för den förklaringen är exakt vilka fall stor cache påverkar.

Ställer tar man SweC tester och jämfört 7800X3D mot 13900KS finns ett par rätt tydliga trender.

1. 7800X3D har ett större försprång i genomsnittlig FPS jämfört med lägsta FPS, i 720p med 4090 är genomsnittlig FPS 14 % högre medan fördelen är 7 % i lägsta FPS

2. Sorterar man sedan de 12 testade titlarna efter uppmätt FPS kan man också notera att 7800X3D har störst fördel i titlar med väldigt hög FPS.

I den 3:e-del med högst FPS är fördelen för 7800X3D hela 19 % (d.v.s. faktiskt statistiskt relevant) .

I den 3:e-del med lägst FPS (d.v.s. där skillnad i prestanda är som mest kritiskt) är det jämt skägg, 0 % skillnad.

D.v.s det verkar att vid riktigt hög FPS (lägsta FPS på övre 3:e-delen är faktiskt >390 FPS i genomsnitt...) lyfter stor CPU-cache bort en relevant flaskhals. Men vid de mest tungdrivna titlarna (den lägre 3:e-delen har dock fortfarande en lägsta FPS på >140 FPS) verkar stor cache vara mindre viktigt.

Tittar man på de 3 mest tungdrivna titlarna har faktiskt 13900KS 8 % bättre lägsta FPS jämfört med 7800X3D,

Så de mest tungdrivna titlarna känns "logisk": de är begränsade av rå beräkningskraft, den är högre hos de 13000/7000 modeller med högsta single-core frekvens. Men vid högre FPS flyttas flaskhalsen från rå beräkningskraft till något annat. Det "något annat" gillar uppenbarligen stor CPU-cache, men vad är det???

Du glömde att peta in någonting om m1/m2:s överlägsenhet, men det vi ska ta med oss från detta är alltså att denna är inte snabbast, många kanske tycker det men intel är alltså bättre 👍

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin:

Tja!

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det må vara mycket kritik från gamla rävar i forumet men det finns också en stark vilja om förnyelse kring SweClockers där vi behöver prova nya sätt. Det innebär att vi testar, förnyar, tänker om, resursfördelar och även ”fått ökad personalomsättning” som de flesta märkt just för att hitta det bästa för SweClockers och alla läsare.

SweClockers kan inte vara kvar på tidigt 2000-tal och behöver utvecklas för framtiden. Det går inte tillgodose alla viljor och ni åker ni som är vana vid djup-djupa recensioner på en del stryk. Kan intyga att Calle vet vad han pratar om och rekommenderar, vill man läsa på mer finns dussintals källor och det är så information bäst nyttjas.

Fortsätt ös in feedback och gör den konstruktiv. Kom med förslag. Även ni som tycker men helst inte skriver något, vi behöver allas feedback.

Finns det några fördelar med kortare recensioner - vad skulle det kunna vara?

Förnyelse kan vara grymt bra och roligt (se bara på nya sidan!).

Men om en del av förnyelsen innebär att banta recensioner så det knappt finns någon information att tillgå (som denna gång) kan ju inte vara rätt väg att gå. Nu vet jag inte riktigt om jag uppfattat rätt här, men recensionen på 7800X3D blev väl inte så bra som det var tänkt eller? Detta var väl inte en recension där ni ville pröva något nytt och medvetet valde att plocka bort en massa tester och grafer i ett led till förnyelse? Utan något som skedde mot er vilja pga av olika förutsättningar som uppstod?

För I sådana fall så räcker de ju att säga, ta nya tag och hoppas att de blir bättre inför nästa recension. Shit happens.

Men om denna recension ingår i någon förnyelse process ni provar så måste jag protestera ilsket och högljutt!

Jag ser mig inte själv som en gammal räv här. Visst jag har varit medlem relativt länge och läser nyheter och recensioner dagligen, framförallt när jag själv ska köpa något. Jag överklockar inte och jag rentav hatar att bygga datorer. Men vanligtvis brukar jag läsa en recension här och efteråt känna mig informerad inför ett köp. Visserligen brukar jag alltid ändå läsa andra recensioner då det inte skadar att få synpunkter från flera håll. Men denna gången så kändes det mest som jag slösade bort min tid här.

Du frågar om fördelar med kortare recensioner. Svår fråga faktiskt. En CPU är ju rätt liten i sig men kan ju skrivas många många sidor med relevant information inför ett köp. En kort CPU recension ser jag faktiskt ingen fördel med. Som jag ser det så måste en CPU recension innehålla X antal viktiga delar för att uppnå godkänt. Sedan kan man utöka med ännu mer om tid finns. Men Denna recensionen uppnår tyvärr inte ens godkänt (in my opinion).

Vill ni ha kortare recensioner får ni ju nästan skriva två. En för de lata och oinsatta och en för de som vill ta ett bra beslut inför ett köp. Men Är man lat och oinsatt och inte vill läsa alla grafer så får man ju läsa slutsatsen... Det är ju därför den finns där. DET är ju den korta recensionen. En kort recension innebär ju att man förlitar sig på skribentens förmåga och låter denna bestämma åt en. Då räcker det med ett part korta rader. Köp eller köp inte.

Visa signatur

Case: Fractal Design Torrent Solid Black MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI CPU: AMD Ryxen 7 7800X3D CPU cooler: Noctua NH-D15 RAM: G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz CL30 32GB GPU: MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO 12G PSU: ROG Strix 1000W Gold Aura Edition M2: Kingston Fury Renegade 2TB Fans: 4x Noctua NF-A12x25
Monitor: ASUS ROG Swift PG27AQDM 27" 240Hz 1440p OLED QHD Mouse: Razer DeathAdder v3 Pro Wireless
Mousepad:
InfinityMice Speed V2 Keyboard: Wooting Two HE Headset: Audeze Maxwell Mic: Blue Yeti X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Just Hardware Unboxed verkar ju hinna med helt galet mycket tester per tidsenhet.

