Abit säljer sina fabriker?

Permalänk
Melding Plague

Abit säljer sina fabriker?

<font style="font-size: 10pt"><b>Abit säljer sina fabriker?</b></font> <small class="small">måndag 26 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Vi har tidigare skrivit om Abits ekonomiska problem och detta lett till att moderkortstillverkaren flyttat över tillverkning av budgetprodukter till ECS. <a href="http://www.theinquirer.net/?article=26459" target="_blank">The Inquirer</a> skriver att Abit planerar att sälja sin största fabrik och låta andra företag tillverka alla deras produkter åt dem. I dagsläget sker 80% av Abits moderkortstillverkning hos ett företag som heter Rolly Technologies som Abit kontrollerar. Genom att sälja det här företaget förlorar Abit visserligen alla sina fabriker men kan koncentrera sig på marknadsföring istället, ungefär som Dell och Jens of Sweden.
<br />
<br />Abit vet själva att de är en ganska liten aktör jämfört med tillverkare som ASUS och det blir allt svårare att försöka konkurrera mot de större företagen. Genom att uteslutande koncentrera sig på entusiastmarknaden och låta andra företag sköta tillverkningen kan Abit överleva på samma vis som Shuttle och deras inriktning på små datorer, som tillverkas av andra.
<br />
<br />Läs mer på <a href="http://www.theinquirer.net/?article=26459" target="_blank">The Inquirer</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Oj, det börjar verkligen gå dåligt för dem.
Nån statistik för hur mycket respektive tillverkare har andelar på marknaden ?

Permalänk
Avstängd

Så Abit kommer fortsätta göra budget krestar?
som i sin tur kommer leda till skit kass kvalité?

Permalänk
Medlem

Jens of Sweden finns inte längre
edit: Jens of Sweden Konkade i veckan ju..

JOS skapades
dock finns JOS

Visa signatur

K4 Jägare är härliga människor. Varför får inte rika människor bli rikare. Ja till EMU
We live for the one, we die for the one'
(Loggar man inte ut får man en extra rad i sin signatur :-) /VaCUm)

Permalänk
Medlem

Bör ju inte verka positivt på kvaliten direkt... sen är Abits stora problem att dom inte erbjuder nått exklusivt som dom är ensamma om... Abit måste endera bli bäst på det dom en gång var eller hitta en annan nisch...

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk

Blir så när man tillhör prestandakonsumenterna. Trodde ärligt talat Abit var en av de större moderkortsleverantörerna men verkar som jag hade fel. Antar att de inte lyckats så bra vad gäller OEM osv?

Visa signatur

C2D Q6600 || Gigabyte P31-DS3L || Corsair 6400 1GB*2 || 8800GT || Audigy2

Permalänk
Medlem

Hm, undrar hur supporten mot oss konsumenter kommer att ändras, förhoppningsvis ingenting. Men med tanke på deras ekonomiska läge så....

Permalänk
Medlem

hmm låter som i monopol

Permalänk

Hahaha, ni killar är för roliga ibland.

//LD

Visa signatur

http://www.earth-dog.com - Metal for Muthas - Gore for Ghouls!

Permalänk
Medlem

Abit kanske skulle tidigare tänkt på ett eget lågpris märke för att få upp kvantiteten, liksom Asus lågpris märke Asrock?

Vad det gäller kvaliten så kommer den förmodligen inte försämras då Abit de senaste åren haft en varierad kvalitet. Man har hört en hel del dåligt vad det gäller Abits kvalitet, jag har då invaggats i att de har löst kvalitetsproblemen men då dyker bara nya upp t.ex. AV8:as bios. Mycket av de här problemen går inte direkt att skylla på Abit då de inte tillverkat komponenterna.