Asetek svarar officiellt

Permalänk
Melding Plague

Asetek svarar officiellt

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">Asetek svarar officiellt</b> <small class="small">Söndag den 7 Mars 2004 Herman<br /></small>
Vi länkade den 29 februari angående <a href="http://xtremesystems.org/modules.php?op=modload&name=News&fil..." target="_blank" >denna</a> artikel hos Xtremesystems. Många blev upprörda och just då gav Asetek inget svar.<br /><br />Vi har nu fått lite mer officiell information från André S. Eriksen som är VD hos Asetek. Om man får tro André så överdrev Xtremesystems sina anklagelser och Asetek skickade ett officiell svar till Xtremesystems samma dag som ej blev publicerat.<br /><br />Det hela började egentligen med att Asetek köpte in ett par Nventiv Mach2-system och utförde test själva. Efter att ha upptäckt att kylförmågan och strömförbrukningen inte var vad Nventiv hävdade klagade de hos en återförsäljare i danmark som i sin tur vidarebefodrade det till Nventiv - som tyckte inte resultaten var att lita på.<br /><br />De två medlemmarna hos Xtremesystems som spårades till Asetek jobbar visserligen på Asetek men det de skriver kan inte göras till Aseteks officiella hållning.<br /><br />Nventiv verkar inte heller arbeta så professionellt, till exempel när Asetek skickade över sina resultat svarade dem med en skämtsam animerad GIF-bild. Förhoppningsvis har de dock lärt sig lite av denna historia.<br /><br />Vi har även fått veta att hårdvarusajten The Inquirer har varit hos besök hos Asetek och själva sett resultaten från Nventiv Mach2-enheten och de kommer snart med ett oberoende test av senaste VapoChill och Nventiv Mach2.<p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> Källa: SweClockers </small></td>
<td width="50%"><p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=255944">Diskutera nyheten</a></p></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Bra att detta kommer fram. Det var föga överaskande att Xtremesystems syn på det hela var vinklad.

Ujuj, snart kommer en datorvärlden Expressen/Aftonbladet uppenbara sig för att skriva om alla "Chock-resultat" och "Kylnings-kupper".

Permalänk
Avstängd

Hahahah en gif bild grymt!
Det är kyligt.

Permalänk
Medlem

Den här typen av attityd från företag har blivit allt vanligare.

Ett exempel på fenomenet (på butiksnivå): Jag besökte en centralt belägen, välkänd stockholmsk ÅF för 3-4 månader sedan. Kom dit en halvtimme före stängning, det var en del folk där men också ett flertal expediter så jag tog en kölapp och väntade. Expediterna jobbade dock långsamt och verkade slösnacka med kunderna, till många köande kunders frustration.

När en halvtimme gått var det fortfarande långt ifrån min tur. Då ropar en av expediterna att "nu stänger vi, det är bara att gå hem, ni får handla imorgon istället". Att jag köat en halvtimme (de flesta andra hade köat ännu längre) spelade ingen roll. Ryggradslösa som folk är lommade alla andra iväg medan jag blev fly förbannad och krävde ut min order som jag väntat på. ((Jag kan inte fatta att inte fler reagerade på detta regelrätta pissande på kunderna))

De skyllde på att det var för många kunder, och verkade inte ha fattat att man faktiskt kan stänga av kölapps-automaten i god tid för att hinna jobba undan alla kunder före stängning. (om det nu var så omöjligt att göra det normala - alltså att betjäna alla kunder inklusive den som kommer dit en minut innan stängning!) Naturligtvis var inte chefen i butiken och han gick självklart heller inte "att få tag på".

Tack vare mitt hetsiga temperament fick jag till slut min order, men det var säkert 20 besvikna kunder i butiken som köade förgäves på grund av denna firmas bristande professionalitet...

-Daniel

PS Sorry att inlägget blev lite långt, men det var väl inte helt OT iaf...