Men undrar om HUB inte kapar en del hörn som inte borde kapas... Har nu hunnit kika på hyfsat med tester av 7800X3D. Har tidigare haft känslan att just HUB ofta haft "avvikande resultat", så tänkte göra en lite mer konkret jämförelse.

Cyberpunk är ett spel i som i princip alla som testat denna CPU haft med, så använde den som "mätsticka". Här är det uppenbart att just HUBs resultat avviker rätt mycket från många andra webbplatser. SweClockers, ComputerBase, Gamers Nexus, Linus Tech Tips och Eurogamer har alla uppmätt att 13900K har högre 1%-low i denna titel, HUBs resultat pekar i stället på det omvända.

Det är långt ifrån den enda gången just HUB fått avvikande värden. En förklaring har varit att de ibland använt andra CPU-modeller än övriga, andra GPUer än övriga. I detta fall handlar det om samma GPU (RTX4090) och resultaten skiljer på samma CPU-modeller övriga använder.

En fult förklaringen är att den statistiska osäkerheten är så pass stor att alla i praktiken har rätt. Fast stämmer det här betyder det att relativ prestanda mellan två CPU-modeller har en varians på +/- 10-15 % (d.v.s. vi kan överhuvudtaget inte säga något om vilken CPU som faktiskt är snabbast). Eller så finns det en högst relevant skillnad mellan HUB och alla övriga i vad man testar.

Eller så kapar HUB allt för mycket hörn för att kunna prestera mer data än de flesta andra, det gör i så fall HUBs resultat rätt poänglösa.

Har faktiskt ingen aning vad som är sant här!

För inte så länge sedan länkades en reddit-tråd med processor-prestanda översikt över alla spel som fanns i dessa recensioner. HUB hamnade runt toppen andra kända recensenter hamnade runt botten. Det finns tusentals olika test scenarion så att till och med på samma inställningar kan det skilja sig åt är inte konstigt då samma benchmark sektioner inte nödvändigtvis alltid används.

Just för HUB har anledningen till deras relativt bra resultat uppdagats dock. Dom använder ett visst Gigabyte moderkort, och så som dom själv visat så är ryzen 7000 serien långt mycket mer minnes-kännsliga än intels raptor lake. Gigabyte har helt enkelt mycket aggressivare minnes-timings (samt att dom hade ResizableBar för alla processorer i tidigare tester vilket var väldigt dåligt för intel processorer i vissa spel, nvidia har dock fixat det nu i dessa spel)

Den statiska osäkerheten har inget med detta att göra då olika fall mäts. HUBs resultat kommer matcha bättre med gigabyte kort med qvl minnen (kanske) eller manuellt trimmade timings. Med ett generellt moderkort och minnen så lär intel prestera bättre då minnes hastighet/timings är mindre viktigt.

Sedan att säg x processor i 1080p Ultra jämförs med 1080p Ultra i samma spel i två olika recensioner jämförs kan även dessa vara två olika test-scenarion. Då den faktiska platsen i spelen spelar roll eller om det är i ett för-definierat benchmark scenario. Äpplen och päron i olika färger osv....

Edit: kort version om tanken på minnes timings skrämmer dig kommer antagligen en raptor lake processor vara bättre än en 7700X vilket är den bästa icke X3D processorn från AMD. Detta även om du har ett Gigabyte moderkort då det inte är så lätt att veta vilka timings dina minnen kommer få med ditt moderkort.

Permalänk
Medlem

Blev ett inköp idag genom webhallen, dags att uppgradera mig från min kära 6700k.

Vidhåller en del av kritiken/feedbacken här inne. Jag förstår varför speltesterna kördes i lägre upplösningar men då betyget är baserad på "prestanda per krona" eller "bang for the buck" så känns det rätt haltande att inte köra några speltester i 1440p eller 4K.

Mest "Bang for the buck" skulle lika gärna kunna vara en annan processor i de testerna.

Sen saknar jag också jämförelse med 5800x3d.

Med det sagt så önskar jag Calle och alla andra en Glad påsk!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Vet inte om det är någon poäng när HUBs video gör samma sak (i dagsläget, med äldre CPUer som jämförelse). Svårt att få ett bättre resultat än vad de fick.

Länkar den igen utifall du eller andra missade: https://www.youtube.com/watch?v=Zy3w-VZyoiM

De testar med 1070, 3060, 3080 och 4090, kombinerat med i7 8600K, Ryzen 2600X, i3 13100 och i9 13900K.

Replikation skadar aldrig. Ett sweclockers test lär antagligen vara annorlunda i någon mån. Om det aldrig är värt att test ngt som ngn annan har testat så finns det väl föga anledning för Sweclockers att äns recensera 7800X3D. En hel del andra har ju redan eller samtidigt gjort det.

Det känns lite som att budgeten för Sweclockers recensioner har minskat på sistone. Måhända att special-content får mindre views. Men gissar på att det skapar good will och referenspunkter för framtiden. Jag går ofta tillbaka till tidigare Sweclockers recensioner för att kunna göra historiska resonemang. Om Sweclockers tappar det som med senare recensioner ser jag inte varför jag ska använda Sweclockers.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin:

Tja!

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det innebär också att han inte kan visa hela sitt register av kunskap och kompetens utan man måste faktiskt lita på att människan vet vad han pratar om nu. Det må vara mycket kritik från gamla rävar i forumet men det finns också en stark vilja om förnyelse kring SweClockers i att behöva prova nya sätt.

