Sony lägger ner tillverkning av inspelningsbara Blu-ray-skivor

Permalänk
Medlem

DVD ellee cd kan ju inte vara nåt bra lagrimgsmedium för långtidslagrimg. Jag har ägt några brännare genom åren och bränt om flera CD/DVD skivor som jag redan låst efter bränning. Och det flera gånger med samma skiva, man ser tydligt attt den redan är använd, men visas som tom i brännarprogrammet, och även av windows. Detta är på backuper som är uppmärkta. Och det är mellan byten av brännare. Och kanake även mellan XP och Windows 7/10, Är det samma fenommen med BD skivorna?
Att datan liksom försvinner och den är återanvändningsbar igen. Alltså inte rewrite skivir. 🙂

Visa signatur

Moderkort: Asus X570-E Gaming, CPU: Ryzen 5800x, Kylning: Noctua D15S.chromax, Minne: Corsair Vengeance RGB PRO SL 32 GB 3600 MHz, PSU: EVGA 750W G2, Lagring: Sandisk 256 GB SSD (Systemdisk), M.2 Samsung 980 PRO 512GB (Spel), 4 mekaniska i olika storlekar + 4 externa usb diskar.
Chassi: Cheifetc Mesh ca-01b-bl-b Full Tower.
Skärm: Innicn 27M2V

Permalänk
Medlem

CD/DVD/BR-skiva som har läsproblem ger inte en tom mapp utan felmeddelande av olika slag (av IO-fel typ) - en tom mapp tyder mer på att den inte kan tolka skivans format.

Däremot har supporten för de formaten som florerade under CD-skivornas storhetstid och med ibland egna lösningar innan joliet och iso9660 blev standard och/eller att man missade att 'stänga skivan' när man gör flera bränningar efter varandra och innan DVD+R(W) med sektoradressbar bränning och UDF-filsystem, gör att en del skivor ser tomma ut fast de har data kvar och stödet för detta i windows har mer eller mindre försvunnit helt, och det redan med början för 15 år sedan.

har man den typen av skivor vill jobba på att få ut datat så är rekommendationen idag att försöka göra jobbet under Linux istället och även där kanske man måste leta efter program från ungefär samma tidsepok som när skivorna brändes en gång i tiden för att kunna läsa dem korrekt.