Permalänk
Melding Plague

ThermalTake Tai-Chi

<font style="font-size: 10pt"><b>ThermalTake Tai-Chi</b></font> <small class="small">torsdag 23 mars av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.hardwaresecrets.com/article/301" target="_blank" >Hardware secrets</a> har skrivit en förhandstitt på ett chassi från ThermalTake, som verkligen spottar ut chassin på marknaden idag.<br /><br />Det heter Tai-Chi och är ett chassi som kanske konkurrerar med Lian Li; det är tillverkat helt i aluminium. Det finns två modeller av chassit där en modell levereras med integrerad vattenkylning där radiatorn sitter på sidan av dörren - smart lösning!<br /><br />En annan intressant sak med detta chassi är att det både stödjer ATX samt BTX-moderkort. Det enda som krävs är att man köper en BTX-bakplåt och monterar (plåten som moderkortet sitter fastskruvat i). Den finns i silver och svart och modellen med vattenkylning väger precis under 20 kilo. ThermalTake har heller inte övergivit idén om ett stort nummer 5,25-tumsplatser i fronten. Tai-Chi har inte mindre än 10 stycken. 3,5-tumsplatser finns det en i fronten samt tre stycken i chassit för hårddiskar.<br /><br />Generellt verkar det vara ett mycket trevligt chassi. Dock har det en stor nackdel - priset. En snabb sökning bland återförsäljare i Sverige visar att det fortfarande kostar mellan 2638 och 3595 kronor utan nätaggregat och vattenkylning. Förhoppningsvis ser vi ett mer grundläggande test på den inom kort så att vi får reda på om den verkligen är värd sitt pris.<br /><br /><img src="http://media.sweclockers.com/nyhetsbilder/060323_thermaltake_..." border="1" ALT="ThermalTake Tai-Chi">

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

tycker gott om detta caset faktiskt lite dyrt men man får ju kylning på köpet;)

Visa signatur

-[ {AMD X4 955} {Crosshair III} {6870 2gb} {Corsiar 4Gb DDR3} ]-

Permalänk

tycker det ser fint ut men verkar lite tungt men vatten kylningen tycker jag.. och en aning dyrt men annars så ser det kalas ut (^_^)

Visa signatur

[TT Shark][Traktor Datorn]

Permalänk
Medlem

Det är ett rätt så nice chassi dock rätt så dyrt.
Förövrigt har det funnits ute ca ett halvår

Visa signatur

i7-8700k, 16GB, GTX 1070, Samsung 850 512 GB

Permalänk
Medlem

Jag tror tillochmed att det har funnits längre än ett halvår. Men nånting sånt är det.
Och det är bra, tungt och snyggt. Och tungt, sa jag det?

Permalänk
Medlem

bland som snyggaste server chassina, bra plats.
intr. om den är värd 3k, inkl vatten kylning

Visa signatur

MSi GT780R
MacBook Air 13.3" Mid 12
Nexus 4

Permalänk
Medlem

detta chassiet har som sagt funnits i ett halvår, men det är ju inte mindre intressant för det. det finns på komplett om jag inte minns helt fl, fast då utan vattenkylningen.

Visa signatur

i5 4790K, 8 GB XMS3 1600 Mhz, RX 5700XT, Gigabyte G1.Sniper M5

Permalänk
Medlem

har inte detta chassit fått ganska dåliga recensioner?
vattenkylningen var inte mycket att gurra för har jag för mig...

Permalänk
Discokungen

Som vanligt är ni lite sena men det här är sjukt dåligt SweC! Jag menar 6månader efter?

Visa signatur

AMD 5800X3D - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus B550 TUF - ASRock 7900 XTX Phantom - Intel 900p - CaseLabs S8 - LG 42C2 - Corsair AX1200i - Aquaero 6 - Vattenkyld

Permalänk
Medlem

men varför envisas de fortfarnade med dessa perverst dåliga snabbklipp på pci-slotsen, ffs om det skall vara lite flashy använd tummskruvar om inte vanliga skruvar duger

Visa signatur

Burken: Asrock ION 330HT, med moddad kylning.

Permalänk
Medlem

Jag skaffade mig ett sådant chassi för en tid sedan.

Är mycket nöjd, köpte utan vattenkylning o satte i min egen.

Finns massa bilder o info på: www.conman.se (under datorn)

jag skall byta bix 2án mot en bip2á idag, för som det är nu får jag ej plats med 2 120 fläktar.

Permalänk
Visa signatur

Core I7 7700k . Asus GTX 1080 . 32GB Corsair Vengeance . Asus Maximus IX . Corsair AX860 . Samsung 960 PRO Nvme ssd x2 raid0

Permalänk
Avstängd

gammal nyhet men ändå grymmt chassi.

CONEMAN: var har du fått tag i din ramminneskylning??