Det innebär att vi testar, förnyar, tänker om, resursfördelar och även ”fått ökad personalomsättning” som de flesta märkt just för att hitta det bästa för SweClockers och alla läsare. Det är jäkla tufft att vara redaktör i ett öppet community som SweClockers, det ställer väldigt höga krav på stress, på en själv etc. Och det är enkelt att ställa krav bakom en skärm, men kom och hälsa på och se hur redaktionen jobbar istället, vilka utmaningar man tampas med så kommer du själva förstå kapaciteten som behövs.

Många pekar på att andra lyckas, men se gärna även hur många hårdvarusajter det finns kvar idag i Sverige och i världen. Alla har sina unika styrkor / utmaningar och SweClockers står starkt efter 24 år.

Du kan själv bidra, genom konstruktiva inlägg, genom att hämta in andra källor och diskutera. Vi är ett community, det innebär att man hjälper och stöttar varandra. Även från medlem till redaktör. Det är därför communityt finns - inte för att serva alla med de bästa och djupaste testerna i världen (även om det också hade varit nice).

SweClockers kan inte vara kvar på tidigt 2000-tal och behöver utvecklas för framtiden. Det går inte tillgodose alla viljor och nu åker ni som är vana vid djup-djupa recensioner på en del stryk. Kan intyga att Calle vet vad han pratar om och rekommenderar, vill man läsa på mer finns dussintals källor och det är så information bäst nyttjas.

Fortsätt ös in feedback och gör den konstruktiv. Kom med förslag. Även ni som tycker men helst inte skriver något, vi behöver allas feedback.

Finns det några fördelar med denna kortare recension - vad skulle det kunna vara på sikt om du funderar ett varv?

Mitt svar på detta är nog att det blev fel den här gången, och det är sånt som händer. Jonas är fortfarande ledig och sätta en ensam grön person på den här typen av storlansering kanske gick lite snett. Sånt händer

För mig är kärnan i redaktionens arbete just dessa saker. Ingående djupa analyser av framförallt GPU och CPU. Mervärde av folk med djup erfarenhet i branchen och jämförelser och tankar mot tidigare. Såklart brister en del sånt med föräldraledighet och personalomsättning, inget konstigt

Jag vet inte hur ekonomiskt försvarbart det hade varit med att anställa en till resurs i testlabbet ellr låna över någon annan redaktör vid dessa tillfällen, eller hur det skulle kunna fungera. Med denna feedback är det i alla fall för mig uppenbart att det behövs mer resurser för att nå upp till den standard som sidan varit känd för

Detta är absolut inte Calles fel, han gör det han ska med sin tid och de resurser han har tillgängliga. Det är nog så enkelt att det behövs mer folk och tid kastade på problemet

Andra medier som youtubers har såklart en helt annan ekonomi och resurser, kan inte konkurrera eller mäta sig med allt där ute, men bättre än så här måste det kunna bli. Även några tidigare recensioner var åt detta håll, så det är inte första gången

Kanske man kan ha någon form av crunch-veckor med efterföljande kompensationsledigt? Antar att sådan brukar gälla vid mässor som CES?

Det hjälper såklart inte att förlora ledarskap som Anton och Anders på kort tid heller, inte helt lätt att hålla bra kontinuitet då. Ni behöver få igång ett nytt starkt team och få bollen i rullning

Jag förstår verkligen att tider förändras och vissa saker kanske inte är lätt ekonomiskt, men mitt tips är nog att inte nödvändigtvis titta för mycket på data som klick och visningar, de kan vara mycket missvisande och kortsiktiga. Ofta kan man kommentera och visa en artikel man avskyr och blir arg av många gånger, det kan sprida mycket osämja och dålig stämning ganska fort

Ta det några vändor internt, kolla tillbaka hur sajten såg ut och fungerade för 10 år sedan, vad skiljer, vad funkade då, hur tar vi det vidare?

En spontan grej jag tänkte på är att man kan bygga ut informationen i en artikel över tid, lägga till sektioner som det frågas efter, vara reaktiva och hantera saker som andra upptäcker och testa problem och annat som upptäcks

Sweclockers är något som betyder väldigt mycket för många, det är därför det blir mycket känslor i kommentarerna. Förstår att ni försöker, vi vill att ni ska lyckas!

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Hmm har en stark känsla av att dessa youtubers med väldigt expansiva förstadags recensioner jobbar extremt många timmar precis innan release. Man kan klaga på Sweclockers (maybe) om man tycker att 8-timmars dagar är på tok för lite för att räknas som en riktig arbetsdag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saagaa:

Hmm har en stark känsla av att dessa youtubers med väldigt expansiva förstadags recensioner jobbar extremt många timmar precis innan release. Man kan klaga på Sweclockers (maybe) om man tycker att 8-timmars dagar är på tok för lite för att räknas som en riktig arbetsdag.

Om man kollar på SIDOR och jämför så var ju SweC fortfarande typ bottennappet med denna recensionen. Jag vet inte. Det är ju konkurrens. Antingen får man ju möta upp eller lägga sig platt och bli överkörd. Ett annat problem lär ju vara språket. Alla kör engelska och SweC kör svenska. Visst finns de lite andra sidor från typ Tyskland och Polen men dessa kan man ju inte heller direkt jämföra med lilla Sverige.

Men det är väl arbetstimmar i slutändan. De som riktar sig globalt har mer pengar att röra sig med eftersom de har fler besökare. Hur fan löser man det problemet utan att helt förändra SweC?

Visa signatur

Case: Fractal Design Torrent Solid Black MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI CPU: AMD Ryxen 7 7800X3D CPU cooler: Noctua NH-D15 RAM: G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz CL30 32GB GPU: MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO 12G PSU: ROG Strix 1000W Gold Aura Edition M2: Kingston Fury Renegade 2TB Fans: 4x Noctua NF-A12x25
Monitor: ASUS ROG Swift PG27AQDM 27" 240Hz 1440p OLED QHD Mouse: Razer DeathAdder v3 Pro Wireless
Mousepad:
InfinityMice Speed V2 Keyboard: Wooting Two HE Headset: Audeze Maxwell Mic: Blue Yeti X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mocka:

Intressant att läsa dina erfarenheter och kul med en uppstickare Det kan förvisso vara intressant att testa nya butiker men kanske inte riktigt vad som helst. Håller mig hellre inom min "safe zon" (Komplett/NoN/Webbis/Inet) såvida det inte är något alldeles extravagant. Vissa butiker undviker jag dock (Proshop, Elgiganten, CDON, Amazon) pga. tidigare dåliga erfarenheter.

