Permalänk
Melding Plague

Hårddiskklocka

<font style="font-size: 10pt"><b>Hårddiskklocka</b></font> <small class="small">torsdag 1 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
De flesta har under en mindre innovativ period av livet gjort en klocka av en CD-skiva. En kanadensare som heter Alan Parekh har tagit mediaklockan steget längre och tillverkat en klocka av en hårddisk. Han förklarar även hur man ska gå till väga om man vill bygga en själv men varnar att klockan låter väldigt mycket och man förmodligen inte vill använda den dygnet runt. Något för elektronikintresserade som har slut på idéer.
<br />
<br /><img src="http://media.sweclockers.com/nyhetsbilder/20050901-klocka.jpg">
<br />
<br /><i>Have an old hard drive that no longer works? As long as it still spins up chances are you could build a clock out of your old hard drive!</i>
<br />
<br /><a href="http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html" target="_blank">Läs om modden</a>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

najs

Visa signatur

Dator1: MOBO: asrock x570 taichi razer edition - CPU: Ryzen 5950x - GPU: Asrock 6900 XT Phantom Gaming - RAM: Corsair Vengeance LPX Black 64GB 3600 CL18 - PSU: Corsair RM1000x V3 1000W - Kylning: nzxt kraken x73 360mm AIO - Chassi: lian li pc-o11 XL.

Dator2: Asus bärbar med ryzen 4800h+rtx2060

Permalänk
Medlem

coolt, stora creds till er, blivit riktigt bra med nyhterer på sista tiden

Visa signatur

"Radeon äger väl alla kort just nu, men om du ska slänga ut den summan pengar på kort rekomenderar jag att vänta några måndader tills Geforce FX kommer. Kommer hamna på samma pris som 4600 resp 9700PRO idag. Och du kommer få ett kort nära 2x radeon kortet!" Den 19 december 2002 skrevs denna lögn här på Sweclockers.

Permalänk
Avstängd
Permalänk

väldigt häftig! Lite intresserad av att göra en sådan faktiskt, det elektriska har ja pejl på utom PIC kontrollern, nån som kan lite mer och kanske vill tipsa lite?

Permalänk
Medlem

/me wants some, e asläcker

Permalänk

Snyggt och coolt:) Nu kanske man kan använda övriga hårdvaran som man inte använder kunna göra det till en klocka och annat:)

Permalänk
Medlem

Hur gör man en klocka av en cd-skiva?

aldrig hört

Visa signatur

Träningslära - En mycket vettig träningsblogg!
Styrketräningstråden
Träningsjournal

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne2k
Hur gör man en klocka av en cd-skiva?

aldrig hört

Man köper ett urverk hos clas i sjön, skruvar fast de i hålet på en CD...klart!

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Medlem

Har inte riktigt förstått hur klockans visare kan projisera så bra på Disken =S

Permalänk

Jag är inte säker men jag tror att det bygger på samma princip som när man tex. ser ett bildäck snurra och det ser ut som att det snurrar åt fel håll, har hört att de blir så typ för att ljuset blinkar så pass snabbt att inte ögat uppfattar det men när det blinkar rätt tillsammans med rätt hastighet på hjulet så uppfattar ögat fel och tror att de senaste ljuset kom ett steg bakåt....kan vara nå sånt skulle gärna villa veta lite mer

Permalänk
Testpilot

Precis, den snurrar ju skitsnabt och när skåran i den översta skivan är på rätt plats så blinkar dioderna till en kort stund och man ser då ett streck.

Riktigt häftigt bygge är det iallafall

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk

Man kan alltså klocka en hårddisk?

Visa signatur

Moddning är beroendeframkallande.