Ett test är att boota på en Linux från USB-sticka - tex ubuntu har installations-iso där man kan köra Live utan att installera på datorns systemdisk och tex. se om ICY-box enheten med sina diskar är tillgängliga där och man kan läsa och lägga in filer där. Fungerar det där men inte i windows - prova att koppla in till en äldre windowsversion som win10.
Det fins något kliande i bakhuvudet att det är kanske är problem mellan att man kör USB masstorage i BOT-mode (BOT = block only transport över USB) eller om de körs via UASP-protokollet (USB attached SCSI protokoll) beroende vilken version av windows och är det jmicron-chip i ICY-box så går det inte alltid så väl om de kör via UASP över USB - i alla fall inte i linux och man får forcera denna köra denna via BOT över USB för att fungera bättre.
Man tycker att sådana saker skall man väl inte behöva bry sig om - men tyvärr är det så när chiptillverkarna fuskar och skickar ut ofärdiga chipset där man räknade med att inte UASP skulle användas för att majoriteten av använda OS (läs windows) inte gjorde det just då och körde i BOT-mode över USB... (medans Linux har kört över UASP länge) - med win11 kan reglerna ha ändrats och man även där kör med UASP över USB och då får samma problem som med Linux tidigare när det är jmicron-chip i anslutna USB-enheterna.
Om du ändå provar att starta på Linux USB-sticka - öppna en terminal - skriv 'lsusb' och klistra sedan in det som skrivs ut här i tråden - fins jmicron med i listan och det är en viss serie av chip från dem så är det en del av förklaringen till dina problem...
problemet när man väljer den här typen av produkter ( (multi)diskchassin, diskdockor, adaptrar) är att det är jättesvårt att få reda på vilken chipset som används i dessa - och även samma produkt med samma produktnummer kan ha olika chipset beroende på när denna tillverkas och man kan ha oturen att få en hyllvärmare med jmicronchipset även om senare tillverkningsbatchar har annan chipset från tex. asmedia etc. som fungerar bättre.