Proshop är en som jag aldrig haft bekymmer med, köpte precis en mobil på deras påsk rea för 60% av normalpris.
Elgiganten ibland om priset är rätt, eller man kan visa på att produkten säljs lägre hos konkurrent. Reklamation fungerar bra. Enda är ibland att butikssäljarna kan vara lite jobbiga.
Amazon avvaktade jag en del, men har handlat där i våras. Var då ett sett med rostfria kåpskruvar till Triump Daytona.
Hittade även Brembo skivor och backar på Amazon till Triumph'en, däremot slutade det med att jag beställde direkt i från företaget i Rimini, Italien. Avgörande var kundomdömen på Amazon, samt att det blev än bättre pris.

CDON var bra när dom startade med CD, men blev sen istället en marknadsplats med många tveksamma företag. Tyvärr...

Vore bra att veta om typ av erfarenhet som du fått av ovanstående, förutom CDON, dom vet jag

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Sorry, blandade ihop en del inlägg.
Vart lite galet.

Okey

Händer den bäste ibland...

Hmm... Hur reagerade den andra parten när den fick meddelande avsett för mig?

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bengt-Arne:

Okey

Händer den bäste ibland...

Hmm... Hur reagerade den andra parten när den fick meddelande avsett för mig?

Inget svar ännu

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laddin:

De släpper ens köplats via supporten? Sade de hur många som får vid preliminärt lass på tisdag eller? Jag har en ordersbekräftelse från Inet 15.01 och 15.03 från webbis. Hur snabb var du?

Hann du boka på inet innan de stängde för bokningar några mintuer efter släpp så kommer du täckas in i första leveransen (enligt info på FB).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin:

Tja!

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det innebär också att han inte kan visa hela sitt register av kunskap och kompetens utan man måste faktiskt lita på att människan vet vad han pratar om nu. Det må vara mycket kritik från gamla rävar i forumet men det finns också en stark vilja om förnyelse kring SweClockers i att behöva prova nya sätt.

Det innebär att vi testar, förnyar, tänker om, resursfördelar och även ”fått ökad personalomsättning” som de flesta märkt just för att hitta det bästa för SweClockers och alla läsare. Det är jäkla tufft att vara redaktör i ett öppet community som SweClockers, det ställer väldigt höga krav på stress, på en själv etc. Och det är enkelt att ställa krav bakom en skärm, men kom och hälsa på och se hur redaktionen jobbar istället, vilka utmaningar man tampas med så kommer du själva förstå kapaciteten som behövs.

Många pekar på att andra lyckas, men se gärna även hur många hårdvarusajter det finns kvar idag i Sverige och i världen. Alla har sina unika styrkor / utmaningar och SweClockers står starkt efter 24 år.

Du kan själv bidra, genom konstruktiva inlägg, genom att hämta in andra källor och diskutera. Vi är ett community, det innebär att man hjälper och stöttar varandra. Även från medlem till redaktör. Det är därför communityt finns - inte för att serva alla med de bästa och djupaste testerna i världen (även om det också hade varit nice).

SweClockers kan inte vara kvar på tidigt 2000-tal och behöver utvecklas för framtiden. Det går inte tillgodose alla viljor och nu åker ni som är vana vid djup-djupa recensioner på en del stryk. Kan intyga att Calle vet vad han pratar om och rekommenderar, vill man läsa på mer finns dussintals källor och det är så information bäst nyttjas.

Fortsätt ös in feedback och gör den konstruktiv. Kom med förslag. Även ni som tycker men helst inte skriver något, vi behöver allas feedback.

Finns det några fördelar med denna kortare recension - vad skulle det kunna vara på sikt om du funderar ett varv?

En liten bit feedback som jag läste här i tråden och håller med om är att inte ge bort för mycket sammanfattning i ingressen. Det kan ha spätt på ytterligare "jaha var det allt?"-intryck gällande artikeln.

Permalänk
Medlem

Tänker inte skriva jättemycket då @krEJZi och @medbor redan sagt det mesta, men eftersom det var jag som blev citerad tänke inflika följande:

Skrivet av Edin:

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det innebär också att han inte kan visa hela sitt register av kunskap och kompetens utan man måste faktiskt lita på att människan vet vad han pratar om nu.

Jag tror (och hoppas innerligen) inte att kritiken i denna tråden är riktad mot Calle specifikt. Ingen ifrågasätter hans kompetens och kunskap. Kritiken är riktad mot recensionen specifikt.

Skrivet av Edin:

Och det är enkelt att ställa krav bakom en skärm, men kom och hälsa på och se hur redaktionen jobbar istället, vilka utmaningar man tampas med så kommer du själva förstå kapaciteten som behövs.

Problemet här är att det är inte som så att vi "ställer krav bakom en skärm" - vi vet att ni kan skriva riktigt bra recensioner och har gjort det under lång tid - så därför blir vi negativt förvånade när vi ser något i denna kvalitén, och därmed kommer kritiken.

Det är som att vara van att bli serverad oxfilé på daglig basis, och plötsligt så kommer kocken ut med McDonalds-burgare och säger att vi är välkomna in i köket om vi har några klagomål.