Permalänk
Medlem

snyggt kan man lungt säga

Permalänk

Ser faktiskt inte alls dum ut.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk

Snyggt chassi har sneglat lite på det till nästa datorbygge, synd bara att det är dyrt som fan och att jag egentligen inte vill ha en fulltower:)
Men det har nog kommit ut andra chassin när man väl ska uppgradera, känner inte av nåt behov än att uppgradera då jag är helnöjd med burken än så länge.
Tycker det känns som mitt system hängt med länge och ännu duger till bra!

Visa signatur

[Core 2 Duo E6700][Asus P5B iP965][4GB PC6400][POV8800GTS 640MB][Thermaltake Soprano DX][Tagan 580W Easy connect]

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr Gargamel
Snyggt chassi har sneglat lite på det till nästa datorbygge, synd bara att det är dyrt som fan och att jag egentligen inte vill ha en fulltower:)

Hehe, tänker precis likadant

Gillar designen - kul balansgång mellan stilrent o "overkill"..
Uppskattar att den till skillnad från de mesta lådor faktiskt består av stadigt gods på 2-3 mm, o inte bara "tunnplåt".
Skulle varit kul att se något med ungefär samma design, men i mer normal miditowerstorlek!

CONMAN, vad tycker du om kvaliteten o stabiliteten på lådan i övrigt?

... och jepp, lådan är knappast ny men det var nice att se den omnämnas bland nyheterna även såhär lite i efterhand

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

ramkylningen fick jag med mitt gamla Abit Fatal1ty moderkort.

Är riktigt nöjd med chassiet, grym kvalitet o finish.

Permalänk
Medlem

ganska utdöd tråd men intresset kanske finns kvar=).
Har ägt detta chassi i 2 år nu och såg inte förens nu att det fanns en tråd om detta och en oskriven recension.
Tänkte lämna några snabba kommentarer för intressets skull.

Jag kan säga att vattenkylning..snarare pumpen bör man byta ut till en ehim helst för att deras 200krs pump Låter, Dålig prestanda och den gick sönder efter 20 dagars användande..

Dom har snålat lite med bryggan som håller i pci korten där det är gjort av plast som påminner om dålig plast. och det är tunnplåt skena som ska hålla i allt.

lastpallen för hårddiskarna med den ditsatta 120mm fläkten är gjord av lite dålig stål värkar det som för att tumskruvarna jag fick med värkar ha gängat sönder lastbryggan på bara lite för hårt vrid på handleden, så man får rota i sin skruvsamling om man nu har en sådan och leta efter den tjockast gängade skruven. har märkt att dessa dator skruvar skiljer sig på några delar millimeter.

Jag har den stora konstruktionen bidrar till eko och därmed har jag installerat ljuddämpande mattor i samma veva när jag köpte chassit. innan man drog med naglarna lätt på lådans flänsar så lät det exakt som om man gjorde det på ett element..

Men ved vatten kylning,fläktkontroller och ljuddämpande mattor som tillägg så är detta chassi väldigt tyst och kyller näst intill lika bra som det görs om man gör datorn utlagd på bordet. vattenkylningen kan köras passivt och då är det bara grafikkorts fläkt och psu som är igång, ända jag hör till sömns är hårddiskens snurr och när man jämför med datorer hos siba/onoff och mediamark som påstår att detta är deras bästa modell för lågt oljud får mig att skratta lite lätt med tanken på hur mycket pengar dom vill ha också för denna "speciella" modell.

Hela lådan känns seriös och stabil, Byggd av 4 mm plåt på dom viktigare punkterna samtidigt som dörrarna är också i en stabil 3mm tjock aluminium plåt.Har också tagit min frihet och testa hur stabilt det är genom att sitta på den och åka några rundor med hjulen på och det var en rolig resa, kan säga att den tål 80kg på sig utan problem.
lådan väger en hel den. med vatten kylning dvs med vätska ifylld väger chassit 22kilo. Thermaltake uppger vikt på torrt system. dvs när 4 hårddiskar och allt är i så väger datorn härliga 54 kilo.

Köpte chassit för 4500kr på pixmania sommaren 09 dom kan ha kvar detta chassi på lager, detta chassi finns också på många andra ställen på nätet det billigaste jag kunde hitta i skrivande stund var 3900kr för det utan vattenkylning och det med har jag inte tid att luska efter^^.
Finns dock Thermaltake Sword nu vilket är en uppdatering till detta chassi vilket i mitt tycke är ful p.g.a den är smalare än sin tidigare version och att man kan öppna ovansidan från baksidan av chassit.. men man kan inte vara tråkig och likadan varje dag också.

Visa signatur

1992-Amiga600 7(Mhz) \|/ 1993-Intel 80486SL (10/20Mhz) \|/ 1995-Intel P2 (333Mhz) \|/ 1998-Intel P3 (733Mhz@ 830mhz) \|/ 2001-Amd Athlon 2200 (2.4Ghz) \|/ 2004-Amd Athlon 64 2600 (2Ghz) \|/ 2008-Intel core Duo (3.16Ghz) \|/ 2014-Intel Core i7 4790K (4GHz @ 4.4 Ghz)