Nvidia TForce i Japan

Permalänk
Melding Plague

Nvidia TForce i Japan

<font style="font-size: 10pt"><b>Nvidia TForce i Japan</b></font> <small class="small">tisdag 20 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/display/2005091923142..." target="_blank" >X-Bit Labs</a> rapporterar att moderkort som är baserade på Nvidias kommande moderkortskrets C51 har synts i Japanska datorbutiker.
<br />
<br />Moderkortet heter TForce 6100-939, där "TForce" troligen blir namnet för denna integrerade moderkortskrets. Det är i Mirco-ATX-format, har stöd för sockel 939-baserade processorer och har ett integrerat Geforce 6-grafikkort. Angående grafikkortet så har namnen 6100 och 6150 nämnts i den senast läckta drivrutinen från Nvidia, så det är troligen namnen som kommer att gälla. De integrerade grafikkorten kommer ha Nvidias TurboCache-teknik där grafikkorten använder sig av minnet på moderkortet som grafikminne. Det kan dock tänkas att TForce-versionen med Geforce 6150-baserade grafikkortet kanske har ett eget grafikminnne. Om "TForce" kommer komma i två versioner är i skrivande stund dock inte klart.
<br />
<br />TForce 6100-939 har en PCIe x16-port, en PCIe x1-port samt två stycken vanliga PCI-portar. Vi ser en SerialATA-300-kontroller, en 10/100-ethernetkontroller, stöd för USB 2.0 samt 7.1-ljudkort.
<br />
<br />Detta kanske betyder att Nvidia snart skall lansera C51 till marknaden. Förhoppningsvis kommer fler moderkortstillverkare börja presentera C51-baserade moderkort på sina sajter inom kort.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Är det verkligen så himla bra att den skall sno en massa intern minne? Om man tänker på turbocache tekniken? Eller fixar dom det bra tro? Man behöver ju oftast allt det minne man har.. Jag har lite tvivel om det.. Men det kan ju faktist vara så att dom löser det bra

Visa signatur

//zlaper

Permalänk
Medlem

Zlaper: no.. de maskiner jag har användt som denna sort teknik brukar suga offanligt mycket.

Permalänk
Medlem

Det va ungefär det jag tänkte.. Någon annan som har några erfarenheter av liknande system? Ati har väll några kort som fungerar på liknande sett?

Visa signatur

//zlaper

Permalänk
Medlem

Tja, det är klart de snor lite av minnet, men en grafikkrets måste ju ha ett minne att placera datan i, och på integrerade kretsar brukar man försöka hålla ner kostnaden, så de är ganska bantade. Alltså ger man dem inget dedikerat minne, och då blir det självklart internminnet som får ta smällen, men det blir ju ett väldigt billigt alternativ om man inte har behov av så hög prestanda!

Visa signatur

USA har aldrig varit på månen, Sverige hade aldrig vm 1958 och 9/11 har aldrig inträffat och därmed basta.
P4 2,6C@<3,0Ghz + CNPS7000A-CU|AI7|1,5Gb BH5 & BH6|Antec Sonata|R9800np(BBA) + VF700-CU@425/258|HP LP2465|Logitech MX500, Seasonic S12 500W

Permalänk
Medlem

Så läckert, HTPC blir kanon pga passiv kylning. Även spel prestanda blir väl ok. Gillar den layouten ser helt ok ut tom vattenkylning. Varför inte.

Permalänk
Medlem

Det kommer nog ett alternativ med socket 754 också, prefekt för htpc och lägga på en Turion processor: http://www.e-misija.si/artikli.php?sifra=75401

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hyphe
Det kommer nog ett alternativ med socket 754 också, prefekt för htpc och lägga på en Turion processor: http://www.e-misija.si/artikli.php?sifra=75401

Mums Turion :). Mitt nästa projekt är just en Turion 25w 1mb L2 och passivkylning.

Permalänk
Medlem

Dualcore.. kommer det mobbot du visade bilder på ovan kunna tryckas in i följande chassi

http://www.styggapojken.com/?product_id=133857

lider av kronsik brist på plats på alla fronter.... får börja med att krympa sizen på datorn också