Skrivet av Edin:

Många pekar på att andra lyckas, men se gärna även hur många hårdvarusajter det finns kvar idag i Sverige och i världen. Alla har sina unika styrkor / utmaningar och SweClockers står starkt efter 24 år

Jag tillhör inte den skaran kritiker i denna tråden som pekar på andra (som t.ex. HUB) och säger "dom kan ju, varför kan inte ni" - jag pekar på er och säger "jag vet från erfarenhet att ni kan göra så mycket bättre ifrån er".

Nu har jag ingen som helst insyn i Sweclockers som företag, men att som du säger "Sweclockers står starkt efter 24 år" är ju ett bevis på att ni gör rätt, så varför ändra ett vinnande koncept?

Skrivet av Edin:

Finns det några fördelar med denna kortare recension - vad skulle det kunna vara på sikt om du funderar ett varv?

Tanken som kommer direkt är att genom att skära ner på tiden ni lägger på en recension så kan ni recensera och skriva artiklar om fler produkter. Det känns dock bara ett finare sätt att säga att man fokuserar på kvantitet över kvalitét?

Siffrorna tagna ur luften, men jag ser hellre att Sweclockers skriver t.ex. 10 djupgående, välskrivna recensioner som inkluderar allt man behöver veta om produkt X (med fokus på hårdvara) än 50 korta, ytliga recensioner där fokuset spretar lite hit och dit och man känner sig tvingad att kolla recensioner på andra sidor om samma produkt, för man fick inte alls all den info man ville här.

Nu kanske det tillvägagångssättet inte är hållbart ekonomiskt längre, och isåfall är jag en av dom första att beklaga och reminiscera över en svunnen tid på Sweclockers.

Edit:

Skrivet av Saagaa:

Hmm har en stark känsla av att dessa youtubers med väldigt expansiva förstadags recensioner jobbar extremt många timmar precis innan release. Man kan klaga på Sweclockers (maybe) om man tycker att 8-timmars dagar är på tok för lite för att räknas som en riktig arbetsdag.

Vi klagar inte för att Sweclockers nödvändigtvis inte kan konkurrera med andra recensenter som har betydligt större ekonomi och arbetskraft att tillgå. (Det är bara logiskt, och är en extremt orättvis jämförelse.)

Vi klagar för att vi vet att Sweclockers kan göra bättre ifrån sig än så här.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squeky:

Nu ser denna väldigt lockande ut. Ska man välja denna även om man streamar spel på t.ex. twitch, yt eller liknande? eller bör man satsa på 7900/50X3D?

Skulle också vilja ha svar på det, nu för tiden finns det ju dessutom NVENC, så inte säker om man behöver CPU för streaming längre.
Vill använda den metoden som stjäl minst prestanda från spelet, med högst kvalité på streamen.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Om du ska köra streams så hade jag satsat på 7950X3D istället.

Mvh

Fast 7950X3D fungerar ju inte optimalt för den delen, eftersom stream-applikationen kommer försöka stjäla prestanda från 3D vcache kärnorna.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem
Skrivet av MinscS2:

Tänker inte skriva jättemycket då @krEJZi och @medbor redan sagt det mesta, men eftersom det var jag som blev citerad tänke inflika följande:

Jag tror (och hoppas innerligen) inte att kritiken i denna tråden är riktad mot Calle specifikt. Ingen ifrågasätter hans kompetens och kunskap. Kritiken är riktad mot recensionen specifikt.

Problemet här är att det är inte som så att vi "ställer krav bakom en skärm" - vi vet att ni kan skriva riktigt bra recensioner och har gjort det under lång tid - så därför blir vi negativt förvånade när vi ser något i denna kvalitén, och därmed kommer kritiken.

Det är som att vara van att bli serverad oxfilé på daglig basis, och plötsligt så kommer kocken ut med McDonalds-burgare och säger att vi är välkomna in i köket om vi har några klagomål.

Jag tillhör inte den skaran kritiker i denna tråden som pekar på andra (som t.ex. HUB) och säger "dom kan ju, varför kan inte ni" - jag pekar på er och säger "jag vet från erfarenhet att ni kan göra så mycket bättre ifrån er".

Nu har jag ingen som helst insyn i Sweclockers som företag, men att som du säger "Sweclockers står starkt efter 24 år" är ju ett bevis på att ni gör rätt, så varför ändra ett vinnande koncept?

Tanken som kommer direkt är att genom att skära ner på tiden ni lägger på en recension så kan ni recensera och skriva artiklar om fler produkter. Det känns dock bara ett finare sätt att säga att man fokuserar på kvantitet över kvalitét?

Siffrorna tagna ur luften, men jag ser hellre att Sweclockers skriver t.ex. 10 djupgående, välskrivna recensioner som inkluderar allt man behöver veta om produkt X (med fokus på hårdvara) än 50 korta, ytliga recensioner där fokuset spretar lite hit och dit och man känner sig tvingad att kolla recensioner på andra sidor om samma produkt, för man fick inte alls all den info man ville här.

Nu kanske det tillvägagångssättet inte är hållbart ekonomiskt längre, och isåfall är jag en av dom första att beklaga och reminiscera över en svunnen tid på Sweclockers.

Edit:

Vi klagar inte för att Sweclockers nödvändigtvis inte kan konkurrera med andra recensenter som har betydligt större ekonomi och arbetskraft att tillgå. (Det är bara logiskt, och är en extremt orättvis jämförelse.)

Vi klagar för att vi vet att Sweclockers kan göra bättre ifrån sig än så här.

Bra förklarat. Du lyckas förmedla det jag tänker på ett mycket bättre sätt än mig.
Så inflikar bara att jag håller med på alla punkter.

