Viiv-baserade datorer börjar massproduceras i början av februari

Permalänk
Melding Plague

Viiv-baserade datorer börjar massproduceras i början av februari

<font style="font-size: 10pt"><b>Viiv-baserade datorer börjar massproduceras i början av februari</b></font> <small class="small">måndag 12 december av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Enligt <a href="http://www.digitimes.com/systems/a20051212AA066.html" target="_blank">Digi Times</a> kommer flertalet tillverkare som Acer, Aopen, Gigabyte och MSI presentera datorer baserade på Intels Viiv-plattform i januari nästa år. Massproduktionen av dessa datorer förväntas starta i början av februari fortsätter Digi Times.
<br />
<br />Intels Viiv-plattform kommer att bestå av dual-core Pentium D ur 800/900-serien, Intels 945 och 955 chipsets tillsammans med ICH7 DH sydbryggan. De kommer endast att stöda Windows XP Media Center Edition som operativsystem enligt Digi Times.
<br />

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Usch, Pentium D...

Permalänk
Medlem

Pentium D är ingen dålig processor, X2 är bara bättre.

Visa signatur

jag är lyckligare än du. Jag är bra på poker...

Permalänk
Medlem

Någon annan än jag som tror VIIV blir en flopp?

Permalänk
Medlem

jaag!...."nästan" allt floppar

Permalänk
Medlem

Tycker att Viiv kan ha många fördelar, inte bara för MCE-användare utan också för användare av andra alternativ som Meedio eller MythTV på Linux då det är lättare att rikta in sig på en viss plattform.
Dock är en varm processor som Pentium D en nackdel i en HTPC då den är svår att kyla. Det ryktades iaf förut om att VIIV-datorer skulle bli hyffsat dyra, dessutom(och det är väl rätt troligt med tanke på Pentium D...)