Permalänk
Medlem

SuSE software update mirrors

Fan nu har jag letat och läst länge men fattar fortfarande inte.
Vad är det för jäkla mirrors man ska slänga in som update-source för att kunna uppdatera och installera nya program via YAST?

Finns ju massor av mirrors från SuSE, men dom går bara till nån SuSE-root katalog och sen måste man tydligen (om jag förstått rätt) browsa runt där inne som en galning bland alla kataloger och leta sig fram till en katalog som heter nåt med yast-source och som ska innehålla en directory.yast fil för att det ska funka.

Så klickar man på tex denna tyska mirror så kommer man hit, och sen vetefan hur man härifrån ska lyckas browsa fram den där speciella katalogen.
ftp://suse-update.ftp.fu-berlin.de/i386/update/

Hos sunet lyckades jag hitta den här yast-source katalogen efter lite browsande, men efter att ha lagt in den så kan jag söka på vad fan som helst i YAST och den hittar inget förutom det jag redan har installerat och så tror jag det övriga den hittar är sånt som finns på install-skivorna.
ftp://ftp.sunet.se/pub/Linux/distributions/suse/suse/i386/sup...

Nån som vet hur man gör för att fixa en/flera bra mirrors åt SuSE 9.3?

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem

finns lista med bla sunet för patch updates, bara välja den i you.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toxi
finns lista med bla sunet för patch updates, bara välja den i you.

Ja, men det är väl inte där man tankar paket och installerar?
Jag vet att det finns färdiga ftp'er att välja bland när man uppdaterar systemet, men jag vill ha mirrors till vanliga paketuppdateringar. Typ kunna installera mp3-stöd för XMMS, eller installera Superkaramba eller annan mjukvara. SÅNA mirrors jag pratar om, men det verkar inte helt intuitivt i SuSE

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem
Visa signatur

War is Peace.
Freedom is Slavery.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rokka
Finns här:
http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?s=&thr...

Jo men det där var en av trådarna jag plöjde igenom (skummade iallafall) INNAN jag frågade här inne
Står mest om gamla 9.1-9.2 updates, och sen är det massa skumma inofficiella sidor det pratas om. Jag skulle vilja lära mig hur fasen man hittar updates själv. Alltså hur man använder den gigantiska listan med mirrors som finns hos SusE (och som jag länkade till i tråden här) för när jag försöker skriva in så funkar det inte även fast jag tror att jag gör som man ska

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006