Visa signatur

Case: Fractal Design Torrent Solid Black MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI CPU: AMD Ryxen 7 7800X3D CPU cooler: Noctua NH-D15 RAM: G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz CL30 32GB GPU: MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO 12G PSU: ROG Strix 1000W Gold Aura Edition M2: Kingston Fury Renegade 2TB Fans: 4x Noctua NF-A12x25
Monitor: ASUS ROG Swift PG27AQDM 27" 240Hz 1440p OLED QHD Mouse: Razer DeathAdder v3 Pro Wireless
Mousepad:
InfinityMice Speed V2 Keyboard: Wooting Two HE Headset: Audeze Maxwell Mic: Blue Yeti X

Permalänk
Medlem
Skrivet av CrispVanDahl:

Nästa gissel blev det faktum att 7800X3D och 7950X3D behövde testas från olika SSD:er då 7950X3D får felaktiga siffror när man inte kör den från en ren installerad Windows och samma sak gäller 7800X3D. Sedan blir det som ofta annars problem med en sprillans nya plattform, missslyckas med POST, får testa olika minneskit, upprepa vissa tester osv osv.

Vänta här lite? Så om Jag t ex går från en 7900X till en 7950X3D, så kommer jag inte få ut full prestanda om jag inte ominstallerar Windows?
Jag trodde det bara gällde om man gick från en 7950X3D till en 7800X3D, att 7800X3D då kommer prestera sämre och få 3 kärnor parkerade PGA bugg som inte AMD har åtgärdad. Det var iaf vad techpowerup säger i sin recension.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem

Jag är taggad, dock funderar jag på att vänta till 8000 serie som lär dyka upp nästa år eller något.

Visa signatur

* 🖥️ 7800X3D | B650 | 32GB | 7900XTX | 27" 16:9
* ⌨️ G915 | 🖱️ G Pro X Superlight | 🎧 Logitech Pro X | 🖥️ Predator XB273UGX

Permalänk
Medlem
Skrivet av muSashi:

Vänta här lite? Så om Jag t ex går från en 7900X till en 7950X3D, så kommer jag inte få ut full prestanda om jag inte ominstallerar Windows?
Jag trodde det bara gällde om man gick från en 7950X3D till en 7800X3D, att 7800X3D då kommer prestera sämre och få 3 kärnor parkerade PGA bugg som inte AMD har åtgärdad. Det var iaf vad techpowerup säger i sin recension.

Du har fattat rätt men läst fel misstänker jag.

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin:

Tja!

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det innebär också att han inte kan visa hela sitt register av kunskap och kompetens utan man måste faktiskt lita på att människan vet vad han pratar om nu. Det må vara mycket kritik från gamla rävar i forumet men det finns också en stark vilja om förnyelse kring SweClockers i att behöva prova nya sätt.

Det innebär att vi testar, förnyar, tänker om, resursfördelar och även ”fått ökad personalomsättning” som de flesta märkt just för att hitta det bästa för SweClockers och alla läsare. Det är jäkla tufft att vara redaktör i ett öppet community som SweClockers, det ställer väldigt höga krav på stress, på en själv etc. Och det är enkelt att ställa krav bakom en skärm, men kom och hälsa på och se hur redaktionen jobbar istället, vilka utmaningar man tampas med så kommer du själva förstå kapaciteten som behövs.

Många pekar på att andra lyckas, men se gärna även hur många hårdvarusajter det finns kvar idag i Sverige och i världen. Alla har sina unika styrkor / utmaningar och SweClockers står starkt efter 24 år.

Du kan själv bidra, genom konstruktiva inlägg, genom att hämta in andra källor och diskutera. Vi är ett community, det innebär att man hjälper och stöttar varandra. Även från medlem till redaktör. Det är därför communityt finns - inte för att serva alla med de bästa och djupaste testerna i världen (även om det också hade varit nice).

SweClockers kan inte vara kvar på tidigt 2000-tal och behöver utvecklas för framtiden. Det går inte tillgodose alla viljor och nu åker ni som är vana vid djup-djupa recensioner på en del stryk. Kan intyga att Calle vet vad han pratar om och rekommenderar, vill man läsa på mer finns dussintals källor och det är så information bäst nyttjas.

Fortsätt ös in feedback och gör den konstruktiv. Kom med förslag. Även ni som tycker men helst inte skriver något, vi behöver allas feedback.

Finns det några fördelar med denna kortare recension - vad skulle det kunna vara på sikt om du funderar ett varv?

Alltså jag har alltid gillat sidan . När någon frågat om en datordel har jag länkat era artiklar med stolthet .Om någon frågar skillnaden på en 7800 x3d och en I 7 . Strömförbrukning finns inte med . IPC test vid samma klockfrekvens finna inte med . det är alldeles för lite information om olika upplösningar . Jag kommer inte länka denna artikeln om någon frågar på forumet utan andra sidors . Det gör lika ont i mig som hos er . Det är inte kritik riktad mot Sidan eller Calle utan mot en artikel där alldeles för liten tid har spenderats .

Visa signatur

Dator 1 5800x 32 GB ram B550 plus TUF Kingston 3000 2048 GB EVO 870 QVO 4TB ASUS 370 ti TUF RM 750 X Corsair 4000D Airflow Noctua NH-D15S WIN 10 ASUS PG279Q skärm

Permalänk
Medlem

Jag tror det hade räckt att plocka in Jacob som sidekick för att skriva texterna och ge Calle tid att även testa 1440p och 4k. Samt lite annat extra.

Då tror jag kommentarerna hade sett annorlunda ut. Som det blev nu är inte kommentarsfältet speciellt givande.

Visa signatur

Windows 11 Pro | Intel i7 8700 | ASUS Prime Z370-P | Corsair 16GB 3000MHz | ASUS GTX 1080 | Fractal Design Define S | Corsair RM750x | Hyper 212 EVO

Permalänk
Redaktion
Redaktör
Skrivet av muSashi:

Vänta här lite? Så om Jag t ex går från en 7900X till en 7950X3D, så kommer jag inte få ut full prestanda om jag inte ominstallerar Windows?
Jag trodde det bara gällde om man gick från en 7950X3D till en 7800X3D, att 7800X3D då kommer prestera sämre och få 3 kärnor parkerade PGA bugg som inte AMD har åtgärdad. Det var iaf vad techpowerup säger i sin recension.

