Se alla tips från Amazon Prime Day!
Permalänk
Medlem

Ny 49" skärm, vad ska man satsa på?

Jag gillar ultra wide 34" men tycker de känns för små. Som jag fattat det är dagens 49" mer som att ha 2 st 27" 1440 skärmar bredvid varandra. 95% av tiden så använder jag datorn till arbete i form av programering/utveckling ibland blir det spel också. Bra om det finns högre hz än 100 iaf och gärna USB hubb och laddning med USB-C. Pris tänker jag mig ca 15-20 000kr inkl moms.

Samsung har ju någon G9 OLED där men verkar som folk har problem med att läsa text på den?! Bör man ens satsa på OLED för t ex programering osv?

Eller kommer det nya modeller snart som är värda att vänta på?

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem

länkar en 49 tummare från LG. Jag tycker dom gör bäst skärmar och många andra här på forumet tycker om dom. Själv tycker jag 49 tum skärmar är för bred och gör det jobbigt för nacken för man måste vrida på huvudet så mycket så jag länkar också en 38 tums skärm om det kan vara intressant för dig
https://www.inet.se/produkt/2221840/lg-49-ultrawide-49wq95c-n...
https://www.inet.se/produkt/2222613/lg-38-ultrawide-38wn95cp-...

Permalänk
Medlem

Jag har kört Dell's 49" i några år nu och är väldigt nöjd. Om jag minns rätt har den även en inbyggd PWM switch (som jag inte riktigt har utnyttjat fullt ut). Tyvärr är den på 60Hz och jag har inte provat att spela på den än, men det borde inte vara några problem.

Den som finns på Inet idag ser lite annorlunda ut - Jag antar att det är en uppfräschad modell då den i övrigt ser likadan ut.

Permalänk
Medlem

Jag programmerar mycket hemma på min 38" LG Ultrawide (heltid 2-3 dagar i veckan). Tycker att den är utmärkt och den större höjden gör stor skillnad mot 49" som jag också testat ett tag. Men det beror förstås på hur många fönster du har uppe samtidigt. 38" funkar bra för mig som brukar hålla mig till två större fönster i fokus men om du vill ha 3+ så är den kanske också för liten.