(SSH + Windows) * (linux[Debian] + links / lynx) = HILFE!

Permalänk

(SSH + Windows) * (linux[Debian] + links / lynx) = HILFE!

Tjosan,

Har en linuxdator som agerar server åt mina counter-strike (jaja, töntigt...enough already!) samt FTP + WEB (apache) server.

Allting har nu fungerat sådär underbart felfritt i ungefär en vecka, och det är inget fel på servern per-se, utan mitt problem ligger i att jag inte kommer åt FTPn från min dator här. Ja, servern står på en separat lina hos en välvillig vän med 10Mbit.

Det är antagligen det lilla skitfelet att jag inte rättat till portarnas forwar-protokoll när jag flyttade den, eftersom det var lite stressigt just då.

Det är egentligen en jävligt smal sak att fixa, ifall bara min polare hade varit i landet nu så jag kunde ringt honom och talat om vad det gällde, eftersom även en riktigt sämst datorfjant klarar av att logga in i en router och öppna port 21.
Men nu är han i solen jättelänge och jag har inte den möjligheten.

Alltså:
Jag SSHar till min linuxserver, tar root-access och sparkar igång lynx, en textbaserad browser (ni vet nog vad det är), och försöker öppna den "hemsidan" som finns internt i routern på 192.168.2.1/fw_virt.html nånting.

Det går faktiskt över förväntan och jag kommer ända fram till inloggningen, där jag i en browser som mozilla ska skriva in sitt lösenord och sen klicka på "logga in".
Men när jag försöker göra samma sak här (lynx) så hittar jag ingen möjlighet att, när jag skrivit in mitt lösenord, tryka på "ok" för att komma till nästa sida. Enter funkar inte, jag ser inget i lynx-manualen om detta, och jag börjar bli jävligt frustrerad men framförallt hungrig...en pizza skulle sitta fint.

...någon smula disträ är jag också, men så ska det vara.

stavfelen säkerligen många, meningsbyggnaden kass, första paragrafen meningslös. Men om vi för en gång skull kan skit i att kommentera det och istället hjälpas åt att lösa problemet så har vi tagit ett steg tillbaka mot det swec som en gång var.

många krama, Richard.

ps hjälp mig, jag börjar snart grina.

Permalänk
Medlem

Om inte lynx funkar kan du ju köra firefox via ssh. Bara att ansluta med ssh -Y

Visa signatur

MacBook Pro: 2.0GHz Intel Core Duo / ATI x1600 256MB / 1x1GB 667 DDR2 / 100GB SATA Drive@5400rpm

Permalänk
Medlem

skriv in det här i PuTTY och tryck på 'Add'.
logga sedan in på burken
gå nu till http://localhost och confa på

-----------

Om du kör webserver på localhost kan du byta ut sourceport mot något annat, låt säga 1337
då blir det http://localhost:1337

Visa signatur

Militant VIM-användare.

Permalänk

Tack för svaren, men jag är inte riktigt med på vad någon av er menar. Det är sent eller så tänker jag bara på fel sätt.

ookk: Vad menar du egentligen? ska jag lokalt starta upp firefox och ssh-ansluta till min server? Hur gör man det isf.

Elipsion: Jag använder putty för att ssh-ansluta till servern annars, men det där gjorde ingen skillnad.
Vad är det egentligen jag ska göra? I putty for jag ju bara fram terminalfönstret på servern? Hur kör jag då putty för att gå in på dess localhost!?

Jag är mäkta förvirrad måste jag erkänna.
erklären bitte.

//EDIT//

....hmmm

nåt är nog fel, jag pillade lite i links och kom vidare, skrev in nya portnummer etc, och nu har jag tappat ssh, web och spelserver-kontakt med burken.

fan också, jag hatar när småsaker ställer till stora problem.

Permalänk
Medlem

när man öppnar portar och sånt brukar det krävas omstart av router. iaf på min d-link men ni grabbar kanske har fetare saker till 10mbit...

Visa signatur

Är inte linux en billig kopia av ms-dos?

Permalänk

Routern startar om av sig själv när jag ändrar inställningar relevanta till trafik ut/in ur 192.168.x.x