Egentligen så borde det räcka med att ominstallera chipset-drivisar när du gör det bytet då den installationen inkluderar bland annat AMD 3D V-Cache Performance Optimizer och AMD PPM Provisioning File. AMD rekommenderade oss dock STARKT att köra testerna på separata SSD-enheter för att försäkra oss om att inget strular alternativt köra en clean install.

Det är möjligt att jag hade kunnat kringgå det, men pga problem med just detta under testerna av 7950X3D så tog jag beslutet att följa AMD:s råd och körde alla CPU:er på egna boot-enheter.

Permalänk
Redaktion
Redaktör

Det finns många av er som har lämnat feedback och utryckt vad ni tycker saknades eller blev fel här. Jag tar inte orden som kritik mot mig som person utan jag förstår att de kommer från att ni alla bryr er om sajten och communityn väldigt mycket och det tycker jag är både väldigt fint och väldigt viktigt. Givetvis kommer vi att ta med allting som luftats bland kommentarerna när vi efter påsken ska göra en utvärdering av hur det här testet gick och ska försöka dra så mycket lärdomar vi kan.

Som Edin tidigare nämnt så gör vi givetvis så gott vi kan för att göra det så bra som möjligt även om det hör till sakens natur i att vi aldrig kommer att kunna göra alla nöjda. I just det här specifika fallet så ser jag en del tankar om att jag skulle varit särskilt pressad eller att SweC skulle ha bristande resurser, och så har inte jag upplevt det. Jag hade ungefär lika lång tid på mig att genomföra testet som jag brukar ha, det som är annorlunda var den tidskrävande processen att ta fram siffror för moderna spel för just den här CPU:n specifikt då det efterfrågades i testet av den förra X3D-modellen.

Sen är det förmodligen flertalet aspekter som ligger till grund för varför det också blev det enda jag hann göra under testprocessen. En anledning är absolut min egen brist på erfarenhet av att ta fram ny testmetodik och hur man effektivast gör det vilket ledde till att jag underskattade hur tidskrävande den processen var. För tillfället är jag också den enda i testlabbet vilket gör att min planering måste klaffa så att inte nästa projekt blir fördröjt osv. Sen är en annan aspekt att jag helt enkelt inte vill cruncha om inte absolut nödvändigt då det blev för mycket av den varan under en ganska intensiv höst under 2022. Skulle jag cruncha vid varje release had jag jobbat kontinuerlig övertid under nästan 8 månaders tid och det är inte hållbart i längden.

Det som jag publicerar är det jag hinner göra och givet min kortare erfarenhet är varje projekt jag gör fortfarande en lärandeprocess som jag har tillsammans med er läsare och det är väldigt värdefullt. Nu ska inte det här kommentarsfältet handla om min arbetstid utan om testet i fråga men jag tänkte att det kan vara värt att lyfta ändå.

Givetvis är ni välkomna att skicka ett PM till med mig synpunkter eller frågor då den kontaktvägen alltid är öppen, och som ni vet strävar vi alltid mot att göra så bra innehåll som möjligt och i slutändan är det för er läsare vi gör det så givetvis är all feedback värdefull. Till sist ska jag tillägga att jag kommer att göra tillägg på andra tester, antingen direkt i den här artikeln eller i en separat artikel. Dock kan jag inte lova exakt när då jag redan i full fart med nästa test.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kolsvart Katt:

? Jag förstår inte vad du skriver. Är det Swecs recension du påstår har testat ett spel? Det går att skrolla i sidled med pilarna i båda graffönstren?

"First Speltest" är syntax error så det är inte det du menar

1 speltest ska det stå, känns lite tunt och fattigt 2023.

Visa signatur

| Intel i9 10900K | Noctua NH-U14S | ASUS ROG Maximus Hero XII |
| EVGA NEX750B 750W | Kingston HyperX 32GB DDR4 @3200Mhz |
| Fractal Design R4 | ZOTAC RTX 3080 Trinity OC |

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av hznn:

1 speltest ska det stå, känns lite tunt och fattigt 2023.

Det är 12! Pilarna ovanför graferna byter spel. Så har det varit väldigt länge i SweClockers recensioner.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem
Skrivet av CrispVanDahl:

Det finns många av er som har lämnat feedback och utryckt vad ni tycker saknades eller blev fel här. Jag tar inte orden som kritik mot mig som person utan jag förstår att de kommer från att ni alla bryr er om sajten och communityn väldigt mycket och det tycker jag är både väldigt fint och väldigt viktigt. Givetvis kommer vi att ta med allting som luftats bland kommentarerna när vi efter påsken ska göra en utvärdering av hur det här testet gick och ska försöka dra så mycket lärdomar vi kan.

Som Edin tidigare nämnt så gör vi givetvis så gott vi kan för att göra det så bra som möjligt även om det hör till sakens natur i att vi aldrig kommer att kunna göra alla nöjda. I just det här specifika fallet så ser jag en del tankar om att jag skulle varit särskilt pressad eller att SweC skulle ha bristande resurser, och så har inte jag upplevt det. Jag hade ungefär lika lång tid på mig att genomföra testet som jag brukar ha, det som är annorlunda var den tidskrävande processen att ta fram siffror för moderna spel för just den här CPU:n specifikt då det efterfrågades i testet av den förra X3D-modellen.

