Postförskott, avgifter totalt sett.

Permalänk

Postförskott, avgifter totalt sett.

Är det någon här som har ett postgirokonto samt skickar saker mot postförskott? Jag funderar på att skaffa postgirokonto och skicka saker mot postförskott. Ni som har detta, hur mycket betalar ni i avgifter? Jag har läst postens hemsida men de har det så krångligt samt tror man att det finns dolda avgifter så man vågar ej göra något utan att fråga er

Tacksam för svar.

Mvh
Lasse_legosoldat

Visa signatur

This plan is so perfect, It's retarded!

Permalänk
Medlem

Hej, jag driver egen firma å har ett eget PlusGirokonto (som det numer heter). Det kostar 370kr/år (inkl. moms) att ha eget konto för företag. Dock vill man ju kunna logga in på sitt konto för att se saldo mm och då behöver man köpa till E-PlusGiro, vilket har en engångskostnad om 250kr. Nordea skickar dessutom ut alla dina transaktioner varje dag till din brevlåda (för att ha för bokföring) vilket kostar 50kr/månad. Detta går dock att stänga av och be om något som heter för E-redovisning istället, då får man ett konto som man loggar in på och tankar ner sina transaktionsblad på istället. Detta är kostnadsfritt.

Prislista för företag:
http://www.plusgirot.se/sitemod/upload/root/www_plusgirot_se/...

Prislista för privatpersoner:
http://www.plusgirot.se/sitemod/upload/root/www_plusgirot_se/...

Edit: Sen tillkommer ju givetvis avgift att skicka saker mot postförskott. Detta är alltid 50kr extra på fraktavgiften.

Visa signatur

System :: [AMD 64 3000+] [ASRock 939Dual-VSTA] [2gb Corsair PC3200 DDR] [ATI X1650] [80gb Maxtor PATA+250gb SATA-II HD]
Tillbehör :: [2 X 20" TFT] [Lian-Li PC-70] [TT Big Typhoon] [NEC 3550A@4551A DVDRW] [Epson Stylus DX4850]
Linux är bara gratis om din tid är värdelös

Permalänk

Så skillnaden mellan ePlusgirokonto och plusgirokonto är att förstnämnda är mer baserad på nätet. Så för privatpersoner kostar det isåfall 144 kr/ år och inga extra avgifter tillkommer? Jag hade enbart tänkt mig använda detta till för att skicka mot postförskott. Det står inget om på www.plusgirot.se, och posten har lite vagt med information...

Faen att de måste krångla till det :/

Förresten vad är då skillnaden mellan bankgiro och plusgirokonto?

Visa signatur

This plan is so perfect, It's retarded!

Permalänk
Medlem

Precis, med ett ePlusgiro så sker allting elektroniskt via webben och ett "vanligt" plusgiro så får man kontoutdrag på papper med posten.
Ett ePlusgiro kostar bara 144kr/år och inga andra kostnader, utöver de tjänster som finns i prislistan men det är inget som berör dig om du bara vill kunna skicka postförskott.
Sedan så får man betala 50:- varje gång man skickar ett postförskott som betalas till posten när man skickar paketet.

Ett bankgirokonto är kopplat till ett bankkonto (i valfri bank) medans ett plusgiro är ett konto hos Plusgirot.

Permalänk
Medlem

Nu är det så att Nordea har köpt upp "postgirot" nu även kallat plusgirot. Att det står lite vagt om plusgirot på Posten kan bero på att de är en del av plusgirotprocessen, men de äger inte det.

Som sagt om du ska skaffa det, kontakta Nordea.

Permalänk
Medlem

Man får dela upp frågeställningen i två delar här, dels den som rör själva plusgirokontot och dels det som rör att skicka mot postförskott.
Information om Plusgirot finnes på www.plusgirot.se och eftersom postförskott är en tjänst från Posten så finns information om om detta på www.posten.se .

Permalänk

Tack för alla svar.. Det jag kan göra är att skaffa ett ePlusGirokonto från www.plusgirot.se och därefter ange detta postgirokontonummret när man skickar ex. ett paket... Kan man koppla ePlusGirokontot till ett vanligt bankkonto (Föreningssparbanken) ? Kan man liksom inte bara överföra pengarna från ePlusGirokontot till bankkontot eller måste man göra detta manuellt? och isåfall tar man ut pengarna från svenskkassaservice?

Tack på förhand

Visa signatur

This plan is so perfect, It's retarded!

Permalänk
Medlem

Du kan inte koppla ett plusgirokonto direkt till ett bankkonto (möjligen med ett Nordea konto) som du kan med ett bankgirokonto nej.

Postgirot hade på sin tid en tjänst där de automatiskt överförde alla inkommna pengar till ett valfritt bankkonto. Men hurvuda det finns kvar idag eller vad det kostar är inget jag vet något om.

Du kan från ditt ePlusgiro överföra pengar till valfritt bankkonto utan problem, dock kostar det 1,50:- för varje sådan överföring. Annars kan du besöka Svensk Kassaservice och göra ett kostnadsfritt uttag där (som du direkt kan sätta in på ett FSB konto).