SGI, uppgång och fall

Permalänk
Melding Plague

SGI, uppgång och fall

<font style="font-size: 10pt"><b>SGI, uppgång och fall</b></font> <small class="small">onsdag 9 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Ars Technica har skrivit en kortare krönika om företaget SGIs uppgång och fall, efter en längre artikel om företaget publicerad på <a href="http://www.eweek.com/article2/0,1895,1883428,00.asp" target="_blank">Eweek</a>. Företaget som bland annat är kända för att ha renderat specialeffekterna i de första Jurassic Park och Toy Story filmerna samt haft en stor del i utvecklingen av Open GL har haft det svårt de senaste åren. Deras aktie har sjunkit från 45,25 US dollar per aktie 1995 till 0,46 US dollar, vilket ledde till att de automatiskt blev avnoterade från New York börsen.
<br />
<br />I krönikan diskuteras det om olika anledningar till att det gick som det gick för SGI, som gick med 19 miljoner US dollar i förlust under förra kvartalet i år medan de under sin storhetstid tjänade 3 miljarder US dollar 1997.
<br />
<br /><i>”Ultimately, a combination of at least three factors (I'm sure there are others) seems to have destroyed SGI hardware's value proposition: 1) the decline of the RISC advantage, 2) the decline of the workstation's relative bus bandwidth advantage, and 3) increased specialization”</i>
<br />
<br />Läs hela artikeln hos <a href="http://arstechnica.com/news.ars/post/20051108-5541.html" target="_blank">Ars Technica</a>.
<br />

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Jahaja, typiskt arrogant och klantigt datorföretag. Man måste jobba för att vara på topp, det räcker inte att ha renderat en storfilm 1995!
Toystorys renderingsfarm kallades för btw "the sun room" undrar om det verkligen var SGI som stod där?

Permalänk
Medlem

Va riktigt nära på att köpa massa aktier där på 90 talet... Som tur lät jag bli (Vann pengar på eriksson itsället).

Permalänk
Medlem

Det är verkligen synd tycker jag faktiskt. SGI har alltid varit ett företag som jag varit imponerad av. De va verkligen ljusår framför de andra när det gällde grafik. Massor av filmer har använt deras teknik länge, bör nämnas är b.la "Final fantasy", "Monsters INC", "Iceage" m.m.. Deras maskiner har nog den mest smakfulla design av alla jag sett faktiskt, ruskigt snygga med andra ord.

http://www.blakespot.com/sgi/
http://hardware.majix.org/computers/sgi.o2/o2r5k.shtml

Dessa dyra, strömhungriga, väsnandes och krångliga maskiner har ändå sin tjusning. Idag sitter alla med en sketen windows-burk med ett nvidia kort, och kör något som heter DirectX.