Sen är det förmodligen flertalet aspekter som ligger till grund för varför det också blev det enda jag hann göra under testprocessen. En anledning är absolut min egen brist på erfarenhet av att ta fram ny testmetodik och hur man effektivast gör det vilket ledde till att jag underskattade hur tidskrävande den processen var. För tillfället är jag också den enda i testlabbet vilket gör att min planering måste klaffa så att inte nästa projekt blir fördröjt osv. Sen är en annan aspekt att jag helt enkelt inte vill cruncha om inte absolut nödvändigt då det blev för mycket av den varan under en ganska intensiv höst under 2022. Skulle jag cruncha vid varje release had jag jobbat kontinuerlig övertid under nästan 8 månaders tid och det är inte hållbart i längden.

Det som jag publicerar är det jag hinner göra och givet min kortare erfarenhet är varje projekt jag gör fortfarande en lärandeprocess som jag har tillsammans med er läsare och det är väldigt värdefullt. Nu ska inte det här kommentarsfältet handla om min arbetstid utan om testet i fråga men jag tänkte att det kan vara värt att lyfta ändå.

Givetvis är ni välkomna att skicka ett PM till med mig synpunkter eller frågor då den kontaktvägen alltid är öppen, och som ni vet strävar vi alltid mot att göra så bra innehåll som möjligt och i slutändan är det för er läsare vi gör det så givetvis är all feedback värdefull. Till sist ska jag tillägga att jag kommer att göra tillägg på andra tester, antingen direkt i den här artikeln eller i en separat artikel. Dock kan jag inte lova exakt när då jag redan i full fart med nästa test.

Bara för att vara extra tydlig, ingen kritiserar dig eller din insats. Såklart ska du inte jobba över i flera månader, det skulle aldrig vara hållbart. Det som är frågan är ju snarare varför belastningen blir så hög och faller på dig ensamt. Fortsätt växa och lära dig, det känns verkligen som du bidrar med nya perspektiv på saker!

Permalänk
Medlem

Jag ser inga fördelar med en kortare recension. Man kan korta ner den själv genom att hoppa till relevanta delar. Dessa delar kommer så klart inte vara lika för alla.

Bättre med en noggrann recension eller ingen antar jag är slutsatsen.

Visa signatur

1. Asrock B650 PG Lightning | 7600X | 32GB Kingston Fury 6000MHz | GTX 1070 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av CrispVanDahl:

Det finns många av er som har lämnat feedback och utryckt vad ni tycker saknades eller blev fel här. Jag tar inte orden som kritik mot mig som person utan jag förstår att de kommer från att ni alla bryr er om sajten och communityn väldigt mycket och det tycker jag är både väldigt fint och väldigt viktigt. Givetvis kommer vi att ta med allting som luftats bland kommentarerna när vi efter påsken ska göra en utvärdering av hur det här testet gick och ska försöka dra så mycket lärdomar vi kan.

Som Edin tidigare nämnt så gör vi givetvis så gott vi kan för att göra det så bra som möjligt även om det hör till sakens natur i att vi aldrig kommer att kunna göra alla nöjda. I just det här specifika fallet så ser jag en del tankar om att jag skulle varit särskilt pressad eller att SweC skulle ha bristande resurser, och så har inte jag upplevt det. Jag hade ungefär lika lång tid på mig att genomföra testet som jag brukar ha, det som är annorlunda var den tidskrävande processen att ta fram siffror för moderna spel för just den här CPU:n specifikt då det efterfrågades i testet av den förra X3D-modellen.

Sen är det förmodligen flertalet aspekter som ligger till grund för varför det också blev det enda jag hann göra under testprocessen. En anledning är absolut min egen brist på erfarenhet av att ta fram ny testmetodik och hur man effektivast gör det vilket ledde till att jag underskattade hur tidskrävande den processen var. För tillfället är jag också den enda i testlabbet vilket gör att min planering måste klaffa så att inte nästa projekt blir fördröjt osv. Sen är en annan aspekt att jag helt enkelt inte vill cruncha om inte absolut nödvändigt då det blev för mycket av den varan under en ganska intensiv höst under 2022. Skulle jag cruncha vid varje release had jag jobbat kontinuerlig övertid under nästan 8 månaders tid och det är inte hållbart i längden.

Det som jag publicerar är det jag hinner göra och givet min kortare erfarenhet är varje projekt jag gör fortfarande en lärandeprocess som jag har tillsammans med er läsare och det är väldigt värdefullt. Nu ska inte det här kommentarsfältet handla om min arbetstid utan om testet i fråga men jag tänkte att det kan vara värt att lyfta ändå.

Givetvis är ni välkomna att skicka ett PM till med mig synpunkter eller frågor då den kontaktvägen alltid är öppen, och som ni vet strävar vi alltid mot att göra så bra innehåll som möjligt och i slutändan är det för er läsare vi gör det så givetvis är all feedback värdefull. Till sist ska jag tillägga att jag kommer att göra tillägg på andra tester, antingen direkt i den här artikeln eller i en separat artikel. Dock kan jag inte lova exakt när då jag redan i full fart med nästa test.

Ja det är inget lätt jobb att försöka tillgodose varenda person här, och du ska absolut inte ta kritiken personligt!
Och jag tycker det är riktigt dåligt att några pekar finger direkt till dig. Dom ska skämmas.

Jag själv har haft lite offtid här på Swec/forumet och märkte ju direkt en skillnad på testrecensionen.

Och att prova någon nytt som förnyar och tänker om, som Edin skriver kan ta en tid att smälta.
Men, en testrecension måste få ta sin tid, vi är nördar och älskar grafer och siffror.

För många år sen blev det ett väldans liv när Swec tog in mobiler och gjorde nyheter, folk bokstavligt ruttnade och menade på att detta är ett överklockningsmecka. och idag är alla vana och tillfredsställda.

Om jag hade fått välja då ... Jag hade velat ha en testrecension, som den alltid varit, djupgående o lång. Ej Twitterkort.

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cyberz:

Är verkligen de här 720p testerna så viktiga?
Det motsvarar väl ändå inte riktiga livet...?

Det är ju processorn man ska testa och inte grafikkortet.