Permalänk
Medlem

Det är rätt att klämma åt dem när de uppträder på det viset. Hoppas vi får se mindre sånt i fortsättningen, både från dem och från andra företag som också kan dra lärdom av historien.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

Folk verkar tro att de kan driva ett företag som de driver sin egen privata eknonomi (åt helvete, that is) och sina egna sociala kontakter.

Att vara otrevlig mot en annan person i privatlivet leder oftast inte till mer än att någon blir lite sur, men i ett företag så får det fort förödande konsekvenser.

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zimon
Hahahah en gif bild grymt!
Det är kyligt.

Nej, det är korkat och oprofessionellt att skada sin egen firma. Men du kanske gillar att få skämtsamma GIFar som mailsvar när du (t.ex.) begär att få en datordel reparerad på garantin?

Vänligen
Daniel

Permalänk

Låter som några små cs killar.
Fattar inte hur man kan prata sex på företagets irc (gämförelse)....

Visa signatur

2003 : 3dmark 01 03| Burken
2004 : SuperPI 29s
06 - 07 : Miranda
www.porrverkad.se

Permalänk
Avstängd

Moroten: Kyligt

Permalänk
Medlem

Razor_cut: sen när har cs-killar sex??

Visa signatur

Intel P4E (Socket775) 3.2@3.6Ghz | Abit AS8 i865PE | A-Data 1Gb PC4000 | Zalman CNPS7700-Cu
Chieftec BX MidiTower 360W | Samsung 3,5" ATA100 120Gb 7200RPM HDD | NEC ND-3520A DVD±R DL
Creative GeForce4 Ti4800SE@Ti4800 AGP8x | Creative SoundBlaster Audigy 2 | Samsung 17" 720T TFT

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anemo
Razor_cut: sen när har cs-killar sex??

de får väl drömma?

fortfarande, dålig stil av företag att bete sig så.

Permalänk
Medlem

Moroten: Kan det möjligtvis vara Segkvencia (numera PC SugStore) som du syftar till?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kadotjes
Moroten: Kan det möjligtvis vara Segkvencia (numera PC SugStore) som du syftar till?

Jag kan avslöja att det INTE är Sekvencia. Denna butik har bättre rykte än så, vilket gjorde mig än mer förvånad.

-Daniel

Permalänk

moroten: Kan det vara möjligt att det är Webhallen då?

Visa signatur

Lian Li PC75B_ASUS P4GPL-X_Intel P4c Northwood 3.2Ghz_Kingston KHX4000LLK2/2G_PowerColor X1800XT 512MB_ASUS DVD-E616P2 + Plextor Plexwriter Premium_WD Raptor 74GBx2 + Raptor 36GB + Seagate 7200.7 200GB sata + 7200.8 400GB sata_LG N2200P 22" CRT_Speed-Link Ultra Flat Metal Keyb_Razer Diamondback Magma| "Assumption is the mother of all fuckups."

Permalänk
Medlem

Webhallen har inte kölappar.

Visa signatur

Laptop: Lenovo Legion 5 (Ryzen 5 5600H, 16GB, RTX 3060) OS: Windows 11 Pro

TV: LG C1 65" ✪ Konsol: PS5 (+2TB SSD, 4TB HDD), PS3 Fat (960GB SSD), PS3 Slim (500GB SSD), PS Vita
Reciever: Onkyo TX-NR676E ✪ UHD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 ✪ CD-spelare: Onkyo C-7030
Högtalare: Focal Chorus 726, XTZ 10.16 ✪ Hörlurar: beyerdynamic DT 700 PRO X ✪ DAC/AMP: Fosi Audio Q4

Permalänk

Mute:
numera har webhallen faktiskt kölappar

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tengil_84
moroten: Kan det vara möjligt att det är Webhallen då?

Haha, nej det är inte Webhallen heller. (Jag var där igår och kan vittna om både kölappar och trevlig personal )

Butiken jag menade kommer jag inte att avslöja eftersom den inte alltid är dålig, och eftersom personalen lär vara livegna trälar under en tyrannisk chef av Sauron-klass. Jag vill inte att de ska lida ytterligare.

Med empatisk högaktning